anetina 27.05.2009 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 kilka dni temy zalewaliśmy chudziaka i mieliśmy tak jak Anetina mury i dach, my niczym tego piachu nie ubijaliśmy -piach się samoistnie ubił podczas jak chłopaki z ekipy stawiali ściany , tak więc to zależy nic dodać - nic ująć jest kilka sposobów wszystkiego do zrobienia u nas np. piach sie ubił przez zimę, poprzez ustawienie na nich bloczków, poprzez ciagłe łażenie przy stawianiu naszych ścian u innego tak np. się nie da - trzeba wtedy wykorzystać inne metody najwazniejsze, by było dobrze zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.05.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 My jeszcze nie mamy chudziaka, z tego względu,że nadzór budowlany nie zgodził się,stwierdzając,że ziemia jeszcze nie ubita. Wg niej zbyt wczesne zalanie chudziaka grozi tym,że ścianki działowe mogą wisieć w powietrzu,gdy siądzie ziemia z chudziakiem. Dawaliśmy do środka podspólkę na głębokość 1,40m. Podczas pobytu na budowie cały czas polewałam wodą i rzeczywiście jakby ziemia stwardniała. Zalewamy chudziaka w sierpniu. Przy zalewaniu schodów pozostało trochę betonu i został wykorzystany do zrobienia ław pod ścianki działowe. Teraz to chyba będzie ok Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 27.05.2009 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 My jeszcze nie mamy chudziaka, z tego względu,że nadzór budowlany nie zgodził się,stwierdzając,że ziemia jeszcze nie ubita. Wg niej zbyt wczesne zalanie chudziaka grozi tym,że ścianki działowe mogą wisieć w powietrzu,gdy siądzie ziemia z chudziakiem. Dawaliśmy do środka podspólkę na głębokość 1,40m. Podczas pobytu na budowie cały czas polewałam wodą i rzeczywiście jakby ziemia stwardniała. Zalewamy chudziaka w sierpniu. Przy zalewaniu schodów pozostało trochę betonu i został wykorzystany do zrobienia ław pod ścianki działowe. Teraz to chyba będzie ok Pozdrawiam nadzór budowlany wchodzi na budowę? powinien być? schody robiliśmy przed stropem chudziaki dopiero teraz a w dodatku - mąż jeszcze wybiera ciągle piasek - bo mimo ze ubity, to i tak go jest za dużo a przy okazji - podobno na tej stronce pokazane jest jak sie robi grill http://www.wedlinydomowe.pl/ ma ktoś mozę własnoręcznie zrobiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 27.05.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 My jeszcze nie mamy chudziaka, z tego względu,że nadzór budowlany nie zgodził się,stwierdzając,że ziemia jeszcze nie ubita. Wg niej zbyt wczesne zalanie chudziaka grozi tym,że ścianki działowe mogą wisieć w powietrzu,gdy siądzie ziemia z chudziakiem. my mamy pod ścianki działowe fundament, więc chyba nie powinno nic wisieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 27.05.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 coś mi nie poszło z cytowaniwm, więc poprawiam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 27.05.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 a przy okazji - podobno na tej stronce pokazane jest jak sie robi grill http://www.wedlinydomowe.pl/ ma ktoś mozę własnoręcznie zrobiony? Anetina ale mi narobiłaś smaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 27.05.2009 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 My jeszcze nie mamy chudziaka, z tego względu,że nadzór budowlany nie zgodził się,stwierdzając,że ziemia jeszcze nie ubita. Wg niej zbyt wczesne zalanie chudziaka grozi tym,że ścianki działowe mogą wisieć w powietrzu,gdy siądzie ziemia z chudziakiem. my mamy pod ścianki działowe fundament, więc chyba nie powinno nic wisieć no właśnie - my też mamy ścianki działowe na fundamencie ale ... dostaliśmy z murarzem reprymendę od kierbuda że .................................. do zalewania stropu nie wolno mieć ścianek działowych i ta ostatnia warstwa nie moze być z bloku, a musi być z cegły pod strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 27.05.2009 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 coś mi nie poszło z cytowaniwm, więc poprawiam się dobrze wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 27.05.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 My jeszcze nie mamy chudziaka, z tego względu,że nadzór budowlany nie zgodził się,stwierdzając,że ziemia jeszcze nie ubita. Wg niej zbyt wczesne zalanie chudziaka grozi tym,że ścianki działowe mogą wisieć w powietrzu,gdy siądzie ziemia z chudziakiem. my mamy pod ścianki działowe fundament, więc chyba nie powinno nic wisieć no właśnie - my też mamy ścianki działowe na fundamencie ale ... dostaliśmy z murarzem reprymendę od kierbuda że .................................. do zalewania stropu nie wolno mieć ścianek działowych i ta ostatnia warstwa nie moze być z bloku, a musi być z cegły pod strop poczekaj, poczekaj , tak se myślę jak to u nas było, hm, chyba nie mieliśmy ścianek przed stropem, tak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 27.05.2009 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 a przy okazji - podobno na tej stronce pokazane jest jak sie robi grill http://www.wedlinydomowe.pl/ ma ktoś mozę własnoręcznie zrobiony? Anetina ale mi narobiłaś smaku nooooooooooooooooo sąsiad zrobił sobie małą wędzarnię ja mam w otoczeniu znających się na wędzeniu - więc chyba pora samej coś takiego mieć na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.05.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Muszę pokazać swojemu,bo on ma chopla na tym punkcie Jeszcze domu nie było ,a wiadomo było,że będzie wędzarnia Póki co na razie znalazł takie coś http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13651/01.jpg Marzenie chłopa http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13651/02.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 27.05.2009 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 poczekaj, poczekaj , tak se myślę jak to u nas było, hm, chyba nie mieliśmy ścianek przed stropem, tak było my zrobiliśmy ściany nośne później ściany działowe później schody później strop później ściany nośne na piętrze kominy ściany działowe a teraz ściany garderób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 27.05.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Muszę pokazać swojemu,bo on ma chopla na tym punkcie Jeszcze domu nie było ,a wiadomo było,że będzie wędzarnia Póki co na razie znalazł takie coś http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13651/01.jpg Marzenie chłopa http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13651/02.jpg to wygląda jak mały parowóz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 27.05.2009 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Kamlotek, fajne to jest i jaka super ozdoba ogórdka przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 27.05.2009 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 to wygląda jak mały parowóz też mnie sie tak skojarzyło a moze na taki wzór było zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 27.05.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 to wygląda jak mały parowóz też mnie sie tak skojarzyło a moze na taki wzór było zrobione nie ważne jak wygląda,ważne żeby był skuteczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.05.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Macie rację to" domowy parowóz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 27.05.2009 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 ciekawe, jakby tak w smaku rozmarzyłąm się i ślinka mi leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 27.05.2009 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Macie rację to" domowy parowóz" ale posiadacie już takie cudo? czy zamierzacie się do wykonania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.05.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 poczekaj, poczekaj , tak se myślę jak to u nas było, hm, chyba nie mieliśmy ścianek przed stropem, tak było my zrobiliśmy ściany nośne później ściany działowe później schody później strop później ściany nośne na piętrze kominy ściany działowe a teraz ściany garderób U nas było tak parter ściany nośne strop piętro ścianki kolankowe więźba ścianki działowe schody i ławy pod ścianki działowe na parterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts