anetina 26.01.2010 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 hihihihihi też mam jedno chociaż po części czuję, że mam dwójkę jestem też matką kwoką, ale równocześnie moje dziecko kawał Polski i poza zwiedziło bez matki jeżdzi na weekendy z dziadkami i na dłuższe wyjazdy ale odnośnie przedszkola - ja nie chodziłam, siostra chodziła różnica wielka jest pomiędzy charakterami więc wiedziałam, ze inwestorek pójdzie od razu do przedszkola chrześnica również - ale ona rozwija się poza wiek właściwie to są równolatki z twoją moja jest młodsza o miesiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 26.01.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 wiem że to moje myślenie, ja jestem taka matka nadopiekuńcza, mam ją jedną i nieba bym jej przychyliła:) wiem wiem wiem wiem, ona nie jest malutka i dala by rade:) ja to wszystko wiem ale co z tego że dla mnie to maleńka córunia jeszcze wiem, wiem. tez mam kochaną, jedyna maleńka moja córunię. Tylko sie zestarzała trochę i jutro 9 lat skończy Zanim się obejrzysz u Ciebei będzie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 26.01.2010 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Taaak. Mamusia zapisuje do przedszkola a potem płacze z dzieckiem w szatni Tak jakby mięli tam je katowac i niewiadomo co jeszcze robić a biedny maluch nie wie co się dzieje i zaczyna się bać. Ja tam moim mówię, ze jak będa grzeczni to pójda do przedszkola, w nagrodę hihihihi ale niestety niektóre maluchy płaczą w salach słysząc taki płacz i mi jako obcej serce pęka, mimo że wiem, że dziecku nic nie jest, a płacze na przekór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.01.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 ooo to dobre podejście Anetka, ja nie panikowałam, ja kupiłam wyprawke, przedstawiałam przedszkole w jak najlepszym świetle, przez 3 pierwsze dni dziecko bolał brzuch, trzęsła sie i wymiotowała ze stresu, jakbym nie miała z kim jej zostawic to bym zacisneła zęby i by chodziła, a tak wymiekłam poprostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 26.01.2010 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 wiem że to moje myślenie, ja jestem taka matka nadopiekuńcza, mam ją jedną i nieba bym jej przychyliła:) wiem wiem wiem wiem, ona nie jest malutka i dala by rade:) ja to wszystko wiem ale co z tego że dla mnie to maleńka córunia jeszcze wiem, wiem. tez mam kochaną, jedyna maleńka moja córunię. Tylko sie zestarzała trochę i jutro 9 lat skończy Zanim się obejrzysz u Ciebei będzie tak samo fajnie to siostra napisałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 26.01.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 ooo to dobre podejście Anetka, ja nie panikowałam, ja kupiłam wyprawke, przedstawiałam przedszkole w jak najlepszym świetle, przez 3 pierwsze dni dziecko bolał brzuch, trzęsła sie i wymiotowała ze stresu, jakbym nie miała z kim jej zostawic to bym zacisneła zęby i by chodziła, a tak wymiekłam poprostu moze małymi kroczkami sie uda. Ale chyba chodzi z innymi osobami na przykład na spacer albo zostaje z babcią, ciocią itd. Na pewno sposób dobry się znajdzie, na każdego jakiś jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 26.01.2010 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 ooo to dobre podejście Anetka, ja nie panikowałam, ja kupiłam wyprawke, przedstawiałam przedszkole w jak najlepszym świetle, przez 3 pierwsze dni dziecko bolał brzuch, trzęsła sie i wymiotowała ze stresu, jakbym nie miała z kim jej zostawic to bym zacisneła zęby i by chodziła, a tak wymiekłam poprostu dzieci niektóre testują na rodzicach twoja testowała ciebie i wie, że jak powie, że brzuszek boli, to jesteś z nią mój wie, ze jakby powiedział, ze brzuszek boli, to pomyślałab ym, zeby z nim zostać, nie iść do pracy on tylko na to czeka ale idąc do przedszkola spróbuj by dziecko odprowadzał tata czy dziadek dziecko nie będzie miało czasu się pożegnać, bo tak szybko będzie leciało do sali a z mamą to się pomiętosi, powie, ze brzuszek boli, że będzie płąkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.01.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 od wrzesnia mała pójdzie do przedszkola i sama tego chce, pewnie jak przyjdzie co do czego to tez bedzie placz ale bedzie chodzila. Postanowione. No własnie Anetinka zastanawiałam się nad "Twoją" córcia, zaczełam przekopywać komentarze bo wydawało mi się że masz synka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 26.01.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 u nas na imprezach jest 16 osób ale do komunii małej dojda osoby towarzyszące chrzestnych i może już dzieci także ze 20 szt nas bedzie my tez mzmy duzą rodzinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.01.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 tylko synka:)a czy wasze dzieci chodza juz na zajęcia dodatkowe nauki języków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 26.01.2010 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 od wrzesnia mała pójdzie do przedszkola i sama tego chce, pewnie jak przyjdzie co do czego to tez bedzie placz ale bedzie chodzila. Postanowione. No własnie Anetinka zastanawiałam się nad "Twoją" córcia, zaczełam przekopywać komentarze bo wydawało mi się że masz synka:) tak mam synka ponad 6 lat i chrześnicę nawet obecnie znowu jest u mnie lat 4 za miesiąc to jak moja córcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 26.01.2010 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 a odnośnie chodzenia do przedszkola - od września 2011 córcia musi iść do zerówki teraz od września może iść do przedszkola, o ile się załapiecie i jeśli mała będzie chciała chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 26.01.2010 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 tylko synka:) a czy wasze dzieci chodza juz na zajęcia dodatkowe nauki języków? tak jako 2 latek do Helen Doron od 3 latków w przedszkolu na angielski lubi, więc chodzi ale mój chodzi na wszystko, co się da żartuje uwielbia taniec - ma w przedszkolu uwielbia zajęcia ze sztuki - ma w przedszkolu a poza chodzi na basen i na karate w przedszkolu zreszta też mają basen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.01.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 załapiemy się bo u nas w nałeczowie nie ma problemu jeśli dziecko jest z tej samej gminy.Teraz jej tłumacze że już nie ma wyboru czy chce czy nie tylko musi no i narazie nie ma sprzeciwu a nawet lubi rozmawiac o przedszkolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 26.01.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 A moja Ala zawsze słomiany zapał: tańce, karate itd. Wszystko rzuciła po dwóch lekcjach. Teraz chodzi na kółko plastyczne, na koszykówkę i chyba na jęz. angielskiego. Sama nie wiem bo mówiła, ze juz nei chce chodzić wiec może zrezygnowała W przedszkolu to mięli logopedię, tańce i angielski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 26.01.2010 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 to fajnie, ze nie ma u was problemu u nas w mieście jest olbrzymi problem z miejscem dla dziecka w przedszkolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 26.01.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 załapiemy się bo u nas w nałeczowie nie ma problemu jeśli dziecko jest z tej samej gminy. . mam nadzieję, ze z przedszkolem i nam sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.01.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 no własnie u nas nie ma szkoły z metodo helen dorn, trzeba by wozić ją do większego miasta, może jak bedzie chodzila do przedszkola to na zmiane z innymi mamami bedziemy odwozic bo narazie to bylby problem, ale juz od wakacji bedzie chodzila prywatnie na angielski a w przedszkolu tez bym chciala zeby chetnie uczestniczyla w zajeciach dodatkowych. jak narazie to basen i narty z nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 26.01.2010 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 mój miał też logopedę i korekcyjną, ale chodzić nie chciał więc zmusić go nie mogłam chodzi na to, co chce od września będziemy szukać tańców w jakimś domu kultury chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 26.01.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 a poza chodzi na basen i na karate w przedszkolu zreszta też mają basen basen to jest super. Niestety u nas tylko chlorowany a przy Alicji problemach ze skóra (szczególnie jak nasila się objawy AZS) nie ma mowy o basenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts