aniahubi 10.03.2009 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Dzięki swojemu rozmieszczeniu zabudowy zyskałaś kuchnię "lekką" nie przytłaczającą, pomimo dość przecież sporej powierzchni. To jest właśnie plus współpracy z projektantką. To ona nam tłukła do głowy, że przy otwartej kuchni nie może być tak wysokiej zabudowy jak chcieliśmy. Aniu i co kominek będzie robił Pan G?? czy ktoś inny? ps. jestem pod wrażeniem tempa prac, hmmm jeszcze trochę i w kompleksy popadnę Tak, kominek będzie robił Pan G Cenowo faktycznie nie powala, ale wydaje się być sensowny. Efekty przed Wielkanocą będą. Tempo mamy fajne, jestem pod wrażeniem ekipy od poddasza - pracują szybko i bardzo przyzwoicie. Kafelkarz czeka aż wygrzejemy podłogówkę (i kupimy plytki), właściwie tylko temat schodów mam nierozeznany No i wszystkie roboty zew - ocieplenie (zapewne firma od stanu surowego), kostka, ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 10.03.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 A czy ta ekipa od poddasza w lubuskiem też działa? Skoro już przeszkoleni w zakresie likwidacji mostków termicznych, chętnie zaprosilibyśmy ich do siebie. Jeśli nie to trudno, weźmiemy instruktaż u ciebie, bo jak na razie to wszystko brzmi tak obco. Ale powera macie niezłego, miło popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 11.03.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Aniu, jestesmy na bardzo podbnym etapie, my też ocieplamy poddasze. Zazdorszczę Ci, że masz już wybraną kuchnię - bardzo fajna - ja nadal motam się z decyzjami gdzie robić, jaki sprzęt kupić. Dobry pomysł z tym układaniem drugiej warstwy wełny. Muszę sprawdzić, jak moi robią, bo wczoraj nie zwróciłam na to uwagi. Skupilam się głownie na oknach. Nie pamiętm, czy już Cię o to pytałam - kto robi u Was wentylację mechaniczną? Nie mogę dojrzeć na zdjęciach jakie macie przewody, ale kolorem podobne do moich. A mi robią panowie z Opola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 11.03.2009 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Cześć Anetko, Twoi też elegancko wełnę układają - tak jak należy U nas cenowo wygrał Rockwool (15+10 cm) i wykonawcy płaczą bo im pyli. No i nie jest taka śliczna żółta jak twoja Rekuperację mi robi firma Ventus do centrali Miststral Duo 400 z Pro Ventu. Z tego co pamiętam to u ciebie GPD - oni na Dospelu chyba pracują? Byli u nas na wycenie, ale było zbyt wiele złych opinii o tych centralach i się nie zdecydowaliśmy. Rury to flexy firmy Koss z izolacją 5 cm. Ewa, ekipa ma dość roboty w okolicy, ale jak się będą nudzić to im podpowiem, że mogą się na wycieczkę do ciebie wybrać. Sprzęt do kuchni nie wybrany - zmywarka electrolux, a reszta (mikrofala, piekarnik, indukcja) też electrolux lub teka. Brałam też pod uwagę boscha, ale jak jest włączony piekarnik to pokrętła się nie chowają i to mi trochę przeszkadza (chyba zaczynam wymyślać ). Pan G (od kominka) namieszał nam trochę z wyborem (wg. niego wkład który chcemy ma zbyt dużą moc 16 kW) do tego stopnia, że dziś cały dzień wertowałam strony internetowe z kozami. Zastanawialiśmy się bardzo poważnie, czy nie zamienić obudowanego kominka na nowoczesną kozę (o mniejszej mocy), np Dovre Astro 3 CB. Taniej by wyszło i oryginalnie...Ale jakieś pół godziny temu stwierdziliśmy, że jednak zostaje Tarnavva. A jak Pan G będzie dalej marudził, to go olejemy i kupimy sobie kozę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 11.03.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 A to mnie zaskoczyłaś z tym piekarnikiem i pokrętłami. Też zastanawiałm się nad Boschem i nawet do głowy mi nie przyszło, że mogą się nie chować. To u mnie w takim razie odpada :) DGP u mnie montują rekuperator Renovent - podobno świetny i tani w eksploatacji. Zobaczymy w praktyce. No, ale rury mamy takie same Lepsze są sztywne, ale też i sporo droższe. Szukałam jakiś opini na temat Kossa i nic, absolutnie nic nie znalazłam. A z ciekawości zapytam, jak u Ciebie wycenili całą instalację. Początkowo też zastanawiałam się nad Mistralem, ale on jest trochę prądożerny, więc odpadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 13.03.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Mam pytanie dot. ocieplenia poddasza. Jakiego producenta jest ta wełna i jaki współczynnik W/mK? ja mam wycenę Rockwol i Isover obie o współczynniku 0,39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 13.03.2009 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Mam pytanie dot. ocieplenia poddasza. Jakiego producenta jest ta wełna i jaki współczynnik W/mK? ja mam wycenę Rockwol i Isover obie o współczynniku 0,39 Wełna Rockwool Megarock współczynnik 0,39. I strasznie pyli. Jak masz Isover w zbliżonej cenie to bierz - jest lepszy, bo nie pyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 13.03.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 To nie mój dziennik i nie moje komentarze, ale mam nadzeję, że Aniahubi mi wybaczy - tez polecam Isover (tzn moi wykonawcy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 13.03.2009 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 To nie mój dziennik i nie moje komentarze, ale mam nadzeję, że Aniahubi mi wybaczy - tez polecam Isover (tzn moi wykonawcy). wybaczam Miło Cię gościć w moim dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 13.03.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 19.03.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Aleś zapracowana, Ania. Rzuć coś dla czytelników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 20.03.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Aniu, co tam u Ciebie, jak idzie ocieplanie i regipsy? Bardzo fajny zlew wybrałaś, też za czymś takim sie rozglądam. Możesz napisac w jakiej jest cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 23.03.2009 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Bardzo fajny zlew wybrałaś, też za czymś takim sie rozglądam. Możesz napisac w jakiej jest cenie? Kosztuje od 999 w górę w sklepach internetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 23.03.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witaj mam "romansik" .....już dawałaś mi tel. do faceta od tynków ale gdzieś mi się zapodział a mojemu tynkarzowi coś po drodze "wypadło" i mogą być ewentualne opóźnienia...a wole jakby co zabezpieczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 23.03.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Bardzo fajny zlew wybrałaś, też za czymś takim sie rozglądam. Możesz napisac w jakiej jest cenie? Kosztuje od 999 w górę w sklepach internetowych. Czyli niestety taka cena jak myślałam Ale fajny jest Napisz, co macie zrobione w domku, bo ja zgapiając od Was ustaliłam nasz termin przeprowadzki na 20.06.2009. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 23.03.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Napisałam tego posta, bo nie dostałam powiadomienia o wpisie w Twoim dzienniku. Juz czytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 23.03.2009 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 naLeśnik - poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 23.03.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 naLeśnik - poszło na PW dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 23.03.2009 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Napisz, co macie zrobione w domku, bo ja zgapiając od Was ustaliłam nasz termin przeprowadzki na 20.06.2009. Mam nadzieję, że ci się uda Co mamy zrobione: na zewnątrz nic, w środku - kończymy regipsy na poddaszu, została zabudowa na parterze, a potem płytkowanie, malowanie, podłogi na górze (panele, wykładziny), w miedzyczasie garderoby, kuchnia w maju...Roboty ziemne w kwietniu, ocieplenie w maju. To taki dość chaotyczny plan. Z naszego obecnego domu musimy się wyprowadzić do końca lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 24.03.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Fajne kafle do łazieneczki - masz jakąś wizualkę jak je chcecie pookładać? Ja tam żyję dalej w obrazkach Koza mi sie podoba i generalnie sam pomysł zrezygnowania z kominka na rzec kozy. Gdyby nie to, że planuję drugiego bajtla za jakiś czas (i jakoś się boję o bezpieczeństwo) , to może przekonałabym męża do kozy. A tak dalej wybieramy kominki i obudowy chyba muszę się przestawić na wybieranie ekipy ... Dałabyś radę zrobić jakąś dodatkową fotę pralni? Mówisz, że malutka, a my planujemy taką samą. Jest tam miejsce na rozłożenie suszarki na ubrania i deski do prasowania, czy mam o tym zapomnieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts