sailor_ro 28.06.2008 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Witam Mam takie pytanie,na działce mam studnie wodną wykonaną z kręgów,jej głębokość to 1.80 m.I teraz tak,licznik został wyjęty i przeniesiony do domu.Hydraulik który to wykonawał powiedział,że teraz ta studzienke mozna zasypać,z tymże przelotow przechodzi przez nia rura wodna i jest tam mufowana.Ja pomyslałem zeby odprowadzic tam wode z jednej połaci dachu.Pytanie czy sa jakies przeciwskazania,jesli chodzi o ta rure ktora tam idzie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.06.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Nie ma żadnych przeciwwskazań o ile nie ma tam zaworów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 29.06.2008 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Witam no własnie zaworów nie ma.jest tylko ta mufa.a w takim układzie pytanie z innej beczki,aby wykorzystać ta wodę do podlewania,to co pompa zanurzeniowa,wąż i ...polewać??pozdrawiam i dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałKACZMAREK 29.06.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 witam. pompa zanurzeniowa jak najbardziej wskazana. tez tak będe planował u siebie. jedynie musisz sprawdzic grunt, poniewaz jak masz tam jakis piasek to wszystko poleci dalej. aha. pamietaj o spadkach, na 1mb spadek musi wynosić 1cm...i tak dalej idąc do naszej studzienki. pozd rawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts