Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do naszego domku

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dębowe :)

tylko będą lakierowane

dębowe też będą drzwiczki pod schodami

dębowe są parapety w kuchni i w korytarzu

i obróbki jak półki i listwy w korytarzu też będą dębowe :)

sosnowe będą drzwiczki do stryszku z antresoli dziecka

i sosnowe parapety i próg w sypialni :)

fajnie, u mnie schody dębowe tylko bejcowane na ciemnobrazowy kolor, tak jak parapety.

Co do dzrwii to własnie rozmawiałam z Panem, który nam je zrobi. Opóźnia się barzdo i w ramach rekompensaty zrobi nam dębowe tylko o 200 zł droższe niż sosnowe :lol: .

Dziś będe miała całkowita wycene. Przyzwyczaiłam sie do zycia bez drzwi ale fajnie będzie jak juz będą :wink:

do Świąt jeszcze ... 15 dni

wow, toz to dwa tygodnie tylko :o

Upiec pierniki, posrzatac, zapakowac prezenty !, udekorowac dom, może wcześneij nalepic pierogów i uszek, zrobic większe zakupy.

potrezbny będzie dobry plan- jak nic :roll: :wink:

Jezzzzzzuuuuu a mi się nic nie chce

boszzzz jak czytam ile Wy macie w obie energii to zazdraszczam..... strasznie zazdraszczam

nie trzeba zazdroscic tylko wszystko dobrze zaplanowac:

Upiec pierniki- wspólnie z teściową i to nawet przyjemne zajęcie, dzieciaki udekorują,

posrzatac- to niestety tylko ja, chyba, że mąż wróci to pomoże,

zapakowac prezenty !, to tez ja

udekorowac dom, i to ja, moze z Alicją

może wcześneij nalepic pierogów i uszek, - lepić będzi ena bank teściowa a ja stanę do gotowania

zrobic większe zakupy- jesli Ł. nie będzie to juz tylko ja, tylko jakiegoś "łosia " do noszenia ciężkich rzeczy musze znaleźć :wink: .

Potrawy wigilijne powoli rozdzielam między "gości" :wink: . Moja mam robi świetna kapuste i wyśmienite sledzie, siostrze jak nikomu innemu wychodza kluski na słodko z makiem i bakaliami, ja zrobię ryby: po grecku(bo bedzie tez dla dzieciaków lekko zmodyfikowana) i pstraga w galarecie- i to pewnie raczej teściowa zrobi :wink:

Co tam jesczze zostanie? U nas na pewno fasola smazona z cebulka. Wczesniej nie jadałam nic takiego w Wigilie ale to danie ze stron mojego śp. tescia i jak co roku będize na stole.

Barszczyk prawie sam sie ugotuje, siostra może upiecze do niego paszteciki.

Oooo, i jeszcze kompot z suszu. Uwielbiam! :lol: .

A robicie kutie albo jakies wyjatkowe, regionalne potrawy?

ja nawet nie myślę o świętach

zrobię składkową

każdy przyjdzie z czymś

uzbieramy 12 potraw

jakieś prezenty się znajdą

gorzej z choinką :D

dębowe :)

tylko będą lakierowane

dębowe też będą drzwiczki pod schodami

dębowe są parapety w kuchni i w korytarzu

i obróbki jak półki i listwy w korytarzu też będą dębowe :)

sosnowe będą drzwiczki do stryszku z antresoli dziecka

i sosnowe parapety i próg w sypialni :)

fajnie, u mnie schody dębowe tylko bejcowane na ciemnobrazowy kolor, tak jak parapety.

Co do dzrwii to własnie rozmawiałam z Panem, który nam je zrobi. Opóźnia się barzdo i w ramach rekompensaty zrobi nam dębowe tylko o 200 zł droższe niż sosnowe :lol: .

Dziś będe miała całkowita wycene. Przyzwyczaiłam sie do zycia bez drzwi ale fajnie będzie jak juz będą :wink:

ja się jutro już spytam o cenę drzwi

przydałyby się :)

potrzebuję chociaż na dół - do wiatrołapu, do garażu, do kotłowni, do gabinetu, do łązienki i do spiżarki :)

potrzebuję chociaż na dół - do wiatrołapu, do garażu, do kotłowni, do gabinetu, do łązienki i do spiżarki :)

ja do wiatrołapu nie mam, za to sa zastępcze do piwnicy, zeby żaden maluch nie wpadł. Do łazienki widziałyście :wink:

Do gabinetu i spizarki chyba nie tak bardzo potrezbne, co? Przezyjesz bez, zobaczysz :wink:

U mnie wewnetrzne to tylko te do piwnicy do "ludzi podobne"

ja do wiatrołapu nie mam, za to sa zastępcze do piwnicy, zeby żaden maluch nie wpadł. Do łazienki widziałyście :wink:

Do gabinetu i spizarki chyba nie tak bardzo potrezbne, co? Przezyjesz bez, zobaczysz :wink:

U mnie wewnetrzne to tylko te do piwnicy do "ludzi podobne"

u nas musza być na tera jedynie drzwi do wiatrołapu - bo przez okienko drzwi wejściowych widać cały korytarz :)

nago po korytarzu bym nie pobiegała :D