Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Z28 GL2 Ani i Huberta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

piękny dom wybudowaliście - z przyjemnością prześledziłam dziennik.

Chciałam zapytać Cię (jeśli pamiętasz) o nazwę/producenta i cenę paneli (wyglądają jak prawdziwe drewno!) oraz o to samo w przypadku kozy.

Pozdrawiam.

Witam Cię serdecznie :)

Panele to Kronopol Platinum Ambiance Jawor - teraz mają troszkę inne wymiary niż jak ja kupowałam, ale wyglądają równie dobrze. Cena ok 45 pln (chyba, już nie pamiętam).

Koza to Dovre Astro 3 CBP - aktualne ceny sprawdź na allegro - sprzedawca sawra1

No właśnie widzę, że strasznie zdrożała, ja rok temu płaciłam ok. 5 tys z montażem i rurami spalinowymi...Jak zamówisz u tego sprzedawcy również montaż to masz 7% VAT na całość.

Panele są bardzo dobrej jakości, no i fajnie wyglądają ;) Trafiłam na nie jak już straciłam nadzieję, że spodoba mi się coś tańszego niż za 100 pln :)

Cześć Aniu :)

Zdjęcia będą....w przyszłym tygodniu, na razie mam gości ;)

Ogród przesechł nieco pod moją nieobecność, ale błyskawicznie nadrabia straty i wyrosły nowe listki na wszystkich krzaczkach, które wyglądały już na kompletnie suche :)

Futrzak został jeden, chyba postanowił się osiedlić w lawendzie ...

A witam witam.

Przeglądając wasz dziennik widzę, że nie tylko płyta taka sama i w takim samym położeniu ale również prawie identyczna KOZA!!!! Nasz wybór to FLOK astroflamm. Jak się wam sprawuje i czy jesteście zadowoleni z wyboru!!!???

A ogólnie to cały domek super.

Pozdrawiamy z Pułtuska.

Właśnie, byłam ciekawa, co z zajączkami? Jakoś nie doszło do mnie powiadomienie z dziennika, nie wiem, czemu, bo teraz te subskrypcje raczej dobrze działają. Jak radzi sobie ogródek po urlopie, nie wiem, czy teraz macie ulewy, czy susze? :rolleyes:

U mnie po tych deszczach przynajmniej trawnik bardzo wypiękniał, wyrównał kolor, bo też miałam wcześniej w zielone paski! A dziś przychodzą brukentalie i postaram się, aby przetrwały na tym moim wrzosowisku! ;)

Witam nowych gości i stalych bywalców :)

Zajączki mają się świetnie, codziennie spotykam jednego, czasem dwa razem - te maluchy, mama się nie pojawia. Niestety podczas "dorastania" w lawendzie poobgryzały niektórym listki - całe gałązki są łyse (na szczęście tylko kilka):jawdrop: Widać, że to systematyczne zwierzaki są :rolleyes:

Poza tymi podgryzaniami ogród ma się świetnie - w ostatnim poście w dzienniku pisałam, że uschła mi jedna tawułka. Więc kupiłam dziś nową, żeby wsadzić na jej miejce (w Obi wyprzedaż po 5 pln -duże egzemplarze). I co widzę? Oczywiście ta której resztki miałam wykopać puściła nowe listki...Więc będzie dodatkowa :wiggle:

sure, u nas nie pada na razie - raczej susza jest, ale już jakieś burze zapowiadają, więc ogródek się podleje.

mr6319 - koza to Dovre, jesteśmy z niej b. zadowoleni - super się sprawowała zimą. Płyta Teka też jest fajna i wbrew opiniom niektórych da się na niej wszystko ugotować i naleśniki usmażyć. Swoją drogą do tej pory nie wiem skąd się to wzięło, że się naleśników nie da usmażyć na indukcji...

Czym ty karmisz te rośliny!? Twoja lawenda to nie lawenda tylko obłęda ;-) ja mam na balkonie pojemniczki z lawendą wysianą przez córcie w przedszkolu ale od kwietnia do dziś lawenda (pomijam te które zakatrupiłam) ma ok 3 do 5 cm wysokości... nieźle co? Moja teściowa ma na balkonie w pojemniczku tą samą lawendę córciową o wysokości 20 cm!!!! To chyba niesprawiedliwe!

Niczym moich roślin nie karmię, nie nawożę ich nawet. Poza kwasolubnymi, tym dałam jeść na wiosnę :) Lawendy, które wykopałam rok temu jako mikro-siewki (przy przesadzaniu tych dużych) mają teraz po 20 cm, ale przycinałam je na wiosnę, żeby się rozkrzewiły. U mojej sąsiadki nawet większe urosły (bo nie były zarośnięte chwastami ;) )

• 2 weeks później...

O, u mnie też mnóstwo ślimaków urzęduje, mrówki też...Jakieś żaby tudzież ropuchy też zdarzyło mi się parę razy widzieć.

Szaraków też z jednej strony szkoda wyganiać, ale podgryzają mi kwiatki. Lubię się przyglądać jak skaczą po ogrodzie, trawkę skubią (albo lepiej: koniczynę na trawniku), albo leżą w wysokiej trawie i wydaje im się że są niewidoczne :)