shell 22.03.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Albo jak się będziesz wybierał do Opola to się odezwij, zapraszam serdecznie a jak już się najesz pączków u Ani to możecie razem przyjechać i posadzić u mnie kilka przebiśniegów Ania, ten Twój robi wrażenie... co tam, że tylko jeden z dwóch, najważniejsze, że bardzo fotogeniczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 22.03.2010 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Albo jak się będziesz wybierał do Opola to się odezwij, zapraszam serdecznie a jak już się najesz pączków u Ani to możecie razem przyjechać i posadzić u mnie kilka przebiśniegów Ania, ten Twój robi wrażenie... co tam, że tylko jeden z dwóch, najważniejsze, że bardzo fotogeniczny O, znalazła się główna prześmiewczyni i jeszcze nową stronkę otworzyła, dzięki A ty już po przeprowadzce? Na przebiśniegi to już za późno, teraz trzeba mieczyki i dalie szykować...mogę pomóc jakby co sure, myślę, że taki mały przymrozek jak zapowiadają nic twojej wierzbie nie zrobi, zwłaszcza że ona w donicy jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 22.03.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 O, znalazła się główna prześmiewczyni i jeszcze nową stronkę otworzyła, dzięki A ty już po przeprowadzce? no wiesz...jak możesz dobrym ludziom wrażliwym na piękno natury od prześmiewców wymyślać nie mam mebli, a do przeprowadzki chociaż garderoba by się przydała, no i może jakieś łóżka, ale pomału zaczynam widzieć światłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 22.03.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 O, znalazła się główna prześmiewczyni i jeszcze nową stronkę otworzyła, dzięki A ty już po przeprowadzce? no wiesz...jak możesz dobrym ludziom wrażliwym na piękno natury od prześmiewców wymyślać nie mam mebli, a do przeprowadzki chociaż garderoba by się przydała, no i może jakieś łóżka, ale pomału zaczynam widzieć światłość Dziewczynki na materacu też się fajnie śpi Wiem coś na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 22.03.2010 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 ...ale pomału zaczynam widzieć światłość Super, to już niedługo będziemy prawie-sąsiadkami Garderoba to faktycznie musi być, albo jakieś szafy, bo jak dobrze gada Meganka do spania to i materace się nadadzą na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 22.03.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Albo jak się będziesz wybierał do Opola to się odezwij, zapraszam serdecznie a jak już się najesz pączków u Ani to możecie razem przyjechać i posadzić u mnie kilka przebiśniegów Ania, ten Twój robi wrażenie... co tam, że tylko jeden z dwóch, najważniejsze, że bardzo fotogeniczny Kurcze aż taki rozchwytywany jestem? Tu na pączki tu do sadzenia kwiatów kto jeszcze? Polecam się na zaś oczywiście z wszystkich zaproszeń skorzystam ale jak będę miał troszkę wolnego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 22.03.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Dziewczynki[/b] na materacu też się fajnie śpi Wiem coś na ten temat mów wszystko co wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 22.03.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Dziewczynki[/b] na materacu też się fajnie śpi Wiem coś na ten temat mów wszystko co wiesz Ej ciekawska , powiem tak SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 23.03.2010 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Kurcze aż taki rozchwytywany jestem? Tu na pączki tu do sadzenia kwiatów kto jeszcze? Polecam się na zaś oczywiście z wszystkich zaproszeń skorzystam ale jak będę miał troszkę wolnego czasu Pewnie jak się kordzina dowie, że jesteś w naszych stronach też się zgłosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 23.03.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Kurcze aż taki rozchwytywany jestem? Tu na pączki tu do sadzenia kwiatów kto jeszcze? Polecam się na zaś oczywiście z wszystkich zaproszeń skorzystam ale jak będę miał troszkę wolnego czasu Pewnie jak się kordzina dowie, że jesteś w naszych stronach też się zgłosi Oj chyba się nie zgłosi bo totalnie olała forum i przyjaciół. Ja mam kupe pracy oraz mało czasu ale znajdę chwilkę aby napisać chociaż cześć Więc o nią mogę być spokojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.03.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Witaj!! ale Twój ogródek sie pieknie zapowiada!! też chce zrobić u siebie wrzosowisko......ale jeszcze długa droga u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 24.03.2010 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Witaj Kaluś, U mnie też jeszcze długa droga, ale jakoś tak ciężko mi się opanować Poza tym na razie masz budowę, a jednak dużo łatwiej zajmować się ogrodem będąc na miejscu cały czas, niż dojeżdżając. Ja w zeszłym roku próbowałam trochę działać, ale np. rukola tak mi zarosła chwastami, że jej nie znalazłam... Co i raz coś kupuję, albo od koleżanki dostaję, albo pakuję do bagażnika kalosze, łopatę i ... jadę coś wykopać z nieużytków Wrzosowisko jakoś tak niewyraźnie wygląda po zimie i po przycięciu parę dni temu, mam nadzieję że wrzosy odżyją, bo na razie to mam mieszane uczucia Dziś wysiałam warzywa: marchewkę, cebulę, szpinak, sałaty, rzodkiewkę, szczypiorek i groch. Poziomki już wschodzą (w domu), ale cały czas nie wymyśliłam gdzie je posadzę Kiełkuje też papryka, i zeszłoroczne bulwy dalii zaczynają wyglądać spod ziemii (też w domu). A mój młodszy synek znalazł w ZOO dwa kiełkujące żołędzie i musiałam je wsadzić do doniczek, więc hodujemy też dęby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.03.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 jeju.......to prawdziwy ogrodnik się z Ciebie robi!!! ależ masz rozmach...........od poziomek, wrzosów, cebuli.........po dęby??? ....ale najbardziej Ci zazdrosze tych bzów ja lubie bardzo zapach bzu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 25.03.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Hoduj dęby, rosną bardzo szybko. I wiewiórki przyjdą na śniadanko... Ja mam druga roślinę ogrodową, dostalam jukę i nei wiem, z czym to posadzić (to znaczy docelowo, bo teraz jeszcze nic nie ma). Czytałam, ze może rosnąć w suchych, żwirowych podłożach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 25.03.2010 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Dęby to Bartusia będą - nawet imię mu pasuje Bzy mam dwa, każdy z innego źródła, odmiana nieznana... Może będą różne? Z poziomkami mam mały zgryz: wysiałam całe opakowanie, było napisane że wystarcza na 25 krzaczków. A u mnie wykiełkowały chyba wszystkie nasiona bo mini-szklarenka na 54 roślinki nie wystarczyła. Co ja z nimi wszystkimi zrobię jak się przyjmą? Przecież nie wyrzucę, ale takiej ilości to nie mam gdzie posadzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.03.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Hoduj dęby, rosną bardzo szybko. I wiewiórki przyjdą na śniadanko... Ja mam druga roślinę ogrodową, dostalam jukę i nei wiem, z czym to posadzić (to znaczy docelowo, bo teraz jeszcze nic nie ma). Czytałam, ze może rosnąć w suchych, żwirowych podłożach... ania zaraz Ci cos doradzi w sprawie yuki napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 25.03.2010 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Hoduj dęby, rosną bardzo szybko. I wiewiórki przyjdą na śniadanko... Ja mam druga roślinę ogrodową, dostalam jukę i nei wiem, z czym to posadzić (to znaczy docelowo, bo teraz jeszcze nic nie ma). Czytałam, ze może rosnąć w suchych, żwirowych podłożach... Gratuluję drugiej roślinki Z tego co czytałam to juka najlepiej się prezentuje jako soliter na trawniku, albo rabacie z trawami. To roślina architektoniczna, musi dominować. Skoro żwirowe podłoże to może jakiś azjatycki zakątek zrób - klon palmowy itp... Znalazłam jeszcze to: "wyglądają korzystnie pośród pędów dereni i innych tego typu krzewów. Ustawione blisko domu podkreślają architekturę budynku i podnoszą nasadzenia do wysokości okien." (z książki Ogród zimą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 25.03.2010 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 ania zaraz Ci cos doradzi w sprawie yuki napewno Przejrzałaś mnie na wylot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.03.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 a złotokap będzie dobrze wyglądał przy tarsie???? napisz, że Tak ... bo mam taki plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 25.03.2010 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 a złotokap będzie dobrze wyglądał przy tarsie???? napisz, że Tak ... bo mam taki plan TAK ... on jest piękny. Tylko posadź go tak, żeby za dużo światła nie zabierał, bo wyrasta na 3-4m. Lubi gleby wapienne i nasłonecznione miejsca. Chcesz go prowadzić na pergoli, czy jako wolno stojący krzew/drzewko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts