Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Z28 GL2 Ani i Huberta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu a możesz mi napisać na jakiej wysokości masz osadzone okna w kuchni i w salonie, chodzi mi o odległość od wylewki do dolnej krawędzi ościeżnicy?

Wg projektu w kuchni jest na 93 cm (parapet/blat na 90 cm), w salonie 88 cm (parapet na 85 cm). Jak wyszło w rzeczywistości mogę jutro sprawdzić, bo dokładnie nie pamiętam, ale chyba trochę się rozjechały wymiary :roll:

Vyper, Ewa - o kuchni i wylewkach napiszę, jak wkleję zdjęcia - może jeszcze dziś.

Dolna łazienka dalej ma nieustaloną kolorystykę :roll: ostatnio skłaniam się ku szarej...nie pytajcie która to już wersja.

Górna będzie piaskowo-niebieska.

Aniu, ale mi zapewnilas dzisiaj uczte - tyle zdjec! :)

Nie moglam sie rano przed praca oderwac, wiec tym bardziej nie starczylo czasu zeby skomentowac. Zdjecia podlogowki i wylewek przejrzalam z zapartym tchem, bo nie widzialam zadnego z28 na zywo :(, wiec BARDZO mnie interesuje jak wyglada w srodku w roznych wariantach. Twoje i Ewy foty mam zgrane na kompie i przesuwajac na planie scianki - zagladam do nich probujac sobie wyobrazic jak to bedzie w realu, jak duze sa w rzeczywistosci poszczegole pomieszczenia. Kuchnia - wydaje mi sie bardzo funkcjonalna, u nas tez chyba zlew wyladuje pod oknem po na jednej scianie z kuchenka, chyba jednak sie nie zmieszcza... Twoja gorna lazienke musze jeszcze rozkminic :roll: , bo na razie nie moge sobie wyobrazic gdzie te dzrzwi i nie pamietam czy cos w projekcie zmienialas :D

Ciesze sie, ze prowadzisz dziennik - codziennie do Ciebie zagladam :).

Kuchnia - wydaje mi sie bardzo funkcjonalna, u nas tez chyba zlew wyladuje pod oknem po na jednej scianie z kuchenka, chyba jednak sie nie zmieszcza...

Kuchnia jest duża, ale jak się okazało w naszym przypadku nie bardzo mogliśmy znaleźć miejsce na lodówkę. Wstawienie jej do spiżarki to świetny pomysł, jeśli chce się mieć otwartą kuchnię tak jak u nas.

Twoja gorna lazienke musze jeszcze rozkminic :roll: , bo na razie nie moge sobie wyobrazic gdzie te dzrzwi i nie pamietam czy cos w projekcie zmienialas :D

Oczywiście że zmieniałam :D Zaraz wrzucę rzut do dziennika, żeby było łatwiej. Łazienkę przenieśliśmy na przeciwko pokoju z balkonem tzn. jest w miejscu garderoby od pokoju z widokiem na ulicę.

Ciesze sie, ze prowadzisz dziennik - codziennie do Ciebie zagladam :).

Bardzo mi miło :oops:

Posadzki prezentują się doskonale, wyjście na taras nienaganne...pozazdrościć. Napisz proszę ile ekipy liczą sobie za m2 posadzki. U nas trzeba być bardzo ostrożnym z cenami, bo można się nieźle naciąć. Przećwiczyliśmy to z elektryką :-?

Wczoraj, pomimo, że jesteśmy daleko za wami i kawał drogi do posadzek, przeszłam się do salonu płytek, spodobały mi się alabastrino z Tubądzina, tak poza tym to oczopląsu można dostać. A jak kuchnia? fronty wybrane?

Ewa, cenę posadzek wyślę na PW.

Rura od kominka nie schowała się w posadzce, bo zmieniliśmy jej położenie. Od początku kominek miał stać przed kominem i tak zostało doprowadzone powietrze - pod chudziakiem. Ale ponieważ zmieniliśmy miejsce kominka na obok komina, to trzeba było przesunąć rurę. A że ma 16 cm średnicy i jeszcze kolanko musiało się zmieścić to się bardziej schować nie dało. Spróbujemy z tym coś zrobić jak już kominek będzie stawiany.

Alabastrino też bardzo mi się podoba, ale trochę za zimne do mojej koncepcji domu. Jest na Wnętrzach wątek z realizacjami z Alabastrino.

Kuchnia właściwie uzgodniona, zaraz jadę na budowę spotkać się ze stolarzem, ktory będzie ją robił. Wieczorkiem napiszę co i jak, ale generalnie zostanie taki układ jak ostatnio pokazałam.

Tak jest :D Lodówka będzie w spiżani, już postanowione i zatwierdzone przez pana, który kuchnię nam zrobi. Kolorystyka: frony fornir orzech lub czereśnia (chociaż Hubert woli coś jaśniejszego, więc....), blat czarny delikatnie nakrapiany ze Staronu (taki konglomerat jak corian). Drzwi do spiżarki i lodówki oraz 1 szafka wisząca będą w czerwonym lakierze. Kolory ścian do dogadania, bo nie jestem zachwycona propozycją dekoratorki...

Witaj Megana, ostatnio byłam w twoim dzienniku :D

Tynk odpadł, ponieważ został położony na niezupełnie suchy klej od styropianu. Za szybko po ociepleniu sufitu zaczęli tynkować. Dlatego odpadł tynk razem z tym klejem. Połowa sufitu trzyma się świetnie - w ogóle nie chciała odpaść, więc ją zostawili.

Z internetu możesz sobie ściągnąć Pro100 - jest dobry jak się wgryzie w niego :D , ja nie do końca sobie radzę - to do projektowania całego domu. No i w wersji demo nie da się nic zapisać, czyli siedzisz, rysujesz, drukujesz sobie ekrany. Jak wyłączysz program, to wszystko zaczynasz od początku :evil: Kuchnię najłatwiej zrobić w programie Ikei, tyle że tam jest się ograniczonym do rozmiarów mebli jakie produkuje ikea.

Układ łazienki to sobie robiłam w programiku paradyża - light decor.

Jest tego trochę :D