Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak liczy się powierzchnię przy ocieplaniu styropianem? Wymiary zbiera się przed pracą (mniej m2) czy po (więcej m2)????

Belka 15 x 15 cm po ociepleniu styropianem 15cm ma już z tynkiem prawie 50 x 50 cm..... Jak to liczyć?

Z góry dzięki, pozdr.

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Ja również przyłączam się do pytania Wirecki jak liczy się powierzchnię przy ocieplaniu styropianem? Wymiary zbiera się przed pracą (mniej m2) czy po (więcej m2)? oraz jak liczy się obróbki przy oknach i drzwiach?

Z góry dziękuję i pozdrawiam :D

• 1 month później...
  • 4 months później...

Witam, proszę o orientacyjne ceny- ocieplenie budynku, ocieplenie poddasza + kg, podbitka. Projekt budynku będę miał za około miesiąc mogę wtedy mogę go wysłać w celu wykonania bardziej szczegółowej wyceny. Termin realizacji- mam nadzieję, że uda się na jesieni 2011, lokalizacja Duczki.

pozdrawiam Piotrek

• 3 weeks później...

Realizacja elewacji w systemie Greinplast.

Ściany wykończone tynkiem silikonowym w dwóch odcieniach, oraz tynkiem mozaikowym w części cokołowej.

Podbitka GAMRAT - grafit

DSC00829.JPG

Proszę o wycenę ocieplenia domu projekt: http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-peoniach/m3f02b2c44f7ac - ściana kolankowa podniesiona o wysokość jednego pustaka, 12 cm styropian, tynk silikatowy i ewentualnie podbitka. (lukarny już zrobione na gotowo) Lokalizacja Rasztów, gm. Klembów.

Pozdrawiam

• 5 months później...
  • 1 month później...
Realizacja elewacji w systemie Greinplast.

Ściany wykończone tynkiem silikonowym w dwóch odcieniach, oraz tynkiem mozaikowym w części cokołowej.

Podbitka GAMRAT - grafit

Witam Pana :)

czy ma Pan gdzieś w pamięci numery tynków, które były użyte do wykonania naszej elewacji, bo wiele osób mnie pyta o kolory, a ja nie mogę odnaleźć nigdzie tej informacji :rolleyes:

• 2 months później...
Zapraszam na rok 2011.

Panie Leszku

Nie moge sie z Panem skontaktowac telefonicznie wiec sprobuje tutaj.

Prosze o informacje kiedy bedzie Pan w stanie dokonczyc moja elewacje. Pozostalo niewiele: kilka elementow drewnianych do uzupelnienia i pomalowania, balustrada i tylk mozaikowy na dole. Na tyle niewiele ze troche sie niepokoje biorac pod uwage ze zakonczenie prac mialo nastapic na jesien. Zeszla jesien...

N

• 4 weeks później...
  • 5 months później...

Czy obecnie Pan Leszek wykonuje u któregoś z forumowiczów prace elewacyjne.

Jeśli tak to proszę o aktualny, kontakt - niestety od dłuższego czasu nie mogę dodzwonić się do p. Leszka w sprawie poprawek.

Pozdrawiam.

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
Dla Wszystkich zainteresowanych...

Obecnie przebywam poza granicami naszego kraju...

Mój poprzedni numer telefonu jest nieaktualny!

Kontakt:

[email protected]

Czy Pan Leszek komuś z Was odpisał na wiadomość wysłaną na ww. adres?

Pozdrawiam.