Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Z28 GL2 Ani i Huberta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tylko te gumowe takie .... brzydkie zazwyczaj są. chociaż na A. są takie ażurowe, ale to trzeba by na żywo zobaczyć.

Mam teraz taką przed domem, spełnia swoją funkcję, chociaż ma jedną wadę: dno jest pełne - po ulewie stoi w niej woda :evil: ,plus bo piach łatwo wysypać.

sure, może z tą wycieraczką do wiatrołapu poczekaj aż będziesz mieć całe wejście zrobione i wiatrołap - wtedy łatwiej będzie.

Wcale tak sucho nie jest.

Dwa lata temu droga była utwardzana - zrzuta wszystkich właścicieli drogi, miesiąc temu kopali gaz, więc znowu jest gorzej, ale na szczęście tylko z boku. Na przy wjeżdzie na działkę sypnęli tłuczeń, inaczej byśmy się zawiesili :roll:

Generalnie mamy bardzo wysoki poziom wód gruntowych, teraz jakieś 50-60 cm :o , po paru dniach opadów trawnik robi się grząski.

Pierwsze lampy mają dziś przyjechać, reszta na początku przyszłego tygodnia - już się nie mogę doczekać :D

Jak już wybierzecie lampy, to koniecznie sprawdżcie w internecie - często są dużo tańsze - choć nie zawsze...

Wczoraj wsadziłam borówki, muszę dokupić malin, czereśnię i gruszę - ale znalazłam fajną szkółkę, gdzie wszystko jest.

Witam mocno.

Pozwoliłem sobie przeczytać wasz dziennik i nie mogę się nadziwić jak można w rok wybudować dom i wprowadzić się ?

Super.

I zauważyłem że to opolszczyzna (my też K-K powiat)

Ciekaw jestem co to za szkółka, którą znaleźliście . Możesz dać namiary ? jeśli fajna ?

Pozdrawiam

Asaf

Witam mocno.

Pozwoliłem sobie przeczytać wasz dziennik i nie mogę się nadziwić jak można w rok wybudować dom i wprowadzić się ?

Super.

I zauważyłem że to opolszczyzna (my też K-K powiat)

Ciekaw jestem co to za szkółka, którą znaleźliście . Możesz dać namiary ? jeśli fajna ?

Pozdrawiam

Asaf

Witaj Asaf,

bardzo miło gościć cię w moich skromnych progach :D

Ja do twojego dziennika regularnie zaglądam, moi synowie są fanami twoich maszyn - uwielbiają je oglądać :D No a ja jestem pod wrażeniem terenu...

Jak się ma małą działkę i niezbyt duży dom, to da się w rok to ogarnąć :wink: Chociaż ogród dopiero powstaje i będzie dosyć skromny.

Drzewka kupiłam w Opolu w punkcie sprzedaży tej szkółki: http://www.kulas.pl/sort.php?dzial=aktualnosci&on=nie

Stronka taka sobie, ale w punkcie sprzedaży bardzo fajnie.

Cześć Aniu :D

Przejrzałam twój dziennik i obejrzałam sobie okna. Skoro polecasz okna z OknoPlus to myślę, że mając jeszcze dużo czasu, warto zrobić u nich wycenę. Rolety elektryczne planujemy do wszystkich okien (dół) oprócz kotłowni.

A jakiego koloru są twoje okna? Ja optuję za orzechem lub złotym dębem. Aniu, czy bramę garażową i drzwi wejściowe również masz z OknoPlastu?

Pozdrawiam - Jola :wink:

Cześć Aniu :D

Przejrzałam twój dziennik i obejrzałam sobie okna. Skoro polecasz okna z OknoPlus to myślę, że mając jeszcze dużo czasu, warto zrobić u nich wycenę. Rolety elektryczne planujemy do wszystkich okien (dół) oprócz kotłowni.

A jakiego koloru są twoje okna? Ja optuję za orzechem lub złotym dębem. Aniu, czy bramę garażową i drzwi wejściowe również masz z OknoPlastu?

Pozdrawiam - Jola :wink:

Okna mam złoty dąb, ale gdybym teraz wybierała to byłby orzech - ciut ciemniejszy i mniej oklepany. Ale już miałam bramę garażową zamówioną....

Bramę mam Novoferm zamawianą w Renovii na Głogowskiej, drzwi wejściowe to CAL, z Bel-Polu.

Witaj Aniu. Bardzo podobają mi się twoje schody z białymi podstopnicami . Jak je robiłaś? Czy tylko tynkowanie, czy karton-gips?

Podstopnice są z płyty (drewnianej, sklejki?) lakierowanej na biało. Jak mi się znudzi, to mogę przeszlifować i pod spodem jest kolor taki sam jak stopni.

O własnie, przypomniałam sobie, ze jeszcze nie mam podstopnic! Mam zamiar zrobić z płyt g-k, może znajdę jakies twardsze?

Wiesz Aniu, włączyłam na chwilę swoja płytę... ..i troszkę buczy!

Jak to? Zaraz się przeprowadzasz i o stopnicach zapomniałaś? Może zamiast płyt g-k lepiej jakąś płytę MDF kupić białą lub pomalować na wybrany kolor.

Płyta czasem cicho buczy, ale nie zawsze, a zupełnie to w niczym nie przeszkadza.