mario0658 29.06.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Jak w temacie... Szukam juz od dluzszego czasu zdjec z realizacjii tego projektu lecz niestety bezskutecznie Co prawda projekt juz zakupilem ale jeszcze jestem przed etapem zmian i adaptacjii wiec mozna by cos jeszcze pozmieniac ...tylko co ? I tu wlasnie licze na Szanownych Forumowiczow Jesli ktos bedzie mial chec to moje gg:9231476 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario0658 01.07.2008 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 czyzbym jako jedyny na tym forum byl zainteresowany tym projektem....hmmm moze o czyms nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario0658 17.07.2008 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Naprawde nikt nie buduje tego domku ?? To chyba niemozliwe....odezwijcie sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 18.07.2008 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 My budujemyJesteśmy na etapie więźby Zmiany:- zlikwidowaliśmy drzwi zewnętrzne w garażu- dodaliśmy okno w kuchni- mamy zamiar zrobić łazienkę nad kuchnią (sypialniana) + velux- podnieśliśmy garaż o 15 cm- przenieśliśmy drzwi do garderoby chyba tyle zmian Zastanów się nad powiększeniem "pustki nad schodami" ponieważ po wybudowaniu wyszło nam że przestrzeń między schodami a podłogą piętra miała poniżej 2 metrów - byłyby problemy z wnoszeniem mebli a i wyższa osoba mogła by uderzyć się w głowę. Podnieś sobie okno/okna w garażuPomyśl nad wymiarami okien w salonie i jadalni - zobacz jakie rozwiązania zaproponował MG Projekt w różnych Benedyktach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada18400 17.08.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Mario0658 napisz jak przebiegła adaptacja projektu "Pod dębem" i czy znalazłeś jakiekolwiek zdjęcia z realizacji? Może masz dodatkowe cenne uwagi jakimi podzielił się Matthet. Jesteśmy zainteresowani zakupem tego projektu, każda wskazówka będzie przydatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 17.08.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 W projekcie jest drobny błąd.Fundamenty nie zgadzają się ze ścianami nośnymi (ściany przy wejściu).U nas spowodowało to konieczność powiększenia lukarny nad wejściem o 50 cm. Jeśli byśmy budowali zgodnie z projektem to kawałek ściany nośnej stałby na piasku a nie na fundamencie. Kilka zdjęć z realizacji znajdziesz na http://budowa.zam.cba.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada18400 18.08.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 W projekcie jest drobny błąd. Fundamenty nie zgadzają się ze ścianami nośnymi (ściany przy wejściu). U nas spowodowało to konieczność powiększenia lukarny nad wejściem o 50 cm. Jeśli byśmy budowali zgodnie z projektem to kawałek ściany nośnej stałby na piasku a nie na fundamencie. Kilka zdjęć z realizacji znajdziesz na http://budowa.zam.cba.pl/ Dziękuję Matthet. Podpowiedz mi, czy podniesienie garażu o 15 cm (poprzednia Twoja wypowiedź) polegała na podniesieniu poziomu garażu, czy jego wysokości? Pozdrawiam Adam - Łomża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 18.08.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Podnieśliśmy cały garaż i pokój nad garażem o 15 cm co spowodowało skasowanie jednego stopnia w garażu a przeniesienie go przed wejście do pokoju nad garażem (podnieśliśmy bryłę w której znajduje się garaż o 15 cm nie zmieniając wysokości pomieszczeń).Zmiana ta wynikała z ukształtowania terenu na naszej działce i chęci zaoszczędzenia sobie dodatkowego podsypywania domu. Pomyśl nad „ażurowymi” schodami – teraz bym takie zrobił.Zastanów się czy nie zrobić wejścia do domu przez kotłownię – podobno wchodzenie bezpośrednio do części mieszkalnej z garażu nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem (tak słyszałem my zrealizowaliśmy wejście zgodnie z projektem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 25.08.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Przypomniałem sobie o jeszcze jednym mankamencie. Okazało się (na szczęście przed tynkami), że otwór garażowy jest o 5 cm za szeroki i nie można wstawić tam "klasycznej" bramy np. Wiśniowskiego.Trzeba było domurować i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario0658 16.10.2008 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 witam wszystkich Moja adaptacja i cala papierkologia jest zalatwiana przez pana architekta , ktory takze zajal sie przylaczaimi itp. Za kilka dni dopiero bede skladal o pozwolenie na budowe Niestety trwa to bardzo dlugo..... KIedy ja w koncu zaczne dzialac ......echhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 29.03.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Jak tam budowa? Mam jeszcze jeden pomysł racjonalizatorski.Sugeruję puszczenie „w betonie tarasu” rynny lub rury pvc tak, aby podłączyć do niej schodzącą na niego rurę spustową. W projekcie rynna wypada na tarasie i trzeba prowadzić ją po podłodze tarasu z 1,5 m (w tym kolano). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario0658 06.04.2009 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 witam ! Kurcze masz racje w zyciu sam bym na to nie wpadl Dzieki ! Ja dopiero zaczynam na dniach ......papierkologia i takie tam..... Mam prosbe do Ciebie... mozesz wrzucic do siebie na stronke pare zdjec z wnetrz ? Troszke ten salon wydaje mi sie za maly ( wczesniej bylem zachwycony) zastanawiam sie czy czasem podcienia nie zlikwidowac....... Lecz wtedy domek straci na wygladzie z zewnatrz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 09.04.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Witaj, Nie zdecydowaliśmy się na likwidację podcienia. Przez chwilę się nad tym zastanawialiśmy, ale po wizycie na budowie u Dagne definitywnie zrezygnowaliśmy z tego pomysłu. Szkoda tarasu z podcieniem, planuje wykorzystywać go często, jeśli tylko czas pozwoli. Co do przestrzeni salon/jadalnia to wszystko zależy jaką masz wizję jej zagospodarowania. Optycznie jest to duża powierzchnia, ale większość przeznaczona jest na komunikację. Załadowałem kilka zdjęć salonu i jadalni na stronę. Nie są najświeższe bo z czasów robienia wylewek w zeszłym roku. Jeśli chcesz zobaczyć inne pomieszczenia to daj znać. Nie chce mi się wrzucać wszystkich zdjęć. W szczególności, że nie mam czasu ich uporządkować/posegregować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario0658 28.07.2009 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Po miesiacach papierkologi oraz innych problemach w koncu ruszam za ok 3 tygodnie Pozwolenie gotowe, cala reszta juz chyba tez. Czekam teraz na wyceny SSO od kilku wykonawcow. matthet czy mozesz wkleic kilka zdjec z aranzacjii kuchni i salonu ? Jestem budujacym facetem i gustu u mnie za grosz Zastanawiam sie nad jakims fachowcem od takich spraw ale ceny maja straszne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 30.07.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Wrzucę jeśli chcesz, ale za kilka dni bo teraz brak czasu. Z tego co masz w zakładce „inspiracje” na Twojej stronie jest dużo „nowoczesnego” wystroju. My już to przerabialiśmy, więc staramy się urządzać dom w „starym” stylu. Podczas urządzania korzystaliśmy tylko z „konsultacji” odnośnie oświetlenia. Był to punkt wyjścia bo i tak dużo pozmienialiśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario0658 03.08.2009 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Czekam z niecierpliwoscia... Co do urzadzenia na nowoczesnie czy stylowo to nie mam zdania... Tak prawde powiedziawszy jest mi to obojetne Szukam czegos co mi "wpadnie w oko" Podcien jednak likwiduje a zamiast tego zrobie elektrycznie wysuwana roletke, zreszta caly domek bedzie okablowany jak stacja serwerowa Mam tez pytanko , jesli mozesz to powiedz ile kosztowaly Cie te piekne drzwi wejsciowe. Oraz ogolnie koszt SSZ (duzo odbiega od oryginalnego kosztorysu?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 04.08.2009 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Ja bym nie zrezygnował z podcienia – często z niego korzystamy. Ładnie wygląda w bryle budynku i przyjemnie jest mieć takie „ukryte” miejsce (osłonięte ścianami) na poranne śniadanie. Drzwi wejściowe kosztowały około 5,5k pln.Co do SSZ to nie pamiętam jakie szacunki przedstawił mgprojekt jak również nie porównywałem ich wyliczeń bo ceny materiałów jakie przedstawili w zestawieniu odbiegały znacząco (na +/-) od cen w składach budowlanych. Wrzuciłem kilka zdjęć na moją stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario0658 06.08.2009 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Domek super ! drzwi naprawde ladnie sie prezentuja to drewno ? mozesz dac namiar na nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 08.08.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Drzwi są od Pana Karwowskiego (http://www.drzwi-karwowski.com.pl/) Telefon o ile dobre pamiętam – 604674657 (sprawdź na stronie).Namiar mam od Dagne z forum. Ona zamawiała u niego zew. i wew. my tylko zew. Wkurzyło nas, że przy tak dużym zamówieniu nie chcieli zejść z opłaty za montaż. Czy od nich byłyby lepsze niż mamy - nigdy się nie dowiemy - może byliby bardziej terminowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario0658 17.09.2009 23:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 matthet: Mam do Ciebie pytanko: pisales ze pustka nad schodami jest zbyt mala ... jaki robiles strop ? teriva? wziolem na to poprawke i bedziemy dumac co tu zrobic Narazie w poniedzialek leja chudziak na stanie zero Jakiej mocy masz piec C.O. ? i przy jakim dociepleniu ? Co fakt ,ja planuje pompe ciepla ale moc to moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts