Vyper 21.12.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 No i wszystko jasne! Dziekuje za cierpliwość . W koncu pojelam. My planujemy kominek z kafli, wysoki - cos ala piec. Taki maja moi tesciowie i bardzo nam sie podoba. Nie bedziemy mieli wiec metrowej sciany/wneki, tylko kawalek sciany zmianiajcej sie w obudowe kaflowego pieca z ogniem widocznym rowniez z boku. http://lh4.ggpht.com/_yszO4dnbLfA/SU6kHvyvjuI/AAAAAAAAAJo/04-IPbNn_gE/kominek.jpg Tutaj mam tez przyklad. http://lh3.ggpht.com/_yszO4dnbLfA/SU6ken52UWI/AAAAAAAAAKU/eJeFnXybjKs/s400/436769830_1.jpg Tylko chyba lepiej by było gdyby prawa strona kominka byla przedluzeiem sciany, bo tu robi się uskok. No i nasz kominek, jak juz wspomnialam bylby trojstronny Bardzo dziękujemy za zaproszenie na budowe . Mąż już się prawie pakuje i jedzie ogladac Wasze mury . Chociaz tez bardzo bym chciala, to jednak nie jestem taka pewna , strasznie daleko, a nam do opola zupelnie nie po drodze . Pisalam jakis czas temu do agee, ale niestety cisza, widze ze od sierpnia nie bylo jej na forum.... Tak czy inaczej bardzo dziekjemy za zaproszenie. Niewykluczone, ze skorzystamy [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vyper 22.12.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Aniu, strasznie Ci wspolczuje tej wykopanaj choinki! My od piatku codziennie jezdzimy na dzialke i patrzymy czy wszystkie rosną, bo są takie w sam raz na świąteczne drzewko- gęste, ładne, różnej wysokości. Do wigilii nie bedziemy spokojni. A na ludzi - słow brak . Nigdy nie zrozumiem jak można tak po prostu przyjsc i wziac czyjas wlasnosc. Nam latem chyba 6 drzewek wykopali, i wyobraz sobie, ze nawet nie wszystkie naraz, tylko regularnie przychodzili i za kazdym razem cos ginelo. Czulam zlość, żal i wielkie poczucie niesprawiedliwosci. Wszystkie male swierki ukradli i niewielkie krzewy ozdobne. Zabrali wszystko co bylo na tyle male, ze mogli to wykopac. Zostaly tylko te wieksze, wiec się boimy, ze jeszcze teraz przed swietamu ktos je wyciac moze. Wprowadzaj się szybko i miej oko na tego wstretnego sasiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 23.12.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Niech ten szczególny czas cudownychŚwiąt Bożego Narodzenia będzie dla Wasokazją do spędzenia miłych chwil w gronie najbliższych,w atmosferze rodzinnego ciepła, wielkiej radościi wzajemnej życzliwości,pod żywą choinką dużo prezentówa w Waszych pięknych sercach wiele sentymentów,Świąt dających radość i odpoczynekoraz nadzieję,że Nowy Rok będzie szczęśliwszy. http://img386.imageshack.us/img386/8194/christmascard2lh2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 31.12.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 http://www.superfoto.pl//zdjecia/foto/s/3/9/0/43851976_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 07.01.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Co tam Aniu u was słychać??? Właśnie umówliliśmy się z producentem okien z waszych terenów - z Gebauerem, na wizytę u nas. Spotkałaś się może z opiniami o ich oknach? Pozdrawiam ciepło, choć za oknem minus 12 brrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 08.01.2009 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Witaj Ewo w Nowym Roku Czuję się upomniana o uzupełnienie dziennika - spróbuję dziś nadrobić zaległości, choć wiele się nie dzieje - czekamy aż odpuści mróz żeby zrobić wylewki. O tej firmie od okien nie słyszałam, ale też nie interesowałam się drewnianymi. Może spróbuj spytać się na grupie opolskiej - co prawda mało ludzi się udziela, ale czasem można się coś dowiedzieć: GRUPA OPOLSKA Przy okazji dziękuję serdecznie za wszystkie życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 12.01.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Jak Aniu nie doczytać do końca, skoro takie ciekawe rzeczy piszesz. Przed nami bieganie za glazurą, aż boję się tych decyzji, na razie nie mam żadnej wizji...ale jeszcze czas. Wasza kuchnia zapowiada się bardzo "energetycznie" , gotowanie, pieczenie pójdzie jak burza. Jakieś elementy czerwonego pojawią się też w salonie?.Pisz pisz, aż miło poczytać, jak będziesz miała jakieś wizualki to podziel się jeśli możesz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 13.01.2009 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Wasza kuchnia zapowiada się bardzo "energetycznie" , gotowanie, pieczenie pójdzie jak burza. Jakieś elementy czerwonego pojawią się też w salonie?. Pisz pisz, aż miło poczytać, jak będziesz miała jakieś wizualki to podziel się jeśli możesz. Pozdrawiam Ale komplementy Elementy czerwieni jeśli będą w kuchni, to będą też w salonie - być może ściana kominkowa, albo sam kominek będą w tym samym kolorze. A w jadalni np. krzesła obite czerwonym materiałem/skórą. Wizualek nie mam, jak będę coś miała to się podzielę A nie, mam górną łazienkę w wersji bardzo podobnej do ostatecznej Jak znajdę to zeskanuję i wkleję. A ty masz ostateczną wersję kuchni? