Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do naszego domku

Recommended Posts

Mam brata w Kanadzie w Vancouver, zajmuje się pośrednictwem w sprzedaży nieruchomości i mówi że nie spotkał się z wentylacją mechaniczną.A może tak: zrobić tę wentylację, zrobić kominy wentylacyjne bez otworów i cieszyć się ciepłem zimą chłodem w lecie dopóki zdrowie nie zacznie szwankować; gdy zacznie się coś źle dziać - wyłączyć mechaniczną i zrobić otwory do wentylacji grawitacyjnej :lol: :lol: Trzeba by porozmawiać jeszcze z doświadczonymi projektantami, bo to co czytamy w gazetach sponsorują firmy wykonujace te wynalazki. NIE jestem przeciwna, też chciałabym i boję się :wink:

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam brata w Kanadzie w Vancouwer, zajmuje się pośrednictwem w sprzedaży nieruchomości i mówi że nie spotkał się z wentylacją mechaniczną.A może tak: zrobić tę wentylację, zrobić kominy wentylacyjne bez otworów i cieszyć się ciepłem zimą chłodem w lecie dopóki zdrowie nie zacznie szwankować; gdy zacznie się coś źle dziać - wyłączyć mechaniczną i zrobić otwory do wentylacji grawitacyjnej :lol: :lol: Trzeba by porozmawiać jeszcze z doświadczonymi projektantami, bo to co czytamy w gazetach sponsorują firmy wykonujace te wynalazki. NIE jestem przeciwna, też chciałabym i boję się :wink:

:o ja nie mam o tym pojęcia :oops:

czytam, czytam i czytam i nic z tego nie mogę zrozumieć

ta wentylacja mechaniczna normalnie jest dla mnie czarną magią :x

ps. witam na kolejnej stronie mych komentarzy :)

z tej okazji stawiam do wyboru kawkę, herbatkę - jaką tylko chcecie :)

nic mocniejszego nie, bom w pracy i jakoś patrzeć tylko nie chciałoby mi się :D

• 2 weeks później...
Witam piszesz w Swoim dzienniku, ze kupiliście drewno na więźbę i że na działce będziecie przycinać itd., mam pytanko -czy przeliczałaś koszt zakupu więźby przyciętej , zaimpregnowanej itd. z tartaku, czy Wasze rozwiązanie wyjdzie taniej i o ile?, czy robiliście takie przeliczenia? jestem po prostu ciekawa i jeszcze raz gratuluje dziennika :lol:

Aaa i jeszcze jedno pytanko odnośnie wodociągu, bo wspominałaś coś że musicie pociągnąć na działkę-a ile metrów tego wodociągu będziecie budować? pytam bo ja jestem zdruzgotana cenami materiałów i robocizny w naszym przypadku-my mamy ok99 metrów do naszej działki, projekt już mamy i cenę też -12.000-tj. robocizna, materiał , zabezpieczenie drogi i itp. :x załamka, a do tego jeszcze dojdzie opłata za zajęcie pasa drogowego za każdy dzień robót, zastanawiam się czy można to jakoś ominąć :roll:

Witam piszesz w Swoim dzienniku, ze kupiliście drewno na więźbę i że na działce będziecie przycinać itd., mam pytanko -czy przeliczałaś koszt zakupu więźby przyciętej , zaimpregnowanej itd. z tartaku, czy Wasze rozwiązanie wyjdzie taniej i o ile?, czy robiliście takie przeliczenia? jestem po prostu ciekawa i jeszcze raz gratuluje dziennika :lol:

no właśnie tez jestem ciekawa

rozmawialiśmy w tartaku - ale nie pamiętam, jak się umawialiśmy

:oops:

jak zetniemy - powinno to być w ostateczności w przyszłym tygodniu, to dokłądnie wyliczę i zobaczymy, czy się opłącało

Aaa i jeszcze jedno pytanko odnośnie wodociągu, bo wspominałaś coś że musicie pociągnąć na działkę-a ile metrów tego wodociągu będziecie budować? pytam bo ja jestem zdruzgotana cenami materiałów i robocizny w naszym przypadku-my mamy ok99 metrów do naszej działki, projekt już mamy i cenę też -12.000-tj. robocizna, materiał , zabezpieczenie drogi i itp. :x załamka, a do tego jeszcze dojdzie opłata za zajęcie pasa drogowego za każdy dzień robót, zastanawiam się czy można to jakoś ominąć :roll:

ciągniemy przez drogę

ale umówilismy się z facetem, że nie ściąga asfaltu - będą przedzierać się pod nim

czyli kwestia +/- będzie to jakieś 5-7 metrów + przez asfalt

ma nas to kosztować jedynie jakoś 1,2-1,5 tys. zł

dokąłdnie moze już będę wiedzieć w tym tygodniu