kawika 09.12.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 do Świąt jeszcze ... 15 dni wow, toz to dwa tygodnie tylko Upiec pierniki, posrzatac, zapakowac prezenty !, udekorowac dom, może wcześneij nalepic pierogów i uszek, zrobic większe zakupy. potrezbny będzie dobry plan- jak nic Jezzzzzzuuuuu a mi się nic nie chce boszzzz jak czytam ile Wy macie w obie energii to zazdraszczam..... strasznie zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 09.12.2009 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 hihihihihi w dzień to ja pracuję na działce jestem od 15.30 - już zmrok zapada bądź dopiero około 18-19, więc wtedy już ciemno a właściwie maż może pocykać hmmm muszę go pogonić ale mam też kolejne fotki schodów :D no to pstryknij zdjęcia w sobotę albo niedziele i pokażesz w poniedziałek hę no schodów bardzo jestem ciekawa na pewno ładne będą ok postaram się wtedy już będą skończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 09.12.2009 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 no to pstryknij zdjęcia w sobotę albo niedziele i pokażesz w poniedziałek hę no schodów bardzo jestem ciekawa na pewno ładne będą i sadząc po zdjęciach to bedą w bardzo reprezentacyjnym miejscu. O ile dobrze patrze na te fotki tak, dobrze kojarzysz wchodząc do domu - schody są naprzeciw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 09.12.2009 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 do Świąt jeszcze ... 15 dni wow, toz to dwa tygodnie tylko Upiec pierniki, posrzatac, zapakowac prezenty !, udekorowac dom, może wcześneij nalepic pierogów i uszek, zrobic większe zakupy. potrezbny będzie dobry plan- jak nic a ja olewam mam nadzieję, ze lokum dam, a kto inny resztę przygotuje żartuję oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 09.12.2009 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 do Świąt jeszcze ... 15 dni wow, toz to dwa tygodnie tylko Upiec pierniki, posrzatac, zapakowac prezenty !, udekorowac dom, może wcześneij nalepic pierogów i uszek, zrobic większe zakupy. potrezbny będzie dobry plan- jak nic Jezzzzzzuuuuu a mi się nic nie chce boszzzz jak czytam ile Wy macie w obie energii to zazdraszczam..... strasznie zazdraszczam Siostra, ja jestem z tobą ... bez energii :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 09.12.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 do Świąt jeszcze ... 15 dni wow, toz to dwa tygodnie tylko Upiec pierniki, posrzatac, zapakowac prezenty !, udekorowac dom, może wcześneij nalepic pierogów i uszek, zrobic większe zakupy. potrezbny będzie dobry plan- jak nic Jezzzzzzuuuuu a mi się nic nie chce boszzzz jak czytam ile Wy macie w obie energii to zazdraszczam..... strasznie zazdraszczam Siostra, ja jestem z tobą ... bez energii :D właśnie stwierdziłąm że się letko wypaliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 09.12.2009 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 dobrze, że tylko lekko bo ja baaaaaaaaaaaardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 09.12.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 dobrze, że tylko lekko bo ja baaaaaaaaaaaardzo jeszcze ta pogoda już niech spadnie śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 09.12.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 NIE NIE NIE - nie dla śniegu - litości jeszcze troszkę.... a przed świętami tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 09.12.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 do Świąt jeszcze ... 15 dni wow, toz to dwa tygodnie tylko Upiec pierniki, posrzatac, zapakowac prezenty !, udekorowac dom, może wcześneij nalepic pierogów i uszek, zrobic większe zakupy. potrezbny będzie dobry plan- jak nic Jezzzzzzuuuuu a mi się nic nie chce boszzzz jak czytam ile Wy macie w obie energii to zazdraszczam..... strasznie zazdraszczam nie trzeba zazdroscic tylko wszystko dobrze zaplanowac: Upiec pierniki- wspólnie z teściową i to nawet przyjemne zajęcie, dzieciaki udekorują, posrzatac- to niestety tylko ja, chyba, że mąż wróci to pomoże, zapakowac prezenty !, to tez ja udekorowac dom, i to ja, moze z Alicją może wcześneij nalepic pierogów i uszek, - lepić będzi ena bank teściowa a ja stanę do gotowania zrobic większe zakupy- jesli Ł. nie będzie to juz tylko ja, tylko jakiegoś "łosia " do noszenia ciężkich rzeczy musze znaleźć . Potrawy wigilijne powoli rozdzielam między "gości" . Moja mam robi świetna kapuste i wyśmienite sledzie, siostrze jak nikomu innemu wychodza kluski na słodko z makiem i bakaliami, ja zrobię ryby: po grecku(bo bedzie tez dla dzieciaków lekko zmodyfikowana) i pstraga w galarecie- i to pewnie raczej teściowa zrobi Co tam jesczze zostanie? U nas na pewno fasola smazona z cebulka. Wczesniej nie jadałam nic takiego w Wigilie ale to danie ze stron mojego śp. tescia i jak co roku będize na stole. Barszczyk prawie sam sie ugotuje, siostra może upiecze do niego paszteciki. Oooo, i jeszcze kompot z suszu. Uwielbiam! . A robicie kutie albo jakies wyjatkowe, regionalne potrawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 09.12.