Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Z28 GL2 Ani i Huberta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...

Ojej, dziękuję za życzenia :)

trochę późno, ale nie zaglądałam wcześniej i nic o nich nie wiedziałam...

A cały wolny czas zajmuje mi Magdalenka - urodziła się 14.11.2011:wiggle:

IMG_4514.JPG

Jest bardzo fajną dziewczynką, super śpi w nocy, nie płacze bez powodu i bardzo lubi być noszona na rękach :) wszyscy za nią szalejemy, bracia są dumni i przeszczęśliwi :)

• 2 weeks później...
Odprowadzenie wody jest do tzw. studzienek chłonnych - od każdej rury spustowej jest najpierw 6 m zwykłej rury PCV, a potem 6 m perforowanej ułożonej spiralnie w dołku i zasypanej żwirem.

kłaniam się i zapytuję (wiem dawno to było :p ), ale czy możesz podać chociaż orientacyjny koszt takiej inwestycji??

muszę mieć jakieś argumenty do rozmowy z Małżonkiem :p

domek śliczny, ogród przepiękny

zazdraszczam, pozytywnie oczywiście

Nie ma szans na choćby orientacyjny koszt - pomijając fakt, że dawno to było to gościu robił nam nie tylko te studzienki, również orał całą działkę i wykonywał podbudowę pod kostkę chodnikową i taras (w sumie 100 m2). Wydaje mi się, że nie jest to zbyt drogie - koszt rur możesz sprawdzić w internecie, dolicz do tego czas pracy koparki - powiedzmy godz. na 1 studzienkę (80-100 zł/godz) i dodaj coś tam na koszt żwiru - kilkaset pln za tonę chyba...

Powodzenia w negocjacjach :)

Ale i tak dziękuję, wiem przynajmniej gdzie i czego szukać.

Możesz mi napisać jeszcze czy wykorzystujecie tą wodę z deszczową, czy te studzienki chłonne zostały zrobione żeby odciągnąć wodę od fundamentów??, jeśli ta kwestia była już poruszana to sorry, niedoczytałam :p więc uprzejmie proszę o odp :)

• 1 month później...
Ojej, dziękuję za życzenia :)

trochę późno, ale nie zaglądałam wcześniej i nic o nich nie wiedziałam...

A cały wolny czas zajmuje mi Magdalenka - urodziła się 14.11.2011:wiggle:

IMG_4514.JPG

Jest bardzo fajną dziewczynką, super śpi w nocy, nie płacze bez powodu i bardzo lubi być noszona na rękach :) wszyscy za nią szalejemy, bracia są dumni i przeszczęśliwi :)

Aniu........GRATULUJE !!!! :)

ostatnio miałam przerwe w FM....i przegapiłam takie wydarzenie:(

ściskam Ciebie i maleństwo!!

• 3 weeks później...
  • 6 months później...

Witam serdecznie,

Na poczatku Waszego dziennika padło pytanie, na które aktualnie szukam odpowiedzi.

Chodzi o ładne wykończenie drzwiczek wyczystki.

U mnie sprawa jest o tyle trudniejsza że te drzwiczki mam w salonie, buuuu ;-((((

Czy mogłabym prosic o jakieś zdjęcie jak sobie poradziliście z wykończeniem tych drzwiczek??

z góry dziekuje za odpowiedz.

• 1 year później...