Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do naszego domku

Recommended Posts

kurcze to rzeczywiście tanio :o , skąd Ty tą ekipę wytrzasnęłaś? :lol: a widziałaś może ich wcześniejsze budowy?

moi mają mi teraz dać wycenę za ścianki działowe na górze-ciekawe ile sobie krzykną-a mieliśmy też część robót robić sami a raczej z pomocą rodziny, ale różnie to wychodzi, po za tym jak się chce mieć szybko domek to niestety... :-?

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kurcze to rzeczywiście tanio :o , skąd Ty tą ekipę wytrzasnęłaś? :lol: a widziałaś może ich wcześniejsze budowy?

moi mają mi teraz dać wycenę za ścianki działowe na górze-ciekawe ile sobie krzykną-a mieliśmy też część robót robić sami a raczej z pomocą rodziny, ale różnie to wychodzi, po za tym jak się chce mieć szybko domek to niestety... :-?

u nas ogólnie są takie ceny robocizny :)

ekipa wytrzaśnięta, bo znamy firmy w budowlance i wykończeniówce :)

widziałam ich robotę niejedną

a nawet koło nas robią całe osiedla :)

tak ze sprawdzeni i rozchwytywani :)

teraz czekają, aż zrobimy strop i 2 tygodnie później wchodzą nam piętro robić :)

Witam dopiero dziś Cię ,,odkryłam" przeleciałam prawie cały dziennik :o i część komentarzy :p

Fajnie piszesz, ale w oczy wlazło mi budowanie ,,na ziemi" że tak powiem :roll:

U mnie wyglądało to mniej więcej tak

http://img136.imageshack.us/img136/3040/murysiepnachocupal3uk8.jpg

fundamenty wypełnione były piachem kopalnianym, ubijane, na to folia, siatka zbrojeniowa i podkład betonowy B15, dopiero na tym stawiane były ściany. U Ciebie natomiast nie widzę ,,podłogi" Czy to po prostu nie wszystkie zdjęcia są czy ja coś przegapiłam?

zmieniony post po konsultacjach :wink:

nie, nie ma podłogi :D

u nas są piaski i ... nawet dla późniejszego rozplanowania lepiej, żeby teraz nie zalewać fundamentów

piach sam się ubił przez zimę i poprzez bloki - stały całą zimę "w domu"

i jakoś tak patrząc u nas w otoczeniu - rzadko kto zalewał od razu płytę :)

wylewkę zrobimy dopiero po zamknięciu domu :)

Beti, a ty nie masz jeszcze dziennika?

Odpisuję Ci już trzeci raz bo coś z łączeniem nie tak, mam tylko nadzieję że to pójdzie :evil: , otóż jeżeli chodzi o dziennik to nie mam czasu-mogłabym co najwyżej pisać jakiś miesięcznik, po za tym gdybym pisał swój dziennik to nie miałabym czasu na czytanie innych :lol: , na razie są tylko zdjęcia i zeszyt z poniesionymi wydatkami :lol: ,

dziś podłączyli mi wodę do domku :lol:

trzymam kciuki żeby poszła ta wiadomość :roll:

uwaga

witam serdecznie

na wstępie powodzenia oczywiście przy budowie i udanego zakończenia

a teraz z innej bajki

moi mili jeśli już chcemy kogoś lub coś krytykować na forum lub dawać dobre rady to przynajmniej JA tak uważam trzeba być samemu w porządku.

znalazłam też w którymś z dzienników ( :oops: nie pamiętam, w którym) łóżko do sypialni :)

jak dla nas - trafione w setkę :D

http://images32.fotosik.pl/286/93745f9379b89e7fmed.jpg

zakładam że też uzyskaliście zgodę na umieszczenie tego zdjęcia w swoim dzienniku .

POZDRO..... :wink: :wink:

no właśnie większość z nas ma takie '''problemy''' :wink: :wink: :wink: z fotkami wygrzebanymi z netu i na szczęście nikt się nie czepia bo byśmy pewnie wszyscy popadli w paranoje albo wylądowali w sądzie.

to tyle na ten temat

pozdro i pamiętajcie jeśli macie w okolicy włamania do domków to montujcie czujki ZEW.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: