naLeśnik 05.11.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 .... Poza tym robiliśmy 5 cm pasek na ścianie przy suficie w kolorze sufitu, no i wszystkie taśmy, które kupiliśmy odchodziły od ściany razem z poprzednią warstwą farby Moim zdaniem to wina gruntu, bo malarze powiedzieli że nie ma znaczenia jaki, więc kupiłam grunt tytan chyba i mieszali go w (niewiadomych proporcjach) ze zwykłą białą farbą ...... ja zrobię 4 cm pasek. podobno taśma powinna być zaraz po malowaniu odklejona a nie po jakimś czasie. co do gruntu to zastosowałem Śnieżkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 05.11.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Z własnego doświadczenia wiem, że taśmę lepiej przykleić na ścianę po co najmniej 2 dniach od pomalowania (tam gdzie chcemy ją przykleić), a po 2 krotnym malowaniu od razu odkleić nie wiem czy się jasno wyraziłam, jakoś kiepsko mi idzie zebranie myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 05.11.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Z własnego doświadczenia wiem, że taśmę lepiej przykleić na ścianę po co najmniej 2 dniach od pomalowania (tam gdzie chcemy ją przykleić), a po 2 krotnym malowaniu od razu odkleić nie wiem czy się jasno wyraziłam, jakoś kiepsko mi idzie zebranie myśli Zrozumiała, to znaczy , że jasno :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 06.11.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 09.11.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Jestem po pierwszym malowaniu i taśma git bez problemu odchodzi.i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 09.11.2009 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 To fajnie masz. U mnie coś namieszali przy gruntowaniu, bo nawet jak nakleiłam taśmę 2 miesiące po malowaniu i na próbę od razu oderwałam to zeszła z farbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 09.11.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Ania- to i tak pikuś jak malowałam ściany na schodach to odeszła mi farba 2x1 m... oczywiście panowie twierdzili, że wszystko dobrze zagruntowali ale purchel z farby mówił sam za siebie. Wyszło na to, że sama musiałam powstałą dziurę zaszpachlować (bo farba odeszła z gładzią), zagruntować i znowu pomalować... eh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 09.11.2009 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 To już faktycznie pojechali po bandzie U mnie tylko może być problem z każdym kolejnym malowaniem i tą odłażącą farbą spod taśmy. No ale na razie to trzeba myśleć o wykańczaniu, a nie remontach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 09.11.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.11.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 u nas na szczescie nie odlazi. jak do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.11.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Hej!!! Muszę zapytać... dlaczego dynia ma jedno oko okrągłe a drugie ... inne???? U nas tez nie odłazi... przed gruntowaniem trzeba porządnie odpylić, bo jak nie to i tak grunt nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 09.11.2009 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Hej!!! Muszę zapytać... dlaczego dynia ma jedno oko okrągłe a drugie ... inne?? Bo tak moi synkowie zaprojektowali A mąż wykonał zgodnie z projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 09.11.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 aniuhubi - śliczna łazieneczka i ciekawa umywalka Podobają mi się również drzwi - gratuluję następnego wykończonego pomieszczenia w domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 09.11.2009 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Dzięki Małgosiu, ale jak sama widzisz ta łazienka jeszcze nie jest skończona. Tu nam brakuje oświetlenia, haczyków/uchwytów, no i jeszcze rzecz niewidoczna a ważna - kabinę trzeba zasilikonować, bo się woda leje pomiędzy brodzikiem a drzwiami. No ale już bliżej niż dalej Tak właściwie to żadne pomieszczenie nie jest na 100% skończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 10.11.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 ....Tak właściwie to żadne pomieszczenie nie jest na 100% skończone. ale to chyba aż tak bardzo nie przeszkadza co?.....radość z mieszkania we własnym domku chyba przysłania wszelakie niedogodności?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.11.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 aniu - chciałabym mieć takie niedoróbki jak Ty u mnie są tylko gołe nieotynkowane ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.11.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 A u mnie nawet ściany nie wszystkie... i na łeb leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 10.11.2009 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 No ale te nie otynkowane ściany, lanie się na łeb itp to ja już przerabiałam I w sumie nie wiadomo kiedy przeprowadziliśmy się, fakt że dosyć szybko, no ale motywacja finansowa dodaje skrzydeł Pewnie że jest fajnie we własnym domku, w sumie najgorsze jest to, że te niedoróbki coraz mniej nam przeszkadzają i boję się, żeby nie zostały tak na zbyt długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 10.11.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 więc nie pozostaje nam nic innego jak dopingować Was i prosić co chwilę o zdjęcia nowości w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.11.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 aniuhubi - kamlotek ma rację, będziemy Cię pilnować, żebyście wszystko wykończyli Pierwsze zadanie spisać co w którym pomieszczeniu jest do zrobienia i sukcesywnnie wykreślać zrobione rzeczy - na mnie to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts