Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Z28 GL2 Ani i Huberta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie stosuję kory, bo wszystkie rabaty są tymczasowe. Jak zrobimy ogrodzenie, to znaczna część będzie przesadzana. Teraz nie chcę ich tam sadzić, żeby nie zostały zniszczone w czasie prac.

Włókniny w ogóle nie chcę stosować, w niektórych miejscach będzie kora, ale to później. Teraz tylko wrzosowisko wysypałam korą - dużo fajniej wygląda, a jak się rozrośnie to i tak kora będzie niewidoczna.

Na stoku to chyba najlepiej posadzić rośliny okrywowe, bo kora będzie zjeżdżała ...

Pamietajcie, dziewczynki, że kora jest kwaśna, nie każda roślinka to lubi, mogą potem niektóre źle rosnąć. ;)

Ja niczego nie stosuję, bo i tak potem trzeba to plewić, a w sumie gorzej się to robi, jak te kawałeczki ciągle pod ręką się plączą, a już dziabki to nijak się nie użyje. o w sezonie... :(

Ale wiecie, u mnie to hektary, ogród ozdobny to od przypadku do przypadku, jak się czas znajdzie - z tym krucho latem... :(

Anuś... aż chce się zapach łapać z monitorka jak się patrzy na te Twoje piwonie:)

Moje też kwitną, tylko nie mam czasu się nimi cieszyć. Jesienią sobie przekopię tutaj... to chyba jakoś w sierpniu się powinno przesadzać, nie???

Wszystko w ogóle albo kwitnie, albo przekwitło, albo zaraz będzie kwitło... lato!!!

Tylko nie wiem dlaczego wolę swoje pokrzywy po pas niż też mój wychuchany ogródeczek?... pomylona jakaś jezdem chiba;)

Pzdr

Ja już mam dosyć pokrzyw po pas i marzę o takim pięknym ogrodzie jak u Ciebie w obecnym (prawie byłym) miejscu.

Ale dworek - potworek jest tak uroczy, ze nawet największe chaszcze mu nie zaszkodzą :)

Piwonie to pewnie po przekwitnięciu się przekopuje, jak już liście zaczną wysychać. Chociaż ja część dostałam wykopanych teraz na wiosnę i zbierają się do kwitnienia...zobaczymy czy pączki się rozwiną jeszcze.

Ciekawe tylko, za ile lat te 8 m osiągnie...

Chciałam poszukać w necie, ale znalazłam tylko jodłę nikko, która dorasta do 20m!

Ale faktycznie z dużymi, niezaplanowanymi drzewami jest problem...Ja chcę u siebie trochę drzew, ale jeszcze nie zdecydowałam się jakie. Zapewne trochę sosen, jakieś liściaste - do jesieni chciałabym już podjąć ostateczną decyzję i je wsadzić.

Edytowane przez aniahubi

Aniu, jakie Ty masz piękne te piwonie :)

I nawet różę dojrzałam :D

Róż mam 4 :) może jeszcze dziś wrzucę je do dziennika...

Aniu dziękuje za odwiedziny i roślinki, no i pomysł na firanke.

proszę prześlij mi przepis na roletę rzymska.

Masz śliczny dom, bardzo miło było Cię odwiedzić. Mam nadzieję, że następnym razem na trochę dłużej wpadniemy ;)

Przepis na roletę zaraz wyślę :)

Już czuję zapach tej piwonii...uwielbiam. A u mnie róże angielskie białe wyszły żółte no i na jesieni powędrują do innego ogródka' date=' bo sama wiesz, że żółty kolor w kompozycjach mojego ogródka to jakoś do niczego.:)[/quote']

Ale fajnie, że wpadłaś ;)

No, żółty z bielą i fioletem i różą to niekoniecznie...

Ja nie wiem jakiego gatunku są moje róże, bo to takie no-name ze szkółki i z marketów budowlanych...

Póki co kolorystyka zgadza się z tym, co było na zawieszce, więc powinno być ok. Jeszcze jedna róża nie zakwitła, ale się zbiera :)