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 14.01.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Nie, nie mam jeszcze ostatecznej wersji, tzn, układ mebli w sumie tak, jedynie co do koloru forntów nie do końca jestem zdecydowana. Widze, że macie juz cos połozone na balkonie, to izolacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 14.01.2009 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Na balkonie jest obróbka blacharska i folia budowlana - przyciśnięta cegłami Docelowo będzie papa w dwóch warstwach, ale na razie pogoda nie pozwala, żeby ją ułożyć - pewnie dopiero na wiosnę się uda. A musieliśmy czymś przykryć ten balkon, bo było bardzo wilgotno w wykuszu - to jedyne miejsce, dzie po tynku lała się woda Mam nadzieję, że uszczelnienie balkonu sprawę załatwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 15.01.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Obróbkę robiła ta sama firma, co stan surowy? Zasatanawiamy się, czy dekarzy nie poprosić. To zadatek w podwójnej wysokości powinniście dostać....eeeh jak tu ufać ludziom. Przyszło wam jeszcze po sądach się ciągać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 15.01.2009 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Obróbkę robią nam nasi dekarze - bo oni mają narzędzia do tego - tak nam doradził wykonawca stanu surowego (oni współpracują). A z zadatkiem - dokładnie tak bylo - odesłała nam tylko to co jej wpłaciliśmy, nie zapłaciła swojej części. To w ogóle taka stara wariatka jest (szkoda, że się na niej wcześniej nie poznałam) - wg niej skoro ona jest biedna emerytka a nas stać na budowę domu i dwa auta, to czuje się zwolniona z odpowiedzialności wynikającej z podpisanej przez siebie umowy Jeszcze parę razy będziemy musieli się w tym sadzie pojawić. Tzn. tak na prawdę to na razie nie musimy jeździć (Sąd nam nawet wezwań nie wysyła), bo mamy adwokata, ale chcemy być na bieżąco z jej i jej świadków zeznaniami Dlatego z zakupem projektu czekaliśmy, aż będzie akt notarialny podpisany. I caly czas byliśmy w stresie czy tym razem uda się. Właściwie to prawie nikt z rodziny nie wiedział, że kupujemy tą działkę - tak żeby nie zapeszyć. Na szczęście to już za nami - teraz zaklinamy zimę, żeby już sobie poszła, bo wylewki czekają A Wy cały czas działacie, czy macie przerwę zimową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 15.01.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Zabrakło trochę dachówek nad garażem, czekamy na dostawę. Dzisiaj mieliśmy spotkanie z przedstawicielem Gebauera, zobaczymy jak wyjdzie ostateczna wycena. Dodatki typu: lepsze okucia, szyby są kuszące, ale to wszystko kosztuje. No i osoba, z którą się spotkaliśmy sugerowała nam rolety integro, (chyba takie macie?) ale to trochę za późno. Więc chyba pozostaną nadstawne. Jak tak myślę o tych róznych zabezpieczeniach, to mnie trochę dreszcz przeszywa. Mam nadzieję, że się przyzwyczaję do mieszkania w domu, teraz jesteśmy w bloku, to tu dziecko płacze, tam czajnik gwiżdże, wszędzie sąsiedztwo. Jednak bilans i tak wychodzi na korzyść domu.Musimy dobrze wykorzystać przestój zimowy na zamówienie chociażby okien i bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 21.01.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Czy kładziecie styropian na posadzkę w garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 24.01.2009 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Na posadzkę w garażu kładziemy 3 cm styroduru, więcej się nie zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.01.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 my mamy założone chyba 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 28.01.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Aniu, co u Was? Jak postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 28.01.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy w sadzie. Swoją droga ileż to trzeba się natrudzić, stracić czasu aby dojść do swego. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 31.01.2009 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Aniu, co u Was? Jak postępy? Postępów brak Na przyszły tydzień jestem umówiona na wylewki - ciekawe czy pogoda pozwoli A przerwę w budowaniu spędziliśmy na nartach. Dziś wróciliśmy ze Szczyrku. Wbrew temu co piszą w internecie śnieg był i jeździć jak najbardziej się dało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 05.02.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Aniu pamiętasz naszą rozmowę o oknach? podałaś mi tel. do Młynarskiego na Ozimską tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts