Amelia 2 23.01.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Mam brata w Kanadzie w Vancouver, zajmuje się pośrednictwem w sprzedaży nieruchomości i mówi że nie spotkał się z wentylacją mechaniczną.A może tak: zrobić tę wentylację, zrobić kominy wentylacyjne bez otworów i cieszyć się ciepłem zimą chłodem w lecie dopóki zdrowie nie zacznie szwankować; gdy zacznie się coś źle dziać - wyłączyć mechaniczną i zrobić otwory do wentylacji grawitacyjnej Trzeba by porozmawiać jeszcze z doświadczonymi projektantami, bo to co czytamy w gazetach sponsorują firmy wykonujace te wynalazki. NIE jestem przeciwna, też chciałabym i boję się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 23.01.2009 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Mam brata w Kanadzie w Vancouwer, zajmuje się pośrednictwem w sprzedaży nieruchomości i mówi że nie spotkał się z wentylacją mechaniczną.A może tak: zrobić tę wentylację, zrobić kominy wentylacyjne bez otworów i cieszyć się ciepłem zimą chłodem w lecie dopóki zdrowie nie zacznie szwankować; gdy zacznie się coś źle dziać - wyłączyć mechaniczną i zrobić otwory do wentylacji grawitacyjnej Trzeba by porozmawiać jeszcze z doświadczonymi projektantami, bo to co czytamy w gazetach sponsorują firmy wykonujace te wynalazki. NIE jestem przeciwna, też chciałabym i boję się ja nie mam o tym pojęcia czytam, czytam i czytam i nic z tego nie mogę zrozumieć ta wentylacja mechaniczna normalnie jest dla mnie czarną magią ps. witam na kolejnej stronie mych komentarzy z tej okazji stawiam do wyboru kawkę, herbatkę - jaką tylko chcecie nic mocniejszego nie, bom w pracy i jakoś patrzeć tylko nie chciałoby mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 23.01.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Hej, to ja poproszę gorącą herbatkę z cytrynką.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 23.01.2009 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 może być taka ??? : http://emoty.blox.pl/resource/foodsmiley010.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 23.01.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Haha, jak najbardziej, jaka uśmiechnięta!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 23.01.2009 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Haha, jak najbardziej, jaka uśmiechnięta!! taaa i z jakim błędem teraz już pieknie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 07.02.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Witam pozwolę się wpisać jako śledząca-kibicująca wasze zmagania, a swoją drogą to ciekawe murów jeszcze nie widać a już niezłą opowieść napisałaś -gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 07.02.2009 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 taaaaaaaaaaa, sama sobie się dziwię ale zacznie się coś na budowie - wtedy nie będę miała czasu pisać już teraz jest tam co nieco ciszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 09.02.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam piszesz w Swoim dzienniku, ze kupiliście drewno na więźbę i że na działce będziecie przycinać itd., mam pytanko -czy przeliczałaś koszt zakupu więźby przyciętej , zaimpregnowanej itd. z tartaku, czy Wasze rozwiązanie wyjdzie taniej i o ile?, czy robiliście takie przeliczenia? jestem po prostu ciekawa i jeszcze raz gratuluje dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 09.02.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Aaa i jeszcze jedno pytanko odnośnie wodociągu, bo wspominałaś coś że musicie pociągnąć na działkę-a ile metrów tego wodociągu będziecie budować? pytam bo ja jestem zdruzgotana cenami materiałów i robocizny w naszym przypadku-my mamy ok99 metrów do naszej działki, projekt już mamy i cenę też -12.000-tj. robocizna, materiał , zabezpieczenie drogi i itp. załamka, a do tego jeszcze dojdzie opłata za zajęcie pasa drogowego za każdy dzień robót, zastanawiam się czy można to jakoś ominąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 09.02.2009 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam piszesz w Swoim dzienniku, ze kupiliście drewno na więźbę i że na działce będziecie przycinać itd., mam pytanko -czy przeliczałaś koszt zakupu więźby przyciętej , zaimpregnowanej itd. z tartaku, czy Wasze rozwiązanie wyjdzie taniej i o ile?, czy robiliście takie przeliczenia? jestem po prostu ciekawa i jeszcze raz gratuluje dziennika no właśnie tez jestem ciekawa rozmawialiśmy w tartaku - ale nie pamiętam, jak się umawialiśmy jak zetniemy - powinno to być w ostateczności w przyszłym tygodniu, to dokłądnie wyliczę i zobaczymy, czy się opłącało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 09.02.2009 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Aaa i jeszcze jedno pytanko odnośnie wodociągu, bo wspominałaś coś że musicie pociągnąć na działkę-a ile metrów tego wodociągu będziecie budować? pytam bo ja jestem zdruzgotana cenami materiałów i robocizny w naszym przypadku-my mamy ok99 metrów do naszej działki, projekt już mamy i cenę też -12.000-tj. robocizna, materiał , zabezpieczenie drogi i itp. załamka, a do tego jeszcze dojdzie opłata za zajęcie pasa drogowego za każdy dzień robót, zastanawiam się czy można to jakoś ominąć ciągniemy przez drogę ale umówilismy się z facetem, że nie ściąga asfaltu - będą przedzierać się pod nim czyli kwestia +/- będzie to jakieś 5-7 metrów + przez asfalt ma nas to kosztować jedynie jakoś 1,2-1,5 tys. zł dokąłdnie moze już będę wiedzieć w tym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 09.02.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam po dłuższej przerwie Jak tam przygotowania do dalszej budowy? Już marzec blisko a z nim zapewne wiosenne ocieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 09.02.2009 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 wstępnie chcemy, by murarze ruszyli na koniec już lutego czekamy tylko na prąd i wodę z tartaku potną drzewo no i zakupy potrzebne i do dzieła w końcu coś ruszy na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 09.02.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 wstępnie chcemy, by murarze ruszyli na koniec już lutego czekamy tylko na prąd i wodę z tartaku potną drzewo no i zakupy potrzebne i do dzieła w końcu coś ruszy na działce To sie ciesze. U mnie wszystko stanęło w martwym punkcie :/ głównie z tego powodu że już mam trochę dość :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 09.02.2009 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 To sie ciesze. U mnie wszystko stanęło w martwym punkcie :/ głównie z tego powodu że już mam trochę dość :/ jeśli chodzi o sam nastrój, to ja budowy też mam dosyć ale moja 5letnia motywacje chce już swój pokój, więc będziemy głównie dla niego pędzić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 09.02.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Puk puk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 09.02.2009 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 cześć Stuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 09.02.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 cześć Stuku Tak się pałętam po forum i szukam bratnej piersi do przytulenia....... Nie wiesz gdzie je znajde? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 09.02.2009 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 ja cię mogę przytulić ale wiesz, że mam malutkie nie wiem, czy ci wystarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts