Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Z28 GL2 Ani i Huberta

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kosiarkę już mamy :D opanowaliśmy trawnik - no tak mniej-więcej, miejscami więcej tam chwastów niż trawy... Dosadzilam trochę dzikiego wina na siatkę z sąsiadami, powoli powstaje mój wymarzony ogród :D

I dalej trwa żmudne rozpakowywanie, układanie, szukanie koncepcji na oświetlenie, dekoracje okien. Już wiemy, że ogrodzenie i kostkę na zewnątrz położymy w przyszłym roku - teraz brak nam zarówno koncepcji jak i środków :evil:

Ale mieszkamy i jest super. Coraz więcej rzeczy się sprawdza - jestem bardzo zadowolona z baterii z wyciąganą wylewką i ze zlewu z ociekaczem bez rowków - wystarczy przetrzeć szmatką i gotowe, żadnego szorowania :D

Dziś Hubert przywozi Piotrusia z kolonii - jego pokoik już jest gotowy na przyjęcie drugoklasisty :D

W przyszłym tygodniu porobię trochę zdjęć, bo właśnie zauważyłam że nie pokazałam ani schodów, ani drzwi wew :oops: no i dolna łazienka już działa :D Tylko luster dalej brak, ale to już kwestia paru dni.

I ja też chcę mieć już "to oto chodzi" :lol: :lol: :lol: :lol:

proszę Pani nie wychylać się z kleiki!! na wszystko przyjdzie pora....choć widząc Wasze tempo wcale bym się nie zdziwił jakbyś wyprzedziła mnie na ostatnim wirażu ;)

Naleśniku - to jest nie możliweeeeeee.

Jesteście z TMK tak daleko, że będę szczęśliwa, jak zakończę budowanie i wykańczanie ( takie z grubsza chociaż) w sierpniu 2010 :) :)

Naleśniku - [/b]to jest nie możliweeeeeee.

Jesteście z TMK tak daleko, że będę szczęśliwa, jak zakończę budowanie i wykańczanie ( takie z grubsza chociaż) w sierpniu 2010 :) :)

uściśliłbym, że TMK jest tak jak dziś Raikkonen a ja jak Kubica czyli prawie blisko ale jednak z tyłu ;)

A my jesteśmy tak jak w dzisiejszym wyścigu - Luca Badoer :lol: :lol: :lol: :lol:

A to jakieś wyścigi tu mamy? :D :D :D

To chyba ostatnio ja wygrałam :o

Wasze domy tak szybko się zmieniają, ze po paru tygodniach niebytości na forum ciężko nadążyć. Tak trzymać :D

Aniu Ty w poprzednim wyścigu zdobyłaś pierwsze miejsce :lol: :lol: :lol:

Tym razem TMK i Naleśnik idą prawie łeb w łeb - z przewagą TMK :)

Ja jeszcze muszę poćwiczyć manewry i przyspieszenie na prostej :lol: :lol: :lol:

przeca piszę że ja Luca. Dla niewtajemniczonych dojechał jako ostatni :wink:

ech co Ci będę marudzić. ciągnie się jak flaki... dobrze że chociaż możemy powoli myśleć o ogródku. akurat fajny termin na wsadzanie i sianie trawy.

Ale ignorantka ze mnie :oops: Ostatnio kartony i chwasty bardziej mnie zajmują :wink:

Trawnik jako taki już mam, trzeba go tylko odchwaścić, trochę roślin dosadzę jesienią, ale większość i tak dopiero jak będzie kostka i ogrodzenie. A to na wiosnę.

Nie ma co marudzić, byle jakieś postępy były :D

koś go częściej to chwasty wymiękną. :)

u nas raczej na odwrót. na zewnątrz oprócz bramy to jest szansa temat zamknąć w ciągu miesiąca. za to środek to porażka

No właśnie staram się kosić często. Wcześniej nie było czasu, po przeprowadzce nie było nas 3 tygodnie to chwasty miały pole do popisu. Ale już nie odpuszczamy. Mam nadzieję, że do wiosny będą efekty :wink:

Dlaczego tak ci się wykończeniówka wlecze? Zbyt skomplikowane koncepcje :wink: ?

Nie wytrzymałam i z rewizytą przyszłam. Aniu, ależ Wy mieliście tempo :o !!

Gratuluję zamieszkania w nowym domku!! i zazdroszczę tej pięknej lawendy :oops:

A zdjęcie z pierwszego dnia ocieplania domu powaliło mnie zupełnie .... u mnie to wygląda :roll: :oops: zupełnie inaczej :lol: :lol: :lol: .

Witam w moich skromnych progach :D

Tempo było....wykańczające, teraz mocno spuściliśmy z tonu :roll:

O lawendę się boję, czy przeżyje zimę. Podobno przesadzanie jej w lecie to nie był najlepszy pomysł - zobaczymy na wiosnę. W razie czego mam jeszcze malutkie sadzonki, może one się lepiej zaaklimatyzują.