Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Z28 GL2 Ani i Huberta

Recommended Posts

a zauwazyłam tylko Wy macie chyba porte a u nas tańsze wydanie dre. ale ten deseń. na górze tez chciałabym miec jak u Ciebie ten sam kolor debu a na dole wenge ale po zamówieniu sie skapnełam ze tak mozna wykombinowac.

dzieki za info o lawendzie, moja całkowicie nie przykryta i sadzona w czerwcu mam nadzieje ze nic jej nie bedzie.

pozdrawiam ciepło

edyta

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Apel dobrego serca roznosi Jeżyk ...

" Kochani !

Nasza DarioAS jest w FINALE !!!

Druga tura głosowania na najpiękniejszy, forumowy ( i nie tylko )różany blog wystartowała.

Głosujemy od nowa a stać nas przecież na 1,22 + Vat nie ?

Tu podziwiamy :

http://aniads-rosegarden.blogspot.com/

A tak głosujemy :

SMSy o tresci F00041 na numer 7144 (koszt 1,22 z VAT).

A tu mądrości typu - jeden telefon ...jeden głos ... ( a szkoda )

Regulamin tutaj: http://www.blogroku.pl/aniads-rosegarden,gw5m6,blog.html

Przejęłam pałeczkę bo An-budowa właśnie usiłuje nie zamarznąć na nartach czy kuligu ... ważne, żeby przeżyła te mrozy

Nie zostawiła mi miotły ... jędza :wink:

Za każdy głosik - dzięęęęęki ... "

a zauwazyłam tylko Wy macie chyba porte a u nas tańsze wydanie dre. ale ten deseń. na górze tez chciałabym miec jak u Ciebie ten sam kolor debu a na dole wenge ale po zamówieniu sie skapnełam ze tak mozna wykombinowac.

dzieki za info o lawendzie, moja całkowicie nie przykryta i sadzona w czerwcu mam nadzieje ze nic jej nie bedzie.

pozdrawiam ciepło

edyta

Skoro nie zauważyłam różnicy to po co przepłacałam? :roll: :o :wink:

Aniu, doczytałam u Agi, że mnie wsparłaś

dziękuje Ci ślicznie

i przy okazji Twój dziennik przejrzałam, pieknie mieszkacie, gratuluję

Jest mi niezmiernie miło gościć Cię w moich skromnych progach.

Twój blog jest dla mnie podręcznikiem różanym - planuję posadzić kilka w moim ogrodzie :D A zdjęcia robisz przepiękne.

• 2 weeks później...

Witaj Arku,

Na korzyść Dovre przemówiły chyba dwie sprawy: po pierwsze widzieliśmy taką zamontowaną i użytkowaną, no ten model najbardziej nam się podobał. Choć Romotop był bardzo długo brany pod uwagę, nie udało nam się znaleźć (szczęśliwego?) posiadacza :roll:

Wrażenia - ogólnie spełnia nasze oczekiwania: grzeje, ale nie za mocno - tego chcieliśmy właśnie uniknąć.

Zajmuje mało miejsca, była montowana na końcu=więcej czasu na wybór.

Główna uwaga: boczne szybki nie mają nawiewu powietrza i natychmiast są czarne, frontowa dłużej pozostaje czystsza - bo czysta to jednak nadużycie :wink:

Ogólnie - cieszę się z wyboru :D

dzięki za szybką odpowiedź,

z tym nie za mocnym grzaniem to nawet dobrze bo bardziej chodzi o atmosferę niż ogrzewanie, i palone ma być od czasu do czasu.

Gdybyś mogła mi napisać jeszcze jak z regulacją spalania, jaką średnicą rury doprowadziliście powietrze no i jak czyszczenie tych szybek - czy jest kłopotliwe, słyszałem że palenie na maxa skutecznie oczyszcza szyby :)

Pozdrawiam i dzięki za pomoc w wyborze, bo od znalezienia zadowolonego użytkownika zależała decyzja na tak (a opinii w necie mało)

Regulacja spalania jest przez dopływ świeżego powietrza (lewy "wihajster"), jest wystarczająca - przy rozpalaniu dopływ na max, potem wystarczy ok. 30%. Powietrze jest doprowadzone chyba rurą fi 120, ale mogę się mylić, potem robiliśmy redukcję, bo do samej kozy jest o ile dobrze pamiętam 100.

Czyszczę preparatem SannProfi - da się w miarę szybko doprowadzić te szybki do czystości :wink:

Na maxa to chyba rozpaliliśmy raz - na początku, żeby wypalić "smrody produkcyjne" :o

Witaj Aniu Przeglądając Twój dziennik dostrzegłam,że macie podwójną bramę garażową i w związku z tym mam pytanie jaka jest jej szerokość? Czy z perspektywy czasu uważasz, że taka duża brama dobrze się sprawdza, czy lepsze byłyby dwie mniejsze? Czy "nie siłacz" :) też da radę podnieść ją ręcznie? Pozdrawiam Marzena

Cześć sure! Już nie mogę doczekać się wiosny, a tu jeszcze duże mrozy zapowiadają :evil: Dobrze, że w zeszłym roku aura była łaskawsza ...

U Was nad morzem to jeszcze więcej śniegu niż u mnie :o

Na narty wybierzecie się do Białki? My właśnie wróciliśmy ze Słowacji, z Chopok/Jasna. Rewelacja, polecam wszystkim narciarzom, choć bardziej tym co najmniej średniozaawansowanym, bo większość tras jest czerwona i czarna. Ale za to świetnie przygotowane.

maazas, witam Cię serdecznie :D

Bramy garażowej jeszcze nie używamy na codzień, bo garaż jest pełen różnych rzeczy :oops: ale używaliśmy cały ubiegły rok ręcznego otwierania i nie było to trudne - każdy sobie radził, wręcz trzeba było uważać, żeby nie podnieść bramy zbyt intensywnie, bo w ten sposób tynkarze ją uszkodzili :evil:

Szerokość bramy: 4,75m. Samochodami jeszcze nie wjeżdżamy, ale uważam że jedna duża brama jest wygodniejsza.

a tu jeszcze duże mrozy zapowiadają :evil:

a nieprawda... tralalaaaaa..... babcia mi powiedziała, że "Walenty złamał pręty"... że +1 było i już nie będzie mrozów...................................... dużych :roll:

witam :D

Dobrze, że dodałaś to na czerwono :D

Ja tam o mrozy się nie dopraszam a i śniegu już mi wystarczy :D

Byle do wiosny :lol:

a tu jeszcze duże mrozy zapowiadają :evil:

a nieprawda... tralalaaaaa..... babcia mi powiedziała, że "Walenty złamał pręty"... że +1 było i już nie będzie mrozów...................................... dużych :roll:

witam :D

Dobrze, że dodałaś to na czerwono :D

Ja tam o mrozy się nie dopraszam a i śniegu już mi wystarczy :D

Byle do wiosny :lol:

o to to :roll:

Cześć sure! Już nie mogę doczekać się wiosny, a tu jeszcze duże mrozy zapowiadają :evil: Dobrze, że w zeszłym roku aura była łaskawsza ...

U Was nad morzem to jeszcze więcej śniegu niż u mnie :o

Na narty wybierzecie się do Białki? My właśnie wróciliśmy ze Słowacji, z Chopok/Jasna. Rewelacja, polecam wszystkim narciarzom, choć bardziej tym co najmniej średniozaawansowanym, bo większość tras jest czerwona i czarna. Ale za to świetnie przygotowane.

Ale Wam faajnie! Ja bym z chęcia pojechala, ale w tym roku najwcześniej w maju to będzie możliwe, wczesniej nie mamy możliwości. A wtedy pozostałby tylko jakiś lodowiec..

Nigdy nie byłam na nartach w Słowacji, a już mi sporo osób polecało Chopok. Zazdroszczę... po obejrzeniu fotek jeszcze bardziej ;)