bagi69 29.06.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 WitajcieWczoraj dowiedziałem się ,że na 80% kilometr, czyli jednym słowem na rzut beretem ,od mego domu ,za 4 lata rozpocznie się budowa Autostrady. Cicha i jak dotąd spokojna okolica zamieni sie na początku w wielki plac budowy,a potem miast wieczorami słychać żaby i świerszcze,badziemy raczeni ciągłym jękiem szybciutko i wygodnie jadących samochodzików. Może ktoś z was ma już na codzień zafundowane taki wrażenia .Proszę powiedzcie. Jak to jest? Część osób z naszej miejscowości jak się o tym dowiedziała już dziś liczy na kolosalne pieniądze, za swoje poprzecznie przecięte działeczki .Inni martwią się jak zbiorą plony z pół położonych za tym "dobrodziejstwem".A nikt nie myśli o ciągłym hałasie .Czyżby tylko mi było to tak cenne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 01.07.2008 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 To u nas się autostrady buduje?Ot, ciekawostka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 02.07.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Kilometr? Chłopie, to luzik Koło naszej działki autostrada się buduje jakieś 400, góra 600m! I to cudownie, bo to obwodnica która dowiezie mojego męża prosto do pracki więc nie będzie mi marudził że on chce motor, bo korki... A tak serio to zależy co jest między Tobą a tą autostradą - jeśli tylko pole, pole, pole, to rzeczywiście może być słychać, ale to raczej taki jednostajny szum... A jeśli między są domy to się powinno wytłumić. No i jeśli domy są w miarę blisko to można się z powodzeniem ubiegać o ekrany, to dodatkowo wytłumi. A co do cen działki to na pewno będą rosnąć jak autostrada niedaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 02.07.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 To u nas się autostrady buduje? Ot, ciekawostka... Tedii jedziesz do Chorwacji w sierpniu? Wiesz że skubańce wprowadzili zakaz wwozu mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego? I że teraz będę musiała przemycać swoje weki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 02.07.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Kilometr? Chłopie, to luzik Koło naszej działki autostrada się buduje jakieś 400, góra 600m! I to cudownie, bo to obwodnica która dowiezie mojego męża prosto do pracki więc nie będzie mi marudził że on chce motor, bo korki... A tak serio to zależy co jest między Tobą a tą autostradą - jeśli tylko pole, pole, pole, to rzeczywiście może być słychać, ale to raczej taki jednostajny szum... A jeśli między są domy to się powinno wytłumić. No i jeśli domy są w miarę blisko to można się z powodzeniem ubiegać o ekrany, to dodatkowo wytłumi. A co do cen działki to na pewno będą rosnąć jak autostrada niedaleko a jak się posadzi pas drzew, to za parę lat wrócą nawet słowiki. I szum z autostrady bedzie słyszalny tylko w bardzo spokojne noce, oraz ranki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 02.07.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Trochę nie na temat:(O ile pamiętam to zakaz ma obowiązywać od nowego roku.Sprawdź na cro.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 03.07.2008 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Trochę nie na temat: (O ile pamiętam to zakaz ma obowiązywać od nowego roku. Sprawdź na cro.pl) Od 1 czerwca Ale podobno nie przeszukują samochodów bardzo dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts