Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Z28 GL2 Ani i Huberta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gratki za SSZ

elegancko prezentuje się domek....a teraz to już "tylko' wykończeniówka .....powodzenia na kolejne etapy.

Dzięki :D

Mówisz "tylko" wykończeniówka :D :D :D

Po dwóch dniach pilnowania ekip jestem ledwo żywa - wykonawca stanu surowego mnie rozpieścił :oops:

A jak wejdą elektrycy? Jak opanuję te wszechobecne kable? To będzie jazda bez trzymanki :wink:

czytam Wasz dziennik z wypiekami na twarzy! rewelacyjne zdjęcia, ciekawe teksty- podziwiam.. i zazdroszczę szczególnie dwóch "prawie dorosłych" małych inwestorów ja mam jednego- troszkę mniejszego 3 latka, ale mam nadzieje, też nam będzie pomagał!

Wiesz co, z tymi małymi inwestorkami to zawału można dostać :D Zbierają wszelakie resztki typu zapomniane gwoździe, połamane dachówki itp. Ciężko coś przy nich zrobić na budowie, ale uwielbiają przyjeżdżać z nami i sprawdzać co się zmieniło. Już mają wybrane pokoje, rozplanowane meble i ... kolory ścian - wszystko sami. A jakie projekty mi rysują!

Jeszcze a propos dzieci:

Ostatnio młodszy (4 latka) zauważył, że z orzecha na naszej działce spadły wszystkie liście poza jednym. I co usłyszałam?

- Mama, patrz co narobiłaś! Nie podlewałaś drzewka i zobacz! Uschło!

Na szczęście uspokoił się jak mu powiedziałam, że na wiosnę wszystkie listki odrosną :D

Moje słońca (9 i 5) też uwielbiają budowę. Dziaisj z porotermu układali sobie pokoje z kominkami i mieli świetną zabawę, podczas gdy starszyzna "świętowała" wiechę :o . Cieszę się bardzo, że ten domek powstaje wtedy, kiedy te nasze dzieci są jeszcze takie małe i jest szansa, że jeszcze trochę z nami pomieszkają.

Ania, dzisiaj to już chyba przesadziłaś z tymi oknami :D To kiedy wy chcecie się wprowadzić, na święta Bożego Narodzenia? Chociaż mogę popatrzeć jak dom wygląda z oknami bez szprosów. Napisz proszę ile wyniosły was okna? oczywiście może być na prv. Mam już chyba wszystkie wyceny i w PCV i w drewnie. Zaczęliśmy zastanawiać się nad drewnem.

Mnie najbardziej cieszy, że chłopcy lubią jeździć na budowę i sami się o to dopominają. Już wybierają sobie lampy, kolory ścian - to wspaniałe uczucie, że oni już czują że to będzie też ich dom (ale patetycznie wyszło).

Okna...już instalację odkurzacza centralnego mamy :D - ceny mailem ci wyślę.

No i 10 drzewek mam posadzone - a 11-ste znalazło się wśród chwastów (brzoskwinia) - może coś jeszcze z niego będzie, bo to maleństwo - ma jakieś 0,5 metra dopiero.

O...i ogrodzenie się robi - co prawda tymczasowe, ale trochę nam posłuży :D

A przeprowadzkę planujemy bezpiecznie - na wakacje 2009 - jak się uda trochę wcześniej to fajnie, ale na razie nikt nas z obecnego domu nie wygania.

Chociaż suwaczek taki jak ma efilo motywuje do działania - może też powinnam taki sobie zrobić?

Póki co mam harmonogram w excelu i co jakiś czas muszę wszystko w nim przesuwać :roll:

A my chcemy bardzo podziękować Ani i Hubertowi za możliwość obejrzenia na żywo ich domku :) Niesamowite zobaczyć w 3 wymiarze to, co do tej pory oglądaliśmy jedynie na papierze. Dzięki też za cenne rady i uwagi. Domek jest super! Już nie mogę się doczekać, aż sami dojdziemy do takiego etapu.

No i dwaj mali budowniczowie z łopatami - rewelacja :D

Ania, muszę przyznać, że gust mamy podobny. Mam obecnie te same lampy w kuchni, co ty nad garażem :p Są piękne i dają jasne światło (niczym nie przyćmione)

Co do prognozy pogody, brzmi optymistycznie, szczególnie dla tych co jeszcze bez dachu i okien :wink:

Wam już deszcze i śniegi nie straszne, ale widać nie próżnujecie.

U mnie teraz takie lampy są w łazience i pokoju do prasowania :D Faktycznie, niczym nie przytłumione światło :D :D :D

Prognoza pogody brzmi optymistycznie, ciekawe na ile się sprawdzi. Jakieś 2 miesiące temu pisali, że grudzień będzie śnieżny, styczeń też - zobaczymy.

Dla nas to o tyle istotne, że chcemy zrobić tynki i wylewki - dobrze byłoby bez mrozu. Potem szybko kominek podłączę, podłogówkę odpalę i się będzie suszyło....

Napisałam ci maila o oknach, dotarł?

Witamy i pozdrawiamy.

Trafiliśmy dzisiaj na Twój dziennik i bardzo nam się spodobało wszystko to co opisujesz - bardzo przydatne i pouczające opisy prac jakie nas niebawem czekają :)

My budujemy (zbyt odważnie - będziemy budować) w Krapkowicach, stąd też mamy kilka pytań jeżeli chodzi o lokalny rynek firm. Budujemy domek (Z31) z tej samej pracowni, gabarytami dosyć podobny - szczegóły na naszym, założonym wczoraj, dzienniku.

Możesz przekazać informacje jaka firma stawiała Wam stan surowy, jaka przykrywała domek dachem,z jakimi firmami kontaktowałaś się w sprawie rekuperatora?

Czy możecie (może na priv) podać orientacyjne koszta stanu surowego, dachu, okien?

My ostatnio wzieliśmy się za wycenianie naszego domku po różnych firmach budowlanych (stan surowy) i rozbieżność cen przyprawia nas o ból głowy - a to dopiero początek :/

Pozdrawiamy serdecznie

Beata i Piotrek

dzien dobry

zachęcam do zrobienia suwaczka choć niestety mój się przeterminował przez naszego wykonawce niedorajdę który SSO robił 13 miesięcy :x i skończył jak już szły mrozy więc nic nie dało się więcej zrobić.

mam nadzieję że jutro zamontują okna i będziemy mieć zamknięty budynek na zimę. jak pogoda da to spróbujemy popchnąć instalacje

O rety, znowu nie dostawałam powiadomień :evil:

Paolka witam w moim dzienniku :D

Dziękuję wszystkim za odzew i kibicowanie. Mam nadzieję, że ekipy dotrzymają terminów.

Harmonogram:

XI - koniec elektryki, tynki

XII - koniec tynków, podłogówka, wylewki

I/2009 - wylewki schną :D , kominek

II - ocieplenie poddasza, zabudowa k-g, zaczynamy płytkowanie (cały parter)

III - łazienki

Poza kominkiem reszta już właściwie umówiona. To znaczy trwa casting na wykonawcę ocieplenia poddasza i zabudowę k-g - mam parę ofert, muszę w końcu kogoś wybrać i zaklepać termin i ceny :D

efilo, skąd ściągnąć suwaczek? Mam nadzieję, że instalację zrobisz ekspresowo i już nie będziesz mieć takich przestojów.