Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak mieszkać przy autostradzie ????

bagi69

Recommended Posts

Witajcie

Wczoraj dowiedziałem się ,że na 80% kilometr, czyli jednym słowem na rzut beretem ,od mego domu ,za 4 lata rozpocznie się budowa Autostrady.

Cicha i jak dotąd spokojna okolica zamieni sie na początku w wielki plac budowy,a potem miast wieczorami słychać żaby i świerszcze,badziemy raczeni ciągłym jękiem szybciutko i wygodnie jadących samochodzików.

Może ktoś z was ma już na codzień zafundowane taki wrażenia .Proszę powiedzcie. Jak to jest?

Część osób z naszej miejscowości jak się o tym dowiedziała już dziś liczy na kolosalne pieniądze, za swoje poprzecznie przecięte działeczki .Inni martwią się jak zbiorą plony z pół położonych za tym "dobrodziejstwem".A nikt nie myśli o ciągłym hałasie .Czyżby tylko mi było to tak cenne?

Kilometr? Chłopie, to luzik :lol:

Koło naszej działki autostrada się buduje jakieś 400, góra 600m! I to cudownie, bo to obwodnica która dowiezie mojego męża prosto do pracki więc nie będzie mi marudził że on chce motor, bo korki... :roll: :wink:

A tak serio to zależy co jest między Tobą a tą autostradą - jeśli tylko pole, pole, pole, to rzeczywiście może być słychać, ale to raczej taki jednostajny szum... A jeśli między są domy to się powinno wytłumić. No i jeśli domy są w miarę blisko to można się z powodzeniem ubiegać o ekrany, to dodatkowo wytłumi.

A co do cen działki to na pewno będą rosnąć jak autostrada niedaleko 8)

Kilometr? Chłopie, to luzik :lol:

Koło naszej działki autostrada się buduje jakieś 400, góra 600m! I to cudownie, bo to obwodnica która dowiezie mojego męża prosto do pracki więc nie będzie mi marudził że on chce motor, bo korki... :roll: :wink:

A tak serio to zależy co jest między Tobą a tą autostradą - jeśli tylko pole, pole, pole, to rzeczywiście może być słychać, ale to raczej taki jednostajny szum... A jeśli między są domy to się powinno wytłumić. No i jeśli domy są w miarę blisko to można się z powodzeniem ubiegać o ekrany, to dodatkowo wytłumi.

A co do cen działki to na pewno będą rosnąć jak autostrada niedaleko 8)

a jak się posadzi pas drzew, to za parę lat wrócą nawet słowiki. I szum z autostrady bedzie słyszalny tylko w bardzo spokojne noce, oraz ranki.