Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Z28 GL2 Ani i Huberta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

rasiu, witam Cię serdecznie w moim dzienniku :) Nie, wcześniej się nie ujawniałaś, ale miło że kibicowałaś.

A w ogóle to przed chwilką oglądałam zdjęcia z parapetówy u Nelli i wspominałam nasze spotkanie :)

Rekuperator to Mistral 400 Duo. Zadowoleni jesteśmy. Właściwie cały czas jest na 1. biegu, w domku powietrze jest świeże, jesienią nie wychładza się za bardzo. W ubiegłym tygodniu jak się zimno zrobiło, sporo sąsiadów włączyło ogrzewanie - ja popaliłam pół dnia w kozie i to bardziej dla atmosfery niż ogrzewania. Zwłaszcza, że koza to ogrzeje pokój w którym jest postawiona i niewiele więcej. Chociaż ciut ciepłego powietrza przez kuchnię dostaje się do wymiennika i tam nagrzewa powietrze wchodzące...

sure, zdjęcia będą :wiggle:

Może dziś? Parę dni temu kupiłam ślicznego rozchodnika i parę innych roślinek:)

W domu niewiele się dzieje, chociaż górną łazienkę mogłabym pokazać w całości...Ale muszę tam najpierw posprzątać ;)

mr6319 - koza to Dovre, jesteśmy z niej b. zadowoleni - super się sprawowała zimą.

Tak pisałam ci w połowie sierpnia ;)

Cóż więcej mogę dodać? Model Astro 3. Grzeje tyle, żeby było cieplej w salonie w którym jest zainstalowana, ale większej kubatury raczej nie ogrzeje...No ale u nas jest otwarta przestrzeń, jakieś 60 m2. Szyba się kopci, ta która ma nawiew powietrza na szybę brudzi się mniej, boczne bardziej. Ma doprowadzenie powietrza z zewnątrz - 100% szczelne - dla nas to bylo ważne bo jest wentylacja mechaniczna.

Kupowaliśmy na all... ceny znacznie wzrosły ostatnio. My umówiliśmy się ze sprzedawcą również na montaż, więc za całość od razu było 7% VAT. Montaż jest banalny, tyle że trzeba to unieść, przestawiać. 3 chłopa przyjechało...

Edytowane przez aniahubi
uzupełnienie informacji

A ta pierwsza to może "Lemon"? Taka ładnie, soczyście zielona. Widzę, ze już całkiem zadomowiły się u Ciebie te szaraki i bardzo urosły!.. ;)

A ja tez mrozów się nie boję i jutro sadzę resztę moich roślinek, czyli świecznicę, klona, kalinę itp. A podobno w przyszłym tygodniu zapowiadają przymrozki?

Małgosiu, żurawki kwitną chyba maj/czerwiec, mają wysokie, małe dzwoneczki - zazwyczaj białe lub różowe. Większość woli półcień niż słońce.

Sure, tak myślę że to może być np. Key lime pie, ale prawdę mówiąc nie mam zbyt wiele czasu na szukanie tych nazw. Ale niedługo wszystkie rozszyfruję :) Mam jeszcze taką żurawkę z liśćmi różowymi od spodu a na wierzchu kolory jesieni - żółty, czerwony... Może creme brulee?

O przymrozkach nic nie słyszałam (na szczęście) - co prawda na Kasprowym śnieg zapowiadają, ale to inna bajka.

Moje dziecko jedzie na dwudniowy rajd szkolny w przyszłym tygodniu, wolałabym żeby było w miarę ciepło i sucho...

• 1 month później...

Jak to gdzie? Po innych wątkach się szlajam :D

A poza tym u mnie właściwie nic się nie dzieje - z powodów finansowych niestety...

Powstaje coraz dokładniejszy plan zagospodarowania ogrodu, ale to kwestia przyszłości, w domu też nowych rzeczy nie robimy...

Ale we wrześniu oficjalnie zakończyłam budowę :)

Ojej, kala67, nie widziałam Twojego wpisu, przepraszam. Błękitne kafle to firma FAP, seria ... nie pamiętam Atelier chyba.