Megana 10.04.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 http://www.systemc.pl/domek/kurcze.jpg Tęczowych pisanek, na stole pyszności, mokrego dyngusa i wspaniałych gości. Niech to będzie czas uroczy, życzymy miłej Wielkanocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 11.04.2009 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Ania, jak wygląda u was izolacja balkonu, jakie warstwy? Izolacja balkonu jeszcze nie wygląda, będzie robiona w najbliższym czasie. Ponieważ u nas jest strop betonowy, czyli cieńszy od terivy, to mamy: 15 cm płytę betonową, na tym jest obróbka blacharska, potem przyjdzie papa w dwóch warstwach, stryrodur 3 cm, następnie wylewka i izolacja folią w płynie - ale nie wiem w jakiej kolejności Ewo, naLeśniku, Megano - serdecznie dziękuję za życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 11.04.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Zdrowych pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary nadziei i miłości.Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja. http://images6.fotosik.pl/453/c90e3cd8820ba70c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 14.04.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Przeczytałam dziennik jednym tchem ,ciekawa lektura. Jeszcze pozostały komentarze do przeczytania Zaciakawiła mnie jedna rzecz, ogrzewanie podłogowe masz w całym domu? Bo my też takie planujemy,a przeważnie wszyscy mają częściową podłogówkę. W związku z tym będę miała kilka pytań,jeśli pozwolisz Aha,ale ze mnie gapa śliczny dom, i te wszystkie rekuperatory,pompy ciepła itd. Będę wierną czytelniczką , pozdrawiam Wszystkiego mnajlepszego po Świętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 15.04.2009 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Witaj Kamlotku w moim dzienniku Poświąteczne życzenia przesyłam Dzięki za pochwały odnośnie domku A teraz odnośnie twoich pytań: mamy podłogówkę na całości - najważniejsze to wziąć pod uwagę wysokość podłogi jak najwcześniej. Przy podłogówce musisz nawet na poddaszu mieć 3-5 cm stryropianu a na to 6-7 cm wylewki, do tego jakiś 1-2 cm na podłogę (zależy co chcesz kłaść). Na dole będą płytki ceramiczne, na górze panele laminowane i wykladziny dywanowe przystosowane do podłogówki. Jak byś coś jeszcze chciała wiedzieć, to śmiało pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 15.04.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Dzięki za odp[owiedź Na pewno będę miała parę pytań i nie omieszkam się spytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 15.04.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Moje pierwsze pytanie: ile kosztowała podłogówka, w całości. Piec macie na eko groszek czy gazowy? Muszę się cofnąć i sprawdzić I jeszcze sprawa rekuperatora ile kosztował? Z góry dziękuje za odpowiedź. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 15.04.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Witaj Aniu. Czytałam gdzieś na forum muratora że robisz jakiś "błonie" na elewacji - aby zakryć skrzynki do rolet. Powiedz co to jest? Jak to wygląda? U mnie też chciałabym w jakiś sposób ukryś skrzynkę rolet ale nie mam pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 16.04.2009 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Witaj Aniu. Czytałam gdzieś na forum muratora że robisz jakiś "błonie" na elewacji - aby zakryć skrzynki do rolet. Powiedz co to jest? Jak to wygląda? U mnie też chciałabym w jakiś sposób ukryś skrzynkę rolet ale nie mam pomysłu. Teresko, przy ociepleniu całej elewacji nakleję dodatkową warstwę styropianu dookoła okien grubości chyba 2 cm i szerokości ok. 10 cm - zrobię taką ramkę i pomaluję ją na inny kolor niż reszta elewacji. Dokładnie będzie to tak, że po naklejeniu 15 cm zobaczymy ile jeszcze rolety wystają i dodamy tyle styropianu, żeby zakryc całą skrzynkę rolety, a boki okien dostaną grubą ramkę. Mam nadzieję, ze ci rozjaśniłam, jak nie to napisz - wrzucę jakieś zdjęcia/inspiracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 16.04.2009 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Moje pierwsze pytanie: ile kosztowała podłogówka, w całości. Piec macie na eko groszek czy gazowy? Muszę się cofnąć i sprawdzić I jeszcze sprawa rekuperatora ile kosztował? Z góry dziękuje za odpowiedź. pozdrawiam Kamlotku, grzejemy pompą ciepła, ceny podłogówki i reku wyślę ci później na priv (jak zapomnę to się przypomnij ) Z tym że cena reku ściśle zależy od kubatury domu, więc nie wiem, czy moje ceny ci pomogą, chyba lepiej jakbyś wysłała rzuty parteru i poddasza do kilku firm - w ciągu paru dni dostaniesz oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 16.04.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 dziękuję Aniu - już mi się rozjasniło i myślę że ten sposób zakrycia skrzynek rolet jest świetny i nada elewacji troche urozmaicenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 17.04.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Witaj aniahubi ! Widziałam na zdjęciach, że będziesz miała ogrzewanie podłogowe. Co zamierzasz położyć na podłogę w salonie, a co w sypialni? Pozdrawiam - Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 18.04.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 http://forum.muratordom.pl/spotkanie-forum,f138.htm SPOTKANIE FORUMOWYCH LUDKÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 19.04.2009 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Witaj aniahubi ! Widziałam na zdjęciach, że będziesz miała ogrzewanie podłogowe. Co zamierzasz położyć na podłogę w salonie, a co w sypialni? Pozdrawiam - Jola Jolu, w salonie będzie gres, w sypialniach wykladzina dywanowa lub panele laminowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 19.04.2009 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 http://forum.muratordom.pl/spotkanie-forum,f138.htm SPOTKANIE FORUMOWYCH LUDKÓW Dzięki shell za informację. Wybierasz się? Jak postępy u ciebie na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 19.04.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Dzięki Aniu za odpowiedź. Ja marzę o podłodze z prawdziwego drewna (mój małż jest leśnikiem), ale jednocześnie chcę w salonie mieć ogrzewanie podłogowe. Niestety będę musiała wybrać coś za coś (pewnie na etapie budowy kompromisów będzie więcej). Oglądałam niedawno płytki imitujące drewno i muszę stwiredzić, że były nawet, nawet. Pozdrawiam - Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 20.04.2009 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Mi też się podobały płytki drewnopodobne.... Ale małżowi tylko takie w cenie mocno powyżej 200 pln, więc mamy zwykły gres. I też będzie ładnie Niestety najwięcej kompromisów jest przy wykończeniówce - teraz to przerabiam na potęgę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 20.04.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Widziałam takie drewnopodobne, cudne, ale podobnie jak Ty muszę się liczyć mocno z kasą, wobec czego też będzie gres, tyle że nie polerowany. Z takich kafli też podłoga jest ładnia - nie wszystko złoto, co kosztuje ponad 200 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 24.04.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Dziś czekamy na fotorelacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 24.04.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Ana, czy należy przygotować jakoś do tynków ościeża drzwi (zewnętrznych), których nie ma, czy pozostawić takie surowe? Czekamy na twoją relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts