aniahubi 06.02.2009 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Aniu pamiętasz naszą rozmowę o oknach? podałaś mi tel. do Młynarskiego na Ozimską tak?? Tak, Młynarski UL. OZIMSKA 60 A (w głębi za budynkiem Sądu) TEL. 077 4539879 i tam u nich byłam. Jak tam będziesz jechał to uważaj: drzwi obok jest firma Okno-Styl, której nie polecałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 09.02.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Aniu pamiętasz naszą rozmowę o oknach? podałaś mi tel. do Młynarskiego na Ozimską tak?? Tak, Młynarski..... w piątek był u mnie na wycenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 10.02.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Aniu a możesz mi napisać na jakiej wysokości masz osadzone okna w kuchni i w salonie, chodzi mi o odległość od wylewki do dolnej krawędzi ościeżnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vyper 10.02.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Aniu - koniecznie napisz co z tą kuchnią. Jako "niebudującą" tematy wnętrzarskie interesują mnie najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 10.02.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 No Aniu, nie łatwe teraz przed tobą wybory. Na jaką kolorystykę stawiasz w łazienkach?Wklej proszę jakieś zdjęcia z posadzkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 11.02.2009 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Aniu a możesz mi napisać na jakiej wysokości masz osadzone okna w kuchni i w salonie, chodzi mi o odległość od wylewki do dolnej krawędzi ościeżnicy? Wg projektu w kuchni jest na 93 cm (parapet/blat na 90 cm), w salonie 88 cm (parapet na 85 cm). Jak wyszło w rzeczywistości mogę jutro sprawdzić, bo dokładnie nie pamiętam, ale chyba trochę się rozjechały wymiary Vyper, Ewa - o kuchni i wylewkach napiszę, jak wkleję zdjęcia - może jeszcze dziś. Dolna łazienka dalej ma nieustaloną kolorystykę ostatnio skłaniam się ku szarej...nie pytajcie która to już wersja. Górna będzie piaskowo-niebieska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vyper 12.02.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Aniu, ale mi zapewnilas dzisiaj uczte - tyle zdjec! Nie moglam sie rano przed praca oderwac, wiec tym bardziej nie starczylo czasu zeby skomentowac. Zdjecia podlogowki i wylewek przejrzalam z zapartym tchem, bo nie widzialam zadnego z28 na zywo , wiec BARDZO mnie interesuje jak wyglada w srodku w roznych wariantach. Twoje i Ewy foty mam zgrane na kompie i przesuwajac na planie scianki - zagladam do nich probujac sobie wyobrazic jak to bedzie w realu, jak duze sa w rzeczywistosci poszczegole pomieszczenia. Kuchnia - wydaje mi sie bardzo funkcjonalna, u nas tez chyba zlew wyladuje pod oknem po na jednej scianie z kuchenka, chyba jednak sie nie zmieszcza... Twoja gorna lazienke musze jeszcze rozkminic , bo na razie nie moge sobie wyobrazic gdzie te dzrzwi i nie pamietam czy cos w projekcie zmienialas Ciesze sie, ze prowadzisz dziennik - codziennie do Ciebie zagladam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 12.02.2009 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Kuchnia - wydaje mi sie bardzo funkcjonalna, u nas tez chyba zlew wyladuje pod oknem po na jednej scianie z kuchenka, chyba jednak sie nie zmieszcza... Kuchnia jest duża, ale jak się okazało w naszym przypadku nie bardzo mogliśmy znaleźć miejsce na lodówkę. Wstawienie jej do spiżarki to świetny pomysł, jeśli chce się mieć otwartą kuchnię tak jak u nas. Twoja gorna lazienke musze jeszcze rozkminic , bo na razie nie moge sobie wyobrazic gdzie te dzrzwi i nie pamietam czy cos w projekcie zmienialas Oczywiście że zmieniałam Zaraz wrzucę rzut do dziennika, żeby było łatwiej. Łazienkę przenieśliśmy na przeciwko pokoju z balkonem tzn. jest w miejscu garderoby od pokoju z widokiem na ulicę. Ciesze sie, ze prowadzisz dziennik - codziennie do Ciebie zagladam . Bardzo mi miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 13.02.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 No, no ale nowych fotek w dzienniku, zasuwacie z robotą aż miło Jak cenowo wyszło za wylewki? będę wdzięczny za info na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 14.02.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Posadzki prezentują się doskonale, wyjście na taras nienaganne...pozazdrościć. Napisz proszę ile ekipy liczą sobie za m2 posadzki. U nas trzeba być bardzo ostrożnym z cenami, bo można się nieźle naciąć. Przećwiczyliśmy to z elektryką Wczoraj, pomimo, że jesteśmy daleko za wami i kawał drogi do posadzek, przeszłam się do salonu płytek, spodobały mi się alabastrino z Tubądzina, tak poza tym to oczopląsu można dostać. A jak kuchnia? fronty wybrane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 14.02.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 a jak to się stało, że doprowadzenie powietrza do kominka nie schowało się w posadzce? U nas rura idzie przez cały pokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 17.02.2009 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Ewa, cenę posadzek wyślę na PW.Rura od kominka nie schowała się w posadzce, bo zmieniliśmy jej położenie. Od początku kominek miał stać przed kominem i tak zostało doprowadzone powietrze - pod chudziakiem. Ale ponieważ zmieniliśmy miejsce kominka na obok komina, to trzeba było przesunąć rurę. A że ma 16 cm średnicy i jeszcze kolanko musiało się zmieścić to się bardziej schować nie dało. Spróbujemy z tym coś zrobić jak już kominek będzie stawiany. Alabastrino też bardzo mi się podoba, ale trochę za zimne do mojej koncepcji domu. Jest na Wnętrzach wątek z realizacjami z Alabastrino.Kuchnia właściwie uzgodniona, zaraz jadę na budowę spotkać się ze stolarzem, ktory będzie ją robił. Wieczorkiem napiszę co i jak, ale generalnie zostanie taki układ jak ostatnio pokazałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 17.02.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Czy u was lodówka wylądowała w spiżarce?Podoba mi się wasz łazienka, połączenie niebieskiego z bezm też cieplutkie. Chłodne Alabastrino jeśli zostanie, to też zmiękczymy dodatkami z drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 18.02.2009 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Tak jest Lodówka będzie w spiżani, już postanowione i zatwierdzone przez pana, który kuchnię nam zrobi. Kolorystyka: frony fornir orzech lub czereśnia (chociaż Hubert woli coś jaśniejszego, więc....), blat czarny delikatnie nakrapiany ze Staronu (taki konglomerat jak corian). Drzwi do spiżarki i lodówki oraz 1 szafka wisząca będą w czerwonym lakierze. Kolory ścian do dogadania, bo nie jestem zachwycona propozycją dekoratorki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 18.02.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Kurcze ja ja zazdroszczę tej spiżarki!!, brak jej to największy niewypał w naszym domku Ja tez dałem do wyceny kuchnie. Wstępnie ciemny kolor zaś biały blat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 18.02.2009 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Ja tez dałem do wyceny kuchnie. Wstępnie ciemny kolor zaś biały blat. Też nad taką wersją się zastanawialiśmy, ale wygrał ciemny blat a jaśniejsze meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 23.02.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Też nad taką wersją się zastanawialiśmy, ale wygrał ciemny blat a jaśniejsze meble w swoim dzienniku umieściłem wizualizacje naszej mini kuchni, zajrzy i oceń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 23.02.2009 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 zajrzałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.02.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Hej Aniuhubi,przeczytałam twój krótki dziennik, czy fachowcy powiedzieli dlaczego tynk w garażu odpadł, co źle zrobili?Mam jeszcze pytanie, który dobry program do projektowania ( bezpłatny) można ściągnąć z internetu , możesz podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 23.02.2009 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witaj Megana, ostatnio byłam w twoim dzienniku Tynk odpadł, ponieważ został położony na niezupełnie suchy klej od styropianu. Za szybko po ociepleniu sufitu zaczęli tynkować. Dlatego odpadł tynk razem z tym klejem. Połowa sufitu trzyma się świetnie - w ogóle nie chciała odpaść, więc ją zostawili. Z internetu możesz sobie ściągnąć Pro100 - jest dobry jak się wgryzie w niego , ja nie do końca sobie radzę - to do projektowania całego domu. No i w wersji demo nie da się nic zapisać, czyli siedzisz, rysujesz, drukujesz sobie ekrany. Jak wyłączysz program, to wszystko zaczynasz od początku Kuchnię najłatwiej zrobić w programie Ikei, tyle że tam jest się ograniczonym do rozmiarów mebli jakie produkuje ikea. Układ łazienki to sobie robiłam w programiku paradyża - light decor. Jest tego trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts