kaśka maciej 20.02.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 A w jakim czasie kupowałaś więźbę, bo teraz tak jak u nas to cena więźby waha się między 700 a 900 zł za m3, a tak poza tym to imponujący ten Twój dziennik, ale nie udała mi się przez niego przebrnąć Wiesz co, więźba była kupiona w październiku 2007, ale moze się pomyliłam z ilością metrów. Co do ceny to na fakturę byłoby 9600. My braliśmy bez i teraz widzę w zapiskach że wyszło 7600. A mój dizennik nie taki znowu przepastny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.02.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Aż poszłam poszukac to zamówienie Pamięć jest ulotna jednak. Całe drewno na więźbę to 13,5 m3. Z 3 metrów to ja bym chyba komórce daszek zrobiła Z tego co widzę z tego zamówienia to cena wahała się w zależnowści od rodzaju drewna od 680 do 740 za metr szescienny. Czyli reasumując i poprawiając się wyszło, że: za więźbę (ale bez faktury) wyszło 7600, a za położenie niecałe 5 tysiecy. Musiałm zerknąc do magicznego żółtego notesiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.02.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 A to są też łaty i te pozostałe? bo nie bardzo się orientuję czy więźba to tylko te grube bale ?Ja mówię o całym drewnie na dach: te grube bale, te cienkie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 27.02.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Anetina, a gdzie masz dziennik?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 03.03.2009 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Anetina, a gdzie masz dziennik?! coś mi się pokiełbasiło już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 03.03.2009 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 odnośnie drzewa jeszcze nie wiem, jak koszty dopiero w przyszłym tygodniu przyjadą panowie z tartaku - potną wtedy pomalować, czy coś takiego i wtedy będę liczyć koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 03.03.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 super że już jesteś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 03.03.2009 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Beti, patrząc na twój opis - to mnie pogięło, że z moją wiedzą, a właściwie brakiem wiedzy, z brakiem kasy, jedynie z wiarą przystąpiłam do budowy pogięło ... totalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 03.03.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Beti, patrząc na twój opis - to mnie pogięło, że z moją wiedzą, a właściwie brakiem wiedzy, z brakiem kasy, jedynie z wiarą przystąpiłam do budowy pogięło ... totalnie , a ja dziś doszłam do wniosku że mnie pogięło do kwadratu, jeszcze się dobrze nie zaczęło a już schody , otóż okazało się że komin wchodzi minimalnie na okno-po prostu zajebiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 03.03.2009 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 , a ja dziś doszłam do wniosku że mnie pogięło do kwadratu, jeszcze się dobrze nie zaczęło a już schody , otóż okazało się że komin wchodzi minimalnie na okno-po prostu zajebiście no to nieciekawie my z jednego komina zrezygnowaliśmy - nie ma takiej potrzeby, by zwiększać niepotrzebnie koszty a poza tym - chyba odpukać żadnych takich innych głupot nie ma w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
millid 05.03.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 anetina dzięki za odpowiedź , widzę, że już się ruszyło więc melduję się i z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy dzienniczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 05.03.2009 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Millid, a może warto, żebyście i wy już założyli swój własny dziennik? będziecie mogli gromadzić całą wiedzę w jednym wątku pozdrawiam i zapraszam do czytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
millid 06.03.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 pewnie w końcu się skuszę na założenie dziennika ale na razie nawet działeczki nie mamy to o czym będę pisać wszystko się jakoś komplikuje i przeciąga ... ale jak już będziemy mieć kawałek swojego miejsca na ziemi to na pewno założę, chyba każdy kto podczytuje te wszystkie Wasze świetne dzienniczki w końcu ulega pokusie na posiadanie własnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 06.03.2009 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 ja też się wiele dzienników naczytałam , zanim zaczęłam swój tworzyć a teraz już mniej czasu na pisanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 09.03.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witaj anetina Widzę ,że nabierasz wiatru w żagle. Oby tak dalej trzymam kciuki. Co do stropu słyszałam,że w miarę tanio wychodzi terriva.Ja osobiście mam z Leiera,był w miarę przystępny do czasu ,aż się okazało,że musimy dokupić pustaki wieńcowe. Koszt naszego stropu to 7.300 brutto z vat ,bez zbrojenia,betonuitd. Bo to jeszcze przed nami, ale materiały z Leiera już leżą i czekają. Trzymam kciuki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 09.03.2009 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 dzięki i pozdrawiam nawzajem w projekcie mamy terrivę ale chyba robimy inny murarze zaproponowali nam wycenę - 35 zł za samą robotę a to bez lania betonu - musi być z gruchy u nich drogo jak dla nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 10.03.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Codzień zglądam do dziennika twojego i czekam na fotki, relacjionuje mężowi tempo prac:D. Nie ukrywam , ze podnosi mnie to na duchu . U nas juro o 9 geodeta dopiero zawita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 10.03.2009 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 cześć wstawię fotki - postaram się dzisiaj właśnie mąż dzwonił i pytał się, jak szerokie chcę drzwi do spiżarki kazałam takie, żebym się zmieściła i mówi, ze kuchnia jest mała a od wejścia geodety już szybko pójdzie powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 11.03.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 łał widzę że robota idzie piorunem , zasuwają ci wasi murarze , tak dla porównania to powiem,że nasze chłopaki za ściany z suporexu wraz z nadprożami+wylewki żelbetowe pod strop biorą 7.700, za strop terivę+wieńce+wieńce obwodowe+czpienie(nie wiem co to takiego) 6.600, itd, aż dochodzimy do kwoty za całość , czyli 31.300 fajnie, nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 11.03.2009 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 aż tyle sami murarze ??? u nas 6 tys. - zeszli 200 zł, więc 5,8 tys. strop kosztowałby około 4 tys. a góra - obstawiam na kwotę około 3-3,5 tys. i schody 1,7 tys. całość więc byłaby - około 15 tys. ale strop moi panowie sami robią sami robią schody i sami chcą zrobić ścianki na górze - murarze zrobią tylko nośne i kominy więc będzie to jakaś oszczędność dzisiaj postaram się dorzucić zdjecia - obcykałam cały dom, międzyczasie końćząc sprzatanie po murarzach - co prawda sami sprzątnęli, ale ja tam po swojemu zgrabiłam z inwestorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts