Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Z28 GL2 Ani i Huberta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To ja jeszcze na chwilkę wrócę do cętek

Moją pierwszą kropę ospową dostałam na czole, na dzień przed Studniówką. Tak, tak...Następne ustawiły się tak genialnie, że układem przypominały dyszel od Dużego Wozu. Oczywiście nikt nie wpadł na to, że to ospa, więc na studniówkę i sprzątanie poszłam. Co się później działo - nie wiem, bo dostałam po imprezie powikłania i bite 3 tyg chorobowego w komplecie.

Moje koty załatwiłyby rozsadę w trymiga! Zastanawiam sie tylko, czy poczekałyby, żeby wyrosło coś do zjedzenia, czy wysypałyby ziemię przypadkiem w swoich gonitwach, czy wysypałyby ją, żeby się wytarzać, czy uznałyby, że to taka nowoczesna kuweta...

A nad werandą się zastanawiam... Tylko mój małż jakoś alergicznie reaguje, kiedy z namysłem w głosie mówię "mam pomysł". Ciekawe czemu...

A ja dziś posiałam: pomidorki koktailowe - 2 odmiany czerwonych i 1 żółte, bazylię czerwoną i zieloną, paprykę - żółtą, czerwoną, fioletową i cayenne, sałatę, pora, cebulę białą i czerwoną. To stoi na parapecie w salonie. Dobrze, że mam gęste firanki, to nie widać :lol2:

A w pokoju komputerowym stoją donice z kannami, które chcę podpędzić, bo w ubiegłym roku nie zakwitły i mam nadzieję, że w tym roku się uda, oraz funkię, która już zaczęła kiełkować i lilie, które też trzeba od razu po zakupie sadzić, żeby nie wyschły. Tu niestety nie jest tak ładnie, bo nie mam firanki, a takie czarne donice urody nie dodają temu pokojowi...

Ja dzisiaj będę siała pomidory, te przecierowe, i żółte takie duże i żółte koktajlowe.

I nie wiem, gdzie postawię, bo na jedynym słonecznym oknie nasza kota uwielbia się wygrzewać... :rolleyes:

U nas caly czas od dwóch tygodni w nocy jest mróz poniżej -10, tydzien temu było -30 i pękły 2 druty na słupie elektrycznym. Dzis bylo -13 i pewnie dlatego nie chce ten snieg zejsc, w zeszlym tyg padało mimo takiego silnego mrozu. W dzien juz odpuszcza, teraz jest 0 wiec moze troche sie stopi

O to to, ja też na zachodzie, to u mnie jak u Ani.

Chyba jednak dzisiaj nie posieję, ziemi w donice nabrałam, ale jest taka zimna, że do jutra dam jej czas na ogrzanie się.