DarioAS 12.06.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Będę zaglądać Ogród powstaje latami, ale ważne że od początku jest zadbany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 16.06.2010 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 No właśnie z tym zadbaniem jest trochę kłopot, ale się staram Dziś wypieliłam tawułki, tawulce, piwonie i derenie - całkiem nieźle jak na 1 dzień ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 16.06.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 To znaczy, że nie stosujesz kory pod te rośliny? Ja się ciągle zastanawiam, gdzie sypać korę, a gdzie korę + włókninę. Na pewno nie na stoku, bo i tak się zsunie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 17.06.2010 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Nie stosuję kory, bo wszystkie rabaty są tymczasowe. Jak zrobimy ogrodzenie, to znaczna część będzie przesadzana. Teraz nie chcę ich tam sadzić, żeby nie zostały zniszczone w czasie prac.Włókniny w ogóle nie chcę stosować, w niektórych miejscach będzie kora, ale to później. Teraz tylko wrzosowisko wysypałam korą - dużo fajniej wygląda, a jak się rozrośnie to i tak kora będzie niewidoczna. Na stoku to chyba najlepiej posadzić rośliny okrywowe, bo kora będzie zjeżdżała ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.06.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Pamietajcie, dziewczynki, że kora jest kwaśna, nie każda roślinka to lubi, mogą potem niektóre źle rosnąć. Ja niczego nie stosuję, bo i tak potem trzeba to plewić, a w sumie gorzej się to robi, jak te kawałeczki ciągle pod ręką się plączą, a już dziabki to nijak się nie użyje. o w sezonie... Ale wiecie, u mnie to hektary, ogród ozdobny to od przypadku do przypadku, jak się czas znajdzie - z tym krucho latem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 17.06.2010 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Dlatego właśnie nie jestem mega zwolenniczką kory Mam sporo roślinek okrywowych i mam nadzieję, ze jak się zagęszczą to pomogą mi w walce z chwastami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.06.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Piękne kwiaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 17.06.2010 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.06.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Anuś... aż chce się zapach łapać z monitorka jak się patrzy na te Twoje piwonie:) Moje też kwitną, tylko nie mam czasu się nimi cieszyć. Jesienią sobie przekopię tutaj... to chyba jakoś w sierpniu się powinno przesadzać, nie???Wszystko w ogóle albo kwitnie, albo przekwitło, albo zaraz będzie kwitło... lato!!!Tylko nie wiem dlaczego wolę swoje pokrzywy po pas niż też mój wychuchany ogródeczek?... pomylona jakaś jezdem chiba;) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 19.06.2010 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Ja już mam dosyć pokrzyw po pas i marzę o takim pięknym ogrodzie jak u Ciebie w obecnym (prawie byłym) miejscu. Ale dworek - potworek jest tak uroczy, ze nawet największe chaszcze mu nie zaszkodzą Piwonie to pewnie po przekwitnięciu się przekopuje, jak już liście zaczną wysychać. Chociaż ja część dostałam wykopanych teraz na wiosnę i zbierają się do kwitnienia...zobaczymy czy pączki się rozwiną jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 19.06.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Ania.........naprawde cudne te piwonie!!! musze i u siebie znaleść poźniej na nie miejsce!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 19.06.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Piwonie mi się kojarzą z dzieciństwem, tez lubię. Ale u siebie już nie zmieszczę, niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 19.06.2010 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Ja ich nie planowałam, ale dostałam i bardzo się z tego cieszę. Mam nadzieję, że w przyszłym roku rozkwitną wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 20.06.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Ja mam zaplanowany cały ogród, jak coś dostanę, mam z tym problem (jeżeli to większa roślina, bo małe bylinki, czy cebulki jednoroczne można sadzić na obrzeżach rabat). A sosna nikko, którą dostałam, rośnie docelowo do 8 m chyba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 20.06.2010 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 (edytowane) Ciekawe tylko, za ile lat te 8 m osiągnie...Chciałam poszukać w necie, ale znalazłam tylko jodłę nikko, która dorasta do 20m! Ale faktycznie z dużymi, niezaplanowanymi drzewami jest problem...Ja chcę u siebie trochę drzew, ale jeszcze nie zdecydowałam się jakie. Zapewne trochę sosen, jakieś liściaste - do jesieni chciałabym już podjąć ostateczną decyzję i je wsadzić. Edytowane 20 Czerwca 2010 przez aniahubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 20.06.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 No tak, bo to jest jodła! Ale podają, że 8 - 10 m!! no nie wiem, najwyżej będę wycinać, na szczęście posadziłam od północy,słonka nie zasłoni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 25.06.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Aniu, jakie Ty masz piękne te piwonie I nawet różę dojrzałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 29.06.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Aniu dziękuje za odwiedziny i roślinki, no i pomysł na firanke. proszę prześlij mi przepis na roletę rzymska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 29.06.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Już czuję zapach tej piwonii...uwielbiam. A u mnie róże angielskie białe wyszły żółte no i na jesieni powędrują do innego ogródka, bo sama wiesz, że żółty kolor w kompozycjach mojego ogródka to jakoś do niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 29.06.2010 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Aniu, jakie Ty masz piękne te piwonie I nawet różę dojrzałam Róż mam 4 może jeszcze dziś wrzucę je do dziennika... Aniu dziękuje za odwiedziny i roślinki, no i pomysł na firanke. proszę prześlij mi przepis na roletę rzymska. Masz śliczny dom, bardzo miło było Cię odwiedzić. Mam nadzieję, że następnym razem na trochę dłużej wpadniemy Przepis na roletę zaraz wyślę Już czuję zapach tej piwonii...uwielbiam. A u mnie róże angielskie białe wyszły żółte no i na jesieni powędrują do innego ogródka' date=' bo sama wiesz, że żółty kolor w kompozycjach mojego ogródka to jakoś do niczego.[/quote'] Ale fajnie, że wpadłaś No, żółty z bielą i fioletem i różą to niekoniecznie... Ja nie wiem jakiego gatunku są moje róże, bo to takie no-name ze szkółki i z marketów budowlanych... Póki co kolorystyka zgadza się z tym, co było na zawieszce, więc powinno być ok. Jeszcze jedna róża nie zakwitła, ale się zbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts