mikelo 27.06.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Witam,potrzebuję pomocy w następującej sprawie: Ocieplenie (styropian) mojego domu jest na tyle dobrze wykończone BIAŁYM klejem do styropianu (żadnych pęknięć czy rys, równa powierzchnia), że mogę położyć farbę elewacyjną bezpośrednio na styropian ( bez tynku ). Jakiej farby powinienem użyć na styropian?- Akrylową ( np. Beckers)- Silikatową ( np. Caparol )- Silikonową ( np. Caparol) Na jaką farbę mógłbym za kilka lat (jak będą finanse) położyć tynk i przemalować jeszcze raz, docelowo elewację? Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 27.06.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Daj sobie spokój z tym malowaniem teraz. Farba elewacyjna też sporo koszuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 27.06.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 uprzedzam amatorów takich zabaw, ze ptaszki z czasem wydziobią styropian doszczętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 28.06.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Tu można co nieco poczytać:http://forum.muratordom.pl/malowanie-elewacji,t12131.htm?highlight=malowanie%20elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 29.06.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Wariant wysoce odradzam. radzę przejrzeć archiwum pod hasłem ocieplenie na gładko.Są tam pełne wyjaśnienia, nawet zamieszczałem zdjęcia takich wynalazków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts