Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do naszego domku

Recommended Posts

A w jakim czasie kupowałaś więźbę, bo teraz tak jak u nas to cena więźby waha się między 700 a 900 zł za m3, a tak poza tym to imponujący ten Twój dziennik, ale nie udała mi się przez niego przebrnąć :wink:
Wiesz co, więźba była kupiona w październiku 2007, ale moze się pomyliłam z ilością metrów. Co do ceny to na fakturę byłoby 9600. My braliśmy bez i teraz widzę w zapiskach że wyszło 7600.

A mój dizennik nie taki znowu przepastny :wink:

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aż poszłam poszukac to zamówienie :roll: Pamięć jest ulotna jednak. Całe drewno na więźbę to 13,5 m3. Z 3 metrów to ja bym chyba komórce daszek zrobiła :wink:

Z tego co widzę z tego zamówienia to cena wahała się w zależnowści od rodzaju drewna od 680 do 740 za metr szescienny.

Czyli reasumując i poprawiając się wyszło, że: za więźbę (ale bez faktury) wyszło 7600, a za położenie niecałe 5 tysiecy. Musiałm zerknąc do magicznego żółtego notesiku :wink:

Beti, patrząc na twój opis :D - to mnie pogięło, że z moją wiedzą, a właściwie brakiem wiedzy, z brakiem kasy, jedynie z wiarą przystąpiłam do budowy

pogięło ... totalnie :D

:lol: :lol: :lol:, a ja dziś doszłam do wniosku że mnie pogięło do kwadratu, jeszcze się dobrze nie zaczęło a już schody :evil: , otóż okazało się że komin wchodzi minimalnie na okno-po prostu zajebiście :evil:

:lol: :lol: :lol:, a ja dziś doszłam do wniosku że mnie pogięło do kwadratu, jeszcze się dobrze nie zaczęło a już schody :evil: , otóż okazało się że komin wchodzi minimalnie na okno-po prostu zajebiście :evil:

no to nieciekawie :(

my z jednego komina zrezygnowaliśmy - nie ma takiej potrzeby, by zwiększać niepotrzebnie koszty :D

a poza tym - chyba odpukać żadnych takich innych głupot nie ma w projekcie

pewnie w końcu się skuszę na założenie dziennika :D ale na razie nawet działeczki nie mamy to o czym będę pisać :( wszystko się jakoś komplikuje i przeciąga ... ale jak już będziemy mieć kawałek swojego miejsca na ziemi to na pewno założę, chyba każdy kto podczytuje te wszystkie Wasze świetne dzienniczki w końcu ulega pokusie na posiadanie własnego :D :D :D

Witaj anetina :D

Widzę :o ,że nabierasz wiatru w żagle.

Oby tak dalej trzymam kciuki. Co do stropu słyszałam,że w miarę

tanio wychodzi terriva.Ja osobiście mam z Leiera,był w miarę przystępny do czasu ,aż się okazało,że musimy dokupić pustaki wieńcowe. Koszt naszego stropu to 7.300 brutto z vat ,bez zbrojenia,betonuitd. Bo to jeszcze przed nami, ale materiały z Leiera już leżą i czekają.

Trzymam kciuki i pozdrawiam :p

łał widzę że robota idzie piorunem :wink:, zasuwają ci wasi murarze , tak dla porównania to powiem,że nasze chłopaki za ściany z suporexu wraz z nadprożami+wylewki żelbetowe pod strop biorą 7.700, za strop terivę+wieńce+wieńce obwodowe+czpienie(nie wiem co to takiego) 6.600, itd, aż dochodzimy do kwoty za całość , czyli 31.300 :o fajnie, nie :o

aż tyle sami murarze ???

u nas 6 tys. - zeszli 200 zł, więc 5,8 tys.

strop kosztowałby około 4 tys.

a góra - obstawiam na kwotę około 3-3,5 tys.

i schody 1,7 tys.

całość więc byłaby - około 15 tys.

ale strop moi panowie sami robią

sami robią schody

i sami chcą zrobić ścianki na górze - murarze zrobią tylko nośne i kominy

więc będzie to jakaś oszczędność

dzisiaj postaram się dorzucić zdjecia - obcykałam cały dom, międzyczasie końćząc sprzatanie po murarzach - co prawda sami sprzątnęli, ale ja tam po swojemu zgrabiłam z inwestorkiem :D