naLeśnik 06.11.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Gratki za SSZ elegancko prezentuje się domek....a teraz to już "tylko' wykończeniówka .....powodzenia na kolejne etapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slowikowa79 06.11.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 czytam Wasz dziennik z wypiekami na twarzy! rewelacyjne zdjęcia, ciekawe teksty- podziwiam.. i zazdroszczę szczególnie dwóch "prawie dorosłych" małych inwestorów ja mam jednego- troszkę mniejszego 3 latka, ale mam nadzieje, też nam będzie pomagał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 06.11.2008 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Gratki za SSZ elegancko prezentuje się domek....a teraz to już "tylko' wykończeniówka .....powodzenia na kolejne etapy. Dzięki Mówisz "tylko" wykończeniówka Po dwóch dniach pilnowania ekip jestem ledwo żywa - wykonawca stanu surowego mnie rozpieścił A jak wejdą elektrycy? Jak opanuję te wszechobecne kable? To będzie jazda bez trzymanki czytam Wasz dziennik z wypiekami na twarzy! rewelacyjne zdjęcia, ciekawe teksty- podziwiam.. i zazdroszczę szczególnie dwóch "prawie dorosłych" małych inwestorów ja mam jednego- troszkę mniejszego 3 latka, ale mam nadzieje, też nam będzie pomagał! Wiesz co, z tymi małymi inwestorkami to zawału można dostać Zbierają wszelakie resztki typu zapomniane gwoździe, połamane dachówki itp. Ciężko coś przy nich zrobić na budowie, ale uwielbiają przyjeżdżać z nami i sprawdzać co się zmieniło. Już mają wybrane pokoje, rozplanowane meble i ... kolory ścian - wszystko sami. A jakie projekty mi rysują! Jeszcze a propos dzieci: Ostatnio młodszy (4 latka) zauważył, że z orzecha na naszej działce spadły wszystkie liście poza jednym. I co usłyszałam? - Mama, patrz co narobiłaś! Nie podlewałaś drzewka i zobacz! Uschło! Na szczęście uspokoił się jak mu powiedziałam, że na wiosnę wszystkie listki odrosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.11.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Słodkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 07.11.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Moje słońca (9 i 5) też uwielbiają budowę. Dziaisj z porotermu układali sobie pokoje z kominkami i mieli świetną zabawę, podczas gdy starszyzna "świętowała" wiechę . Cieszę się bardzo, że ten domek powstaje wtedy, kiedy te nasze dzieci są jeszcze takie małe i jest szansa, że jeszcze trochę z nami pomieszkają. Ania, dzisiaj to już chyba przesadziłaś z tymi oknami To kiedy wy chcecie się wprowadzić, na święta Bożego Narodzenia? Chociaż mogę popatrzeć jak dom wygląda z oknami bez szprosów. Napisz proszę ile wyniosły was okna? oczywiście może być na prv. Mam już chyba wszystkie wyceny i w PCV i w drewnie. Zaczęliśmy zastanawiać się nad drewnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 09.11.2008 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Mnie najbardziej cieszy, że chłopcy lubią jeździć na budowę i sami się o to dopominają. Już wybierają sobie lampy, kolory ścian - to wspaniałe uczucie, że oni już czują że to będzie też ich dom (ale patetycznie wyszło). Okna...już instalację odkurzacza centralnego mamy - ceny mailem ci wyślę. No i 10 drzewek mam posadzone - a 11-ste znalazło się wśród chwastów (brzoskwinia) - może coś jeszcze z niego będzie, bo to maleństwo - ma jakieś 0,5 metra dopiero. O...i ogrodzenie się robi - co prawda tymczasowe, ale trochę nam posłuży A przeprowadzkę planujemy bezpiecznie - na wakacje 2009 - jak się uda trochę wcześniej to fajnie, ale na razie nikt nas z obecnego domu nie wygania. Chociaż suwaczek taki jak ma efilo motywuje do działania - może też powinnam taki sobie zrobić? Póki co mam harmonogram w excelu i co jakiś czas muszę wszystko w nim przesuwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 11.11.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 A my chcemy bardzo podziękować Ani i Hubertowi za możliwość obejrzenia na żywo ich domku Niesamowite zobaczyć w 3 wymiarze to, co do tej pory oglądaliśmy jedynie na papierze. Dzięki też za cenne rady i uwagi. Domek jest super! Już nie mogę się doczekać, aż sami dojdziemy do takiego etapu. No i dwaj mali budowniczowie z łopatami - rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 12.11.2008 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 A my chcemy bardzo podziękować Ani i Hubertowi za możliwość obejrzenia na żywo ich domku Dziękuję za miłą wizytę i zapraszam ponownie Mam nadzieję, że teraz już sprawnie dostaniecie PnB i na wiosnę ruszycie z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 14.11.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Ania, muszę przyznać, że gust mamy podobny. Mam obecnie te same lampy w kuchni, co ty nad garażem Są piękne i dają jasne światło (niczym nie przyćmione) Co do prognozy pogody, brzmi optymistycznie, szczególnie dla tych co jeszcze bez dachu i okien Wam już deszcze i śniegi nie straszne, ale widać nie próżnujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 14.11.2008 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 U mnie teraz takie lampy są w łazience i pokoju do prasowania Faktycznie, niczym nie przytłumione światło Prognoza pogody brzmi optymistycznie, ciekawe na ile się sprawdzi. Jakieś 2 miesiące temu pisali, że grudzień będzie śnieżny, styczeń też - zobaczymy. Dla nas to o tyle istotne, że chcemy zrobić tynki i wylewki - dobrze byłoby bez mrozu. Potem szybko kominek podłączę, podłogówkę odpalę i się będzie suszyło.... Napisałam ci maila o oknach, dotarł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 17.11.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Ania, jakiej szerokości zrobiłaś pralnię? Myślisz że 280 cm wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 18.11.2008 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 U mnie pralnia ma chyba 260 cm - po południu sprawdzę. Czy wystarczy? Też się nad tym cały czas zastanawiam Spokojnie wejdzie pralka, jakaś szafka, suszarka i da się prasować. Nie robię tam umywalki, chociaż kierbud mnie namawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozi1pl 19.11.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Witamy i pozdrawiamy. Trafiliśmy dzisiaj na Twój dziennik i bardzo nam się spodobało wszystko to co opisujesz - bardzo przydatne i pouczające opisy prac jakie nas niebawem czekają My budujemy (zbyt odważnie - będziemy budować) w Krapkowicach, stąd też mamy kilka pytań jeżeli chodzi o lokalny rynek firm. Budujemy domek (Z31) z tej samej pracowni, gabarytami dosyć podobny - szczegóły na naszym, założonym wczoraj, dzienniku. Możesz przekazać informacje jaka firma stawiała Wam stan surowy, jaka przykrywała domek dachem,z jakimi firmami kontaktowałaś się w sprawie rekuperatora? Czy możecie (może na priv) podać orientacyjne koszta stanu surowego, dachu, okien? My ostatnio wzieliśmy się za wycenianie naszego domku po różnych firmach budowlanych (stan surowy) i rozbieżność cen przyprawia nas o ból głowy - a to dopiero początek :/ Pozdrawiamy serdecznie Beata i Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 19.11.2008 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Witajcie, Informacje o wykonawcach i cenach poszły na PW. Ból głowy to się zaczyna przy instalacjach - wiem coś o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slowikowa79 20.11.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 ojej aniuhubi to jednak prawda, co mawiają, że wykończeniówka- wykańcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paolka 20.11.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Miło mi zawitac do Twojego wątku . Widzę że idziecie jak burza. Tak niedawno zaczeliście a tu już początek wykończeniówki... BRAWO Bardzo fajny i przytulny ten wasz domek. Mam identyczne schody i też jestemz nich bardzo zadowolona. Z niecierpliwością czekam na dalsze zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 20.11.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 teraz to tylko zależy od ludzi...solidni, terminowi. Przy zgraniu w krótkim czasie tak różnych ekip, życzę ci, żebyś takich właśnie miała. Trzymam kciuki Pani Kierownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.11.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 dzien dobry zachęcam do zrobienia suwaczka choć niestety mój się przeterminował przez naszego wykonawce niedorajdę który SSO robił 13 miesięcy i skończył jak już szły mrozy więc nic nie dało się więcej zrobić. mam nadzieję że jutro zamontują okna i będziemy mieć zamknięty budynek na zimę. jak pogoda da to spróbujemy popchnąć instalacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 26.11.2008 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 O rety, znowu nie dostawałam powiadomień Paolka witam w moim dzienniku Dziękuję wszystkim za odzew i kibicowanie. Mam nadzieję, że ekipy dotrzymają terminów. Harmonogram: XI - koniec elektryki, tynki XII - koniec tynków, podłogówka, wylewki I/2009 - wylewki schną , kominek II - ocieplenie poddasza, zabudowa k-g, zaczynamy płytkowanie (cały parter) III - łazienki Poza kominkiem reszta już właściwie umówiona. To znaczy trwa casting na wykonawcę ocieplenia poddasza i zabudowę k-g - mam parę ofert, muszę w końcu kogoś wybrać i zaklepać termin i ceny efilo, skąd ściągnąć suwaczek? Mam nadzieję, że instalację zrobisz ekspresowo i już nie będziesz mieć takich przestojów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.11.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 aniu wejdź na http://www.suwaczek.pl chyba lepiej wkleić go w dzienniku sama się nad tym zaczęłam zastanawiać - nie wiem czy to nie jest wkurzające dla innych jak to się w każdym moim poście pojawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts