Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Z28 GL2 Ani i Huberta

Recommended Posts

....

Poza tym robiliśmy 5 cm pasek na ścianie przy suficie w kolorze sufitu, no i wszystkie taśmy, które kupiliśmy odchodziły od ściany razem z poprzednią warstwą farby :evil: Moim zdaniem to wina gruntu, bo malarze powiedzieli że nie ma znaczenia jaki, więc kupiłam grunt tytan chyba i mieszali go w (niewiadomych proporcjach) ze zwykłą białą farbą :roll: ......

ja zrobię 4 cm pasek.

podobno taśma powinna być zaraz po malowaniu odklejona a nie po jakimś czasie.

co do gruntu to zastosowałem Śnieżkę

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z własnego doświadczenia wiem, że taśmę lepiej przykleić na ścianę po co najmniej 2 dniach od pomalowania (tam gdzie chcemy ją przykleić), a po 2 krotnym malowaniu od razu odkleić :wink:

nie wiem czy się jasno wyraziłam, jakoś kiepsko mi idzie zebranie myśli :roll:

Zrozumiała, to znaczy , że jasno :) :) :)

Ania- to i tak pikuś :wink: jak malowałam ściany na schodach to odeszła mi farba 2x1 m... oczywiście panowie twierdzili, że wszystko dobrze zagruntowali ale purchel z farby mówił sam za siebie. Wyszło na to, że sama musiałam powstałą dziurę zaszpachlować (bo farba odeszła z gładzią), zagruntować i znowu pomalować... eh :-?

Dzięki Małgosiu, ale jak sama widzisz ta łazienka jeszcze nie jest skończona.

Tu nam brakuje oświetlenia, haczyków/uchwytów, no i jeszcze rzecz niewidoczna a ważna - kabinę trzeba zasilikonować, bo się woda leje pomiędzy brodzikiem a drzwiami. No ale już bliżej niż dalej :D

Tak właściwie to żadne pomieszczenie nie jest na 100% skończone.

No ale te nie otynkowane ściany, lanie się na łeb itp to ja już przerabiałam :wink:

I w sumie nie wiadomo kiedy przeprowadziliśmy się, fakt że dosyć szybko, no ale motywacja finansowa dodaje skrzydeł :wink: :D :roll:

Pewnie że jest fajnie we własnym domku, w sumie najgorsze jest to, że te niedoróbki coraz mniej nam przeszkadzają i boję się, żeby nie zostały tak na zbyt długo :roll: