Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do naszego domku

Recommended Posts

hihihihihi

też mam jedno

chociaż po części czuję, że mam dwójkę

jestem też matką kwoką, ale równocześnie moje dziecko kawał Polski i poza zwiedziło bez matki :o

jeżdzi na weekendy z dziadkami :) i na dłuższe wyjazdy :)

ale odnośnie przedszkola - ja nie chodziłam, siostra chodziła

różnica wielka jest pomiędzy charakterami

więc wiedziałam, ze inwestorek pójdzie od razu do przedszkola

chrześnica również - ale ona rozwija się poza wiek

właściwie to są równolatki z twoją :) moja jest młodsza o miesiac :)

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wiem że to moje myślenie, ja jestem taka matka nadopiekuńcza, mam ją jedną i nieba bym jej przychyliła:)

wiem wiem wiem wiem, ona nie jest malutka i dala by rade:) ja to wszystko wiem ale co z tego że dla mnie to maleńka córunia jeszcze:)

wiem, wiem.

tez mam kochaną, jedyna maleńka moja córunię.

Tylko sie zestarzała trochę i jutro 9 lat skończy :wink:

Zanim się obejrzysz u Ciebei będzie tak samo :lol:

Taaak. Mamusia zapisuje do przedszkola a potem płacze z dzieckiem w szatni :evil: Tak jakby mięli tam je katowac i niewiadomo co jeszcze robić a biedny maluch nie wie co się dzieje i zaczyna się bać.

Ja tam moim mówię, ze jak będa grzeczni to pójda do przedszkola, w nagrodę :wink:

hihihihi

ale niestety niektóre maluchy płaczą w salach

słysząc taki płacz i mi jako obcej serce pęka, mimo że wiem, że dziecku nic nie jest, a płacze na przekór

ooo to dobre podejście Anetka, ja nie panikowałam, ja kupiłam wyprawke, przedstawiałam przedszkole w jak najlepszym świetle, przez 3 pierwsze dni dziecko bolał brzuch, trzęsła sie i wymiotowała ze stresu, jakbym nie miała z kim jej zostawic to bym zacisneła zęby i by chodziła, a tak wymiekłam poprostu

wiem że to moje myślenie, ja jestem taka matka nadopiekuńcza, mam ją jedną i nieba bym jej przychyliła:)

wiem wiem wiem wiem, ona nie jest malutka i dala by rade:) ja to wszystko wiem ale co z tego że dla mnie to maleńka córunia jeszcze:)

wiem, wiem.

tez mam kochaną, jedyna maleńka moja córunię.

Tylko sie zestarzała trochę i jutro 9 lat skończy :wink:

Zanim się obejrzysz u Ciebei będzie tak samo :lol:

fajnie to siostra napisałaś :)

ooo to dobre podejście Anetka, ja nie panikowałam, ja kupiłam wyprawke, przedstawiałam przedszkole w jak najlepszym świetle, przez 3 pierwsze dni dziecko bolał brzuch, trzęsła sie i wymiotowała ze stresu, jakbym nie miała z kim jej zostawic to bym zacisneła zęby i by chodziła, a tak wymiekłam poprostu

moze małymi kroczkami sie uda.

Ale chyba chodzi z innymi osobami na przykład na spacer albo zostaje z babcią, ciocią itd.

Na pewno sposób dobry się znajdzie, na każdego jakiś jest :wink:

dzieci niektóre testują na rodzicach

twoja testowała ciebie

i wie, że jak powie, że brzuszek boli, to jesteś z nią

mój wie, ze jakby powiedział, ze brzuszek boli, to pomyślałab ym, zeby z nim zostać, nie iść do pracy

on tylko na to czeka :)

ale idąc do przedszkola spróbuj by dziecko odprowadzał tata czy dziadek

dziecko nie będzie miało czasu się pożegnać, bo tak szybko będzie leciało do sali

a z mamą to się pomiętosi, powie, ze brzuszek boli, że będzie płąkać

od wrzesnia mała pójdzie do przedszkola i sama tego chce, pewnie jak przyjdzie co do czego to tez bedzie placz ale bedzie chodzila. Postanowione.

No własnie Anetinka zastanawiałam się nad "Twoją" córcia, zaczełam przekopywać komentarze bo wydawało mi się że masz synka:) :D

tak mam synka :) ponad 6 lat

i chrześnicę :)

nawet obecnie znowu jest u mnie :) lat 4 za miesiąc :)

to jak moja córcia :)

tylko synka:)

a czy wasze dzieci chodza juz na zajęcia dodatkowe nauki języków?

tak :)

jako 2 latek do Helen Doron

od 3 latków w przedszkolu na angielski

lubi, więc chodzi

ale mój chodzi na wszystko, co się da :)

żartuje

uwielbia taniec - ma w przedszkolu

uwielbia zajęcia ze sztuki - ma w przedszkolu

a poza chodzi na basen i na karate

w przedszkolu zreszta też mają basen

A moja Ala zawsze słomiany zapał: tańce, karate itd. Wszystko rzuciła po dwóch lekcjach.

Teraz chodzi na kółko plastyczne, na koszykówkę i chyba :oops: na jęz. angielskiego. Sama nie wiem bo mówiła, ze juz nei chce chodzić wiec może zrezygnowała :roll:

W przedszkolu to mięli logopedię, tańce i angielski.

no własnie u nas nie ma szkoły z metodo helen dorn, trzeba by wozić ją do większego miasta, może jak bedzie chodzila do przedszkola to na zmiane z innymi mamami bedziemy odwozic bo narazie to bylby problem, ale juz od wakacji bedzie chodzila prywatnie na angielski a w przedszkolu tez bym chciala zeby chetnie uczestniczyla w zajeciach dodatkowych. jak narazie to basen i narty z nami.