Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bardzo podobała mi się Kasjopea 3, dopóki nie spojrzałam na Korala - ma praktycznie wszystko to, co mi się podoba. Jedynie nieporozumieniem jest dla mnie umiejscowienie kotłowni... Czy ktoś wprowadzał zmiany w tym zakresie? Chętnie też poczytam o innych modyfikacjach wprowadzonych przez użytkowników :) A gdyby znalazł się ktoś chętny do pochwalenia zdjęciami swojego domu, to już w ogóle super :-) mój mail [email protected]

• 2 years później...
  • Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wow. Zapomnialam ze cos tu kiedys napisalam :) w kazdym razie, nie wiem czy to aktualne, pewnie nie... kotlownie zrobilismy pod schodami, a dokladnie zrobilismy tam mini piwniczke, podpowiedzial nam to Pan ktory stawial mury, mamy pompe ciepla i ten wielgachny piec spokojnie sie miesci, jeszcze zostalo sporo przestrzeni, a w miejscu kotlowni jest po prostu ogromny hol/poczekalnia ;) mozna ewentualnie kotlownie zostawic i zrobic z niej szafe na odziez wierchnia. Edytowane przez Iwona.J

• 1 year później...

Witam. Za chwilkę ruszamy z budową Korala. Niestety nie ma za wiele osób, które budują lub budowały ten dom więc nie ma kto mnie wspierać w decyzji ;) A właśnie przed samym startem dopadają mnie wątpliwości. To był nasz pierwszy typ i się w nim zakochaliśmy. Ilość pomieszczeń gospodarczych mnie urzekła, rozkład pokoi, wielkość... Ale potem po rodzinie i znajomych zaczęły się pojawiać głosy, że za duży... Ja nadal uważam, że dla nas jest w sam raz, ale gdzieś tam wątpliwość się pojawiła.

Więc jak to jest, faktycznie taki duży???

• 4 months później...

Witam,

my również ruszyliśmy z budową - jesteśmy na etapie ścianek wewnętrznych - i mam coraz większe wątpliwości odnośnie kuchni - czy faktycznie zmieści się tam stół dla 4 osób pozostawiając swobodne wejście z obu stron - dodam też że z okno w kuchni przy tarasie zrobiłam drzwi balkonowe.

Będę wdzięczna za wszelkie uwagi odnośnie tego projektu zwłaszcza w kwestii kuchni

pozdr

• 6 months później...
Faktycznie, w kuchni jest ciężko ze stołem. My jeszcze na etapie projektu kuchni rozważaliśmy zamówienie stołu, ale w trakcie budowy ścianek działowych z tego pomysłu zrezygnowaliśmy. Zobaczymy, jak się zagospodaruje kuchnię, może wtedy jakiś stolik się upchnie, ale raczej nie będzie to stół dla czterech osób, a miejsce na poranną kawkę ;)