efilo 20.10.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 no niestety dłużej. ramiak trzeba skleić pomalować kilkukrotnie, to musi wyschnąć itd. Ale myślę że do 4 tygodni mógłby być montaż. mam firme upatrzoną ale chce jeszcze porównać z ceną od urzędowskiego. tylko dlatego nie zamowilam jeszcze bo czekam na wycene. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 21.10.2008 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Aniu gratuluję stanu surowego otwartego!!!!!! Wiecha już była? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 21.10.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witam, witam gratulacje SSO świetnie wam idzie i tak trzymać....a domek prezentuje się rewelacyjnie, czekamy na kolejne fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 21.10.2008 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Aniu gratuluję stanu surowego otwartego!!!!!! Wiecha już była? No właśnie zdałam sobie sprawę, że wiechy nie było No cóż, trzeba będzie oblać we własnym zakresie Już się biorę za wrzucanie zdjęć domku w pięknej czerwonej czapce A w ogóle to dziękuję Wam bardzo za kibicowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 21.10.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 A tak z innej beczki....jakie będziecie mieli tynki wewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 21.10.2008 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 A tak z innej beczki....jakie będziecie mieli tynki wewnętrzne? Tynki będą gipsowe, prawdopodobnie wszędzie - nawet w tzw mokrych pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.10.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 A tak z innej beczki....jakie będziecie mieli tynki wewnętrzne? Tynki będą gipsowe, prawdopodobnie wszędzie - nawet w tzw mokrych pomieszczeniach. a czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 21.10.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Zdrówka życzę, bo ogródek czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 22.10.2008 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 A tak z innej beczki....jakie będziecie mieli tynki wewnętrzne? Tynki będą gipsowe, prawdopodobnie wszędzie - nawet w tzw mokrych pomieszczeniach. a czemu? Po pierwsze na forum muratora od jakiegoś czasu jest coraz więcej głosów, że gipsowe mogą być wszędzie. Po drugie mój wykonawca od stanu surowego i ten od tynków też twierdzą, że o ile w pomieszczeniu nie jest non stop 70% wilgotności i brak wentylacji to gipsowym nic nie będzie. Po trzecie byłam nie tak dawno temu na szkoleniu dot. gipsów i gładzi gipsowych i tam też przedstawiciel pewnej firmy mówił, że można kłaść w domu bez ograniczeń. A skoro za cementowo-wapienne chcą dopłatę (4 pln) to chybanie trzeba za dużo się zastanawiać. Zdrówka życzę, bo ogródek czeka. Dzięki Ewciu, ze zdrowiem już lepiej, ale w tym tyg. odpuszczam ogródek - wolę najpierw zupełnie wydobrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.10.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Dzieki za info Nie przemawia to do mnie co prawda ale przynajmniej wiem o co chodzi Ja zrobie w łazienkach i garażu cw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 23.10.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Aniu, napotkałaś gdzieś przykłady wykończeń ciesielskich, typu "koniki" (nie wiem czy to się tak nazywa) słoneczka na szczytach i lukarnach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 25.10.2008 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Aniu, napotkałaś gdzieś przykłady wykończeń ciesielskich, typu "koniki" (nie wiem czy to się tak nazywa) słoneczka na szczytach i lukarnach? Nie, prawdę mówiąc to tematu nie zgłębiałam - od początku wiedzieliśmy jak chcemy miec wykończone krokwie, na szczytach nic nie chcieliśmy - bo najwięcej uciechy ma potem ptactwo wszelakie Jak postępy? Dach się już robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 29.10.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Aniu jestem pod wrażeniem waszego tempa prac na budowie!!....już niedługo instalacje, szybciutko. daj znać jeśli możesz o wycenie łazienek. ten fachowiec o tynków to robi maszynowe czy ręczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 30.10.2008 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Aniu jestem pod wrażeniem waszego tempa prac na budowie!!....już niedługo instalacje, szybciutko. daj znać jeśli możesz o wycenie łazienek. ten fachowiec o tynków to robi maszynowe czy ręczne? No...tempo niezłe, oby się utrzymało. Plan jest taki, żeby dokończyc budowę bez zbędnych przestojów, ale też zachowując wszelkie rygory technologiczne np. wygrzewanie wylewki przy podłogówce. Koszty łazienek są kwestią tak indywidualną, że nie wiem czy coś ci pomoże moja wycena. Płytki mogą kosztować 50 pln albo 200, albo jeszcze więcej. Ceramika tak samo - wanna może kosztować kilkaset pln albo parę tysięcy... Zależy ile ma się środków przeznaczonych. O tynkach poszło na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 31.10.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 O tynkach poszło na PW. Przeczytałem, dziękuje bardzo , dziś będę dzwonił. ja mam fachowca od tynków, widziałem jak robi. ale chciałem jeszcze porównać oferty. Z łazienkami masz racje. a co z instalacja wod-kan., CO u Ciebie?? ja mam na razie jedną wycenę..... cena mnie przeraziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 31.10.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 napiszbo ja też na tym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 31.10.2008 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 O cenach wyślę wam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 31.10.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 02.11.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Ania, zadowolona jesteś z otwarcia kuchni? Jutro mają murować u nas działówki i jeszcze mnie to meczy, czy dociągnąć do słupa, czy zakończyć na łazience. Zagospodarowanie słupa też będzie nie lada wyzwaniem, choć pewne pomysły już świtają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 04.11.2008 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Ania, zadowolona jesteś z otwarcia kuchni? Jutro mają murować u nas działówki i jeszcze mnie to meczy, czy dociągnąć do słupa, czy zakończyć na łazience. Zagospodarowanie słupa też będzie nie lada wyzwaniem, choć pewne pomysły już świtają. Jutro pokażę ci zdjęcia - ja jestem zadowolona tak chciałam od początku i w końcu udało się wymyślić sensowne ustawienie mebli przy takim układzie ścian (a raczej ich braku) Z decyzją możesz się chwilę wstrzymać, najwyżej później ci domurują ścian(k)ę jak już będziesz miała ostateczną koncepcję kuchni. Masz jakieś nowe wizualki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts