Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

poniżej link do mapy geodezyjnej:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/75a77a2d45828b25.html

działka 17/2 jest moja i żonki :). Rozmiary działki: 30 x 52 m.

Jak widać pani z UG narysowała kreskę w którym miejscu nastepuje granica zabudowy mieszkaniowej wg planu zagospodarowania. W przypadku naszej działki jest to 8-9 metrów od granicy działki. MR to zabudowa mieszkaniowa jednorodzinna, UP - tereny użyteczności publicznej. Jak widzicie trochę nam to wpłynie na posadowienie domu, tym bardziej że na początku działki jest linia energetyczna SN (przy okazji - ile wynosi strefa ochronna????). Czy należy przejmować się tym UP czy mozna zabudowywać? czy zwracać się do gminy - będzie z tym duży problem? Geodeta bąkał że jego zdaniem teren można zabudować domem, mi się wydaje że nie bardzo. Jak jest Wasza opinia?

J&P

https://forum.murator.pl/topic/104118-ma%C5%82y-problem-z-planem-zagospodarowania-przestrzennego/

Dom na szerokość może mieć max 17m - to dużo.

Strefa od lini średniego napięcia to 5m - więc tym bym się nie przejmowała.

Macie ładną i kształtną działkę, można na niej budować bez problemu.

A MR - to zdaje się jest zabudowa mieszkaniowa zagrodowa.

z dokumentów z UG:

MR - tereny zespołów wiejskiej zabudowy mieszkaniowej i usługowej

UP - tereny administracji i usług publicznych

czy ktoś kto się zna na symbolach geodezyjnych może powiedzieć jakie napięcie oznacza symbol (podwójna strzałka) przy słupie na naszej działce?

To jest napowietrzna sieć wysokiego napięcia, ale nieraz się spotkałam że były tak oznaczone sieci średniego napięcia.

Wynika to z tego że do któregoś tam roku oznaczano w ten sposób sieci inne niż niskie.