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 NIE NIE NIE - nie dla śniegu - litości jeszcze troszkę.... a przed świętami tak zgadzam sie, chyba, że ktoś na ochotnika będzie mi podjazd odśnieżał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 09.12.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 NIE NIE NIE - nie dla śniegu - litości jeszcze troszkę.... a przed świętami tak dobra niech ci będzie - przed świętami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 09.12.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 nie trzeba zazdroscic tylko wszystko dobrze zaplanowac: Upiec pierniki- wspólnie z teściową i to nawet przyjemne zajęcie, dzieciaki udekorują, posrzatac- to niestety tylko ja, chyba, że mąż wróci to pomoże, zapakowac prezenty !, to tez ja udekorowac dom, i to ja, moze z Alicją może wcześneij nalepic pierogów i uszek, - lepić będzi ena bank teściowa a ja stanę do gotowania zrobic większe zakupy- jesli Ł. nie będzie to juz tylko ja, tylko jakiegoś "łosia " do noszenia ciężkich rzeczy musze znaleźć . Potrawy wigilijne powoli rozdzielam między "gości" . Moja mam robi świetna kapuste i wyśmienite sledzie, siostrze jak nikomu innemu wychodza kluski na słodko z makiem i bakaliami, ja zrobię ryby: po grecku(bo bedzie tez dla dzieciaków lekko zmodyfikowana) i pstraga w galarecie- i to pewnie raczej teściowa zrobi Co tam jesczze zostanie? U nas na pewno fasola smazona z cebulka. Wczesniej nie jadałam nic takiego w Wigilie ale to danie ze stron mojego śp. tescia i jak co roku będize na stole. Barszczyk prawie sam sie ugotuje, siostra może upiecze do niego paszteciki. Oooo, i jeszcze kompot z suszu. Uwielbiam! . A robicie kutie albo jakies wyjatkowe, regionalne potrawy? no sprzątanie - ja zakupy - ja i mama prezenty - ja choinka - ja i dzieci dekoracja - hmmm pierwszy raz może ja i małż???? gotowanie - mama i tata ciasto - ja sałatki - ja u nas w Wigilię barszczyk z uszkami karp dla małża - pstrag (nie jada karpii) surówka z kapusty czerwonej brzoskwinie lub ananasy ciasta pierogi z kapustą (jedyny dzień kiedy sobie na to pozwalam-do woli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 09.12.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 dzieki Kawika, zapomniałabym o karpiu Musi byc, smazony w dzwonkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 09.12.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 dzieki Kawika, zapomniałabym o karpiu Musi byc, smazony w dzwonkach u mnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 09.12.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 O sałatkach, ciastach nie myślałam. Mistrzyni ciast to moja mama- pewnie sie podzieli . Ja bananowe dla chłopaków musze upiec. I jeszcze jakies miesko kupic: może schab ze śliwką upiec, indyka z morelką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 09.12.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 O sałatkach, ciastach nie myślałam. Mistrzyni ciast to moja mama- pewnie sie podzieli . Ja bananowe dla chłopaków musze upiec. I jeszcze jakies miesko kupic: może schab ze śliwką upiec, indyka z morelką to nie dla mnie nie lubie mięs z owocami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 09.12.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 ja lubię ten schab, moreli nie jadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 09.12.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 czasami jeszce na przekąskę robimy szynke zawijaną w galarecie. Szynkę smarujemy majonezem z chrzanem, ładnie ozdabiamy i zalewamy galaretą. Mało roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 09.12.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 czasami jeszce na przekąskę robimy szynke zawijaną w galarecie. Szynkę smarujemy majonezem z chrzanem, ładnie ozdabiamy i zalewamy galaretą. Mało roboty majonez pod galeretą??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts