Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Z28 GL2 Ani i Huberta

Recommended Posts

To będzie już nasza ... 6. wspólna przeprowadzka, trochę doświadczenia mamy 8)

to w takim razie my mamy połowę Waszego doświadczenia ;)

pozwolisz, że poczęstuje sie truskawką?? ....mam słabość do tych owoców ;)

No to mamcie zgryza z ociepleniem, właśnie tacy niestety często są fachowcy.

Ja do końca też nie jestem zadowolony z pracy ciesli-dekarzy, akurat wtedy nie miałem głowy do przypilnowania ich i teraz co chwila coś wychodzi, zwłaszcza z rynnami.

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To będzie już nasza ... 6. wspólna przeprowadzka, trochę doświadczenia mamy 8)

To tak samo jak ja :lol: . moja babcia mówi,że 3 przeprowadzki, to jak po przejściu taboru Cyganów, po 5 lepiej wszystko spalić i kupić nowe rzeczy :lol:

Ja przeżyłam 6, a za 2 lata spalę wszystko i przeprowadzę się do nowiutkiego :wink: . Nie spalę, bo na pewno nie wystarczy forsy na wszystko nowe :lol:

:D No jasne, częstuj się :wink:

moja babcia mówi,że 3 przeprowadzki, to jak po przejściu taboru Cyganów, po 5 lepiej wszystko spalić i kupić nowe rzeczy

:D :D :D

My dotychczas staraliśmy się minimalizować zakupy mebli, no ale sprzęt AGD: lodówka i pralka przeprowadzają się z nami. Mam nadzieję, ze uda mi się pozbyć niepotrzebnych rzeczy po chłopcach - zawsze parę kartonów mniej :D

Na szczęście przed przeprowadzką zdążymy (mam nadzieję) zrobić garderoby i szafy wnękowe, więc będzie GDZIE rozkładać rzeczy. Część przewiozę wcześniej - zimowe ciuchy i sprzęt, rzadziej używany sprzęt kuchenny...

Oj, już się boję :roll:

:D No jasne, częstuj się :wink:

moja babcia mówi,że 3 przeprowadzki, to jak po przejściu taboru Cyganów, po 5 lepiej wszystko spalić i kupić nowe rzeczy

:D :D :D

My dotychczas staraliśmy się minimalizować zakupy mebli, no ale sprzęt AGD: lodówka i pralka przeprowadzają się z nami. Mam nadzieję, ze uda mi się pozbyć niepotrzebnych rzeczy po chłopcach - zawsze parę kartonów mniej :D

Na szczęście przed przeprowadzką zdążymy (mam nadzieję) zrobić garderoby i szafy wnękowe, więc będzie GDZIE rozkładać rzeczy. Część przewiozę wcześniej - zimowe ciuchy i sprzęt, rzadziej używany sprzęt kuchenny...

Oj, już się boję :roll:

Strach ma zawsze duże oczy :wink: , zapewne staniesz przed odwiecznym dylematem

- to się jeszcze przyda

- a to jeszcze ubiorę

- a to,a tamto

Przeważnie każda kobieta ma opory przed wyrzucaniem rzeczy swoich

Planuję od przyszłego tygodnia na aukcje powystawiać za małe ubranka, rowerki i inne sprzęty niemowlęce

Jeteś pewna, że się już nie przydadzą :wink: ???

Ale się wstrzeliłaś w okres wakacyjny z tą przeprowadzką, chociaż zaznasz jeszcze kawusi na tarasie :p

Z tą elewacją/rynnami, to aż musze zobaczyć jak u nas jest zrobione, trochę mnie przestarszyłaś.

Witam wieczornie :D (bo rano to na budowie jestem)

jessi - Też uwielbiam truskawki - jak zaczyna się na nie sezon to jem je do kazdego posiłku :oops: :roll: ale w końcu są tak krótko.... A takie prosto z krzaczka smakują najlepiej.

Bardzo mi miło, że moje gumiaczki taką furorę zrobiły :D Kupiłam je w Obi - jak ktoś też by chciał :D

Mam parę kartonów ubrań, które mieliśmy "zużyć" podczas budowy, ale wykończeniówka ma się ku końcowi, a do kartonu nawet nie zajrzałam :oops: Chyba w końcu pozbędę się go :D

Planuję od przyszłego tygodnia na aukcje powystawiać za małe ubranka, rowerki i inne sprzęty niemowlęce

Jeteś pewna, że się już nie przydadzą :wink: ???

No...jestem pewna :D :D :D

Ale się wstrzeliłaś w okres wakacyjny z tą przeprowadzką, chociaż zaznasz jeszcze kawusi na tarasie :p

Należę do tych szczęściarzy, którzy już teraz piją kawkę na tarasie, ale na moim własnym na pewno będzie lepiej smakowała :D

Z tą elewacją/rynnami, to aż musze zobaczyć jak u nas jest zrobione, trochę mnie przestarszyłaś.

Bo właśnie są takie rzeczy, które okazują się po czasie... U nas dziś okazało sie, że prawy słupek przy dużym oknie wykusza jest lekko krzywy (wychyla sie na zewnątrz), i tak samo jest osadzone okno :evil: Wszystkie skrzynki rolet udało się schować pod styropianem - ta jedna wystaje (normalnie przekoszona jest) i musimy zrobić szerszą ramkę, żeby ją ukryć :roll:

Chwasty w takich warunkach rosną blyskawicznie :evil: Wydaje mi się, że zupełnie bez chemii jest trudno, zwłaszcza na początku. Ale trzeba zachować umiar.

Na wiosnę musiałam spryskać wszystkie drzewka, bo jakieś robaczki listki wyjadały, dziś likwidowałam chwasty. Działka jest za duża, żeby robić to ręcznie. Zresztą nie bardzo mam na to czas. Hubert był wieczorem i mówi, ze chwasty już się przewracają :roll: może to faktycznie działa?

Witaj claris,

kolory tynku będą podobne do oryginalnej wizualizacji naszego projektu - beż i brąz. Z tym, że ostatecznie robimy cały dom jasny, ciemna będzie tylko ściana na której są drzwi wejściowe i wszystkie ramki wokół okien. Nie będzie też boni, bo się nie zmieszczą, ale będzie coś w zamian (niespodzianka :D ).

Parapety są granitowe.

aniuhubi - fajne meble masz w kuchni :) to jeszcze trochę i będziesz mogła się przeprowadzać :) :)

Cieszę się, że meble ci się podobają. Na początku były dużo jaśniejsze, teraz ściemniały i bardzo na tym zyskały. Już nie mogę sie doczekać blatu...

A przeprowadzka za niecałe 4 tygodnie :roll: