Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do naszego domku

Recommended Posts

a wiecie w ogóle, że im dłużej dzieci sypiają, tym mniejsze problemy mają z nadwagą póózniej?

i rzeczywiście sprawdza mi sie w otoczeniu

inwestorek z tych długo sypiających jest szczuplutki

a jego koledzy - dwóch - są z tych zarywających noce, później chodzących spać i już mających nadwagę

obydwaj na 2 urodziny mieli już po 20 kg wagi

:o

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A siedziałam do północy przy kompie i oglądałam zabawki na allegro.

Macie jakieś doświadczenie z zabawkami tamagotchi???

Szukam tych piątej generacji :wink:

kiedyś ja miałam

inwestorka nie wciągnęło

więc się nie znam :D

a dla starszej chcesz kupić?

a co dla młodszych?

tak, dla Alicji.

We wtorek byłyśmy po prezent na mikołajki do szkoły i spodobały jej się. Kiedyś miała coś podobnego i ma takie domki z dziewczynkami w środku, nie wiem jak to sie nazywa :oops:

Od Mikołaja chce teraz tamagotchi 4 i 5 generacji, deskorolke, grę g force, grę małpy w kosmosie i dużo ciekawych książek- to z listu do Mikołaja. Nawet napisała gdzie Mikołaj może tamagotchi kupic :wink:

Dla bąków pewnie jakies autka z Carsów, jakies koparki (koniecznie jedna pomarańczowa a druga zielona)

A jak u Was z listami do Mikołaja? Napisane?

Ostatnie dwa dni wstawałam później, ale moje dzieci standardowo około 6-tej. Jak Krzyś obudzi sie czasem o 7-mej to sprawdzam 5 razy czy chory nie jest :wink:

mój spi tak różnie - od 19 do 6 bądź do 7

ale w poniedziałek dzieciaki przeszły same siebie

usnęły o 18 :o

inwestorek wstał o 6.30

a młoda o 7.30

:D

ja wiem, ze moi potrezbuja 10 godzin snu na dobę.

Jak śpią w dzień to wieczorem usypiają bliżej 21-szej, bez drzemiki około 20-tej. A pobudka zawsze o 6-tej. :wink:

A jak u Was z listami do Mikołaja? Napisane?

napisane :)

deskorolka - większa, bo mniejsza jest juz za mała

jakies tory - a ma jedne w piwnicy

i wiele innych rzeczy

ale teraz doszedł do wniosku, że lepiej gdyby Mikołaj mu dał kasę, bo po świętach zabawki będą tańsze i on sobie więcej kupi :D

U mnie dzieciaki zasypiają ok 21 , jak wcześniej to już zastanawiam się czy im coś dolega. Tak normalnie wsają ok 7. Mały śpi w dzień ok 13 , czasem dobija dwoch godzin. Starszak waży 23 kg :wink: za dwa tygodnie 4 latak , ale i mama i tata grubej kości i wysocy , choć nie powiem wałeczki i brzuszek ma. Mały za to chudy jak patyk :wink: gdzieś w okolicy właśnie 14 kg , a w lipcu dwa latka skończył

List został napisany w niedziele z tatą. Na liście klocki lego takie sklejone( widział w tesco mega wiaderko i do tego doklejony karton kolejnego zestawu) , tory ( to dla brata , ale chodzi o trasę wadera , chociaż ma już dwa zestawy marzy mu się budowanie jeszcze większych tras) i czekoladę. :wink: List wcisnęliśmy w rurę ok kominka ( kominek czeka na montaż) i po dwóch dniach elfy mikołajowe zabrały go. :wink:

U mnie dzieciaki zasypiają ok 21 , jak wcześniej to już zastanawiam się czy im coś dolega. Tak normalnie wsają ok 7. Mały śpi w dzień ok 13 , czasem dobija dwoch godzin. Starszak waży 23 kg :wink: za dwa tygodnie 4 latak , ale i mama i tata grubej kości i wysocy , choć nie powiem wałeczki i brzuszek ma. Mały za to chudy jak patyk :wink: gdzieś w okolicy właśnie 14 kg , a w lipcu dwa latka skończył

wysokich masz chłopców?

z drugiej strony dzieci przecież wradzają się w rodziców

ojciec inwestorka wysoki i szczuplutki, więc po kim miałoby dziecko być inne :D

na szczęście nie po mamie :)