jamaju 25.09.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Grunt to ustalić sobie założenia i konsekwentnie je realizować. Nawet jeśli w końcowym rozliczeniu wyjdzie jakiś nieznaczny poślizg, to nie będzie tragedii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 25.09.2008 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 cele są wiemy, ile mamy kasy i ile możemy sobie pozwolić na wsadzenie w budowę najwyżej zamieszkamy na parterze, a powoli górę będziemy wykańczać albo ona nas wykończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 25.09.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Witam serdecznie, Oddałam głos na tak - bo wierzę, że tak będzie!!! Oczywiście kibicuję i zaklinam żeby Wam się udało Powodzenia!!! Tak trzymać!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 25.09.2008 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Witam serdecznie, Oddałam głos na tak - bo wierzę, że tak będzie!!! Oczywiście kibicuję i zaklinam żeby Wam się udało Powodzenia!!! Tak trzymać!!! Pozdrawiam nie dziękuję, by nie zapeszyć ale czasami się zastanawiam, skąd takie różnice cenowe w różnych regionach Polski u nas murarz bierze 2-3 tys. za postawienie ścianek (nie pamiętam , czy ze stropem) jest różnica cenowa, gdy czytam, że gdzie indziej kilkanaście tysięcy więc może rzeczywiście cały dom plus z zakupem działki dam radę zmieścić do 200 tys. ??? ps. patrząc na zakup mebli do kuchni mamy fajne meble w kuchni za 2 tys. - kupione 2 lata temu a tu czytam np. 16 tys., 25 tys. - bez agd oczywiście jak to jest możliwe ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 26.09.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Witam!Plan ambitny, ale przy takiej determinacji i fachowcach wierzę, że się uda!Dzięki za wszystkie rady w dzienniku! U nas do pierwszego wbicia łopaty jeszcze trochę czasu pozostało. Tym cenniejsze są Twoje rady:)Życzymy powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 26.09.2008 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Witam! Plan ambitny, ale przy takiej determinacji i fachowcach wierzę, że się uda! Dzięki za wszystkie rady w dzienniku! U nas do pierwszego wbicia łopaty jeszcze trochę czasu pozostało. Tym cenniejsze są Twoje rady:) Życzymy powodzenia! to mi w ogóle skojarzyło, że powinnam dać zdjęcie łopaty pierwszego zakupy - dla ... najmłodszego inwestora kupiona została mu normalna wielka łopata, sam ją wybierał a będę pisała swoje wypociny jestem laikiem odnośnie budowy nic nie wiem ale ... się dowiem jestem uparta, wredna i ... (można dopisać więcej) tak że Mort zapraszam do zaglądania i korzystania z wszelkich moich uwag chociaż ich nie będzie pewnie wiele, ale jak coś moich błędów najwyżej nie popełnisz chociaż mam nadzieję, że potknięć będziemy mieć jak najmniej tego sobie i wszystkim budującym życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 26.09.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Ponieważ: kibicuję, jestem za samodzielnością, również jestem z łódzkiego to: bloczki fundamentowe cena za szt 2,6 zł (koleś ma również skład budowlany w okolicach Zgierza) w http://www.beton-serwis.pl/z Konstantynowa łódzkiego, zaprawa do bloczków(jeśli nie chce ci się póki co paprać z betoniarą) 5,5zł za worek castorama - na składzie ta sama w innym opakowaniu od 9 do 11zł za worek ( sprawdziliśmy w firmie produkującej - rozmowa z technologiem ). Wieczorem w swoim dzienniku postaram się zamieścić wszystko dokładnie. Pozdrawiam Nie damy się hihihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 26.09.2008 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 oj, nie damy się u nas nie było bloczków, wszystko było wylane jedynie narożniki były z cegieł ja za tonę cementu płaciłam 420 zł 10 zł za 25 kg to nie wiem, czy dużo czy mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 26.09.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 To się spóźniłam W każdym razie jak znajdę znów jakiegoś gita to się podzielę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 26.09.2008 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 To się spóźniłam W każdym razie jak znajdę znów jakiegoś gita to się podzielę Pozdrawiam no fundamenty mamy teraz kwestia, co dalej tak że informacjami proszę się dzielić a szczególnie cenami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 28.09.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Witaj przeczytałam Twój dziennik, komentarze i zagłosowałam na TAK, trzeba wierzyć że się uda!!! Ja zaczynam budow dopiero na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 28.09.2008 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Witaj przeczytałam Twój dziennik, komentarze i zagłosowałam na TAK, trzeba wierzyć że się uda!!! Ja zaczynam budow dopiero na wiosnę. dziękuję za wiarę no trochę cudu [czytaj: własnej roboty] musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 29.09.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Witaj forumowa kożelanko:DCo nie ma si8ę udać , wybudujecie się szybciutko , bo widze że praca wre. A tak na marginesie,nie wiem , nie znam się ,ale w którymś dzienniku czytałam jak to inwestorzy wykopywali piach z zasypanych fundamentów żeby go etapami zwibrować tzn ubić młotem takim co to bruk ubijają. Czy wy cóś takiego robiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 29.09.2008 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 za bardzo nie wiem, czy o to chodzi, ale ... sąsiedzi wykopali wszystkie fundamenty pod ściany nośne i działowe - zaczęło im się walić musieli odkopywać po kolei i po kolei je zalewać u nas piach był piękny, to znaczy na ściany nośne wykopaliśmy (tzn. kopara wykopała ) i zalali je później robili fundamenty pod ściany działowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soltissimus 30.09.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Cześć Anetina. Tak jak obiecałem odiwiedziłem Wasz dziennik. Co do uzaleznienia, to juz wiem na pewno, że nie jestem samotny:) W grupie raźniej. Zastanawiam się tylko, kiedy mnie zaczną ścigać Co do domku. Ładny, nie powiem. Ale najważniejsze, że Wam się podoba. Na tym chyba się to wszystko opiera. Widzę, że Wy także dopiero zaczynacie. Moje plany sięgają dachu jeszcze w tym roku. Nie powiem, że ze zniecierpliwienia przebieram nogami, ale jakoś tak to działa:) Powodzenia i do poklikania:) Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 30.09.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 KLofana chodzi mi o to , że jak już zalaliście fundamenty i potem Pan koparkowy wam kopał oczyszczalnie i ten piach wrzucał do dołów , a twój osobisty inwestor rozrzucał go ręcznie , to potem trzeba by było ubic ten piach . Oglądałm wczoraj kilka dzienników i widziałm , że ludziska tak robię . Wypożyczasz ubijarkę taką nie za wielką i w jeden dzień wsio się uda ubić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 30.09.2008 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Cześć Anetina. Tak jak obiecałem odiwiedziłem Wasz dziennik. Co do uzaleznienia, to juz wiem na pewno, że nie jestem samotny:) W grupie raźniej. Zastanawiam się tylko, kiedy mnie zaczną ścigać Co do domku. Ładny, nie powiem. Ale najważniejsze, że Wam się podoba. Na tym chyba się to wszystko opiera. Widzę, że Wy także dopiero zaczynacie. Moje plany sięgają dachu jeszcze w tym roku. Nie powiem, że ze zniecierpliwienia przebieram nogami, ale jakoś tak to działa:) Powodzenia i do poklikania:) Arek witam więc serdecznie u mnie my też zaczynamy ale nie chcemy iść dalej z budową w tym roku, chociaż ... nigdy nie mówię nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 30.09.2008 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 KLofana chodzi mi o to , że jak już zalaliście fundamenty i potem Pan koparkowy wam kopał oczyszczalnie i ten piach wrzucał do dołów , a twój osobisty inwestor rozrzucał go ręcznie , to potem trzeba by było ubic ten piach . Oglądałm wczoraj kilka dzienników i widziałm , że ludziska tak robię . Wypożyczasz ubijarkę taką nie za wielką i w jeden dzień wsio się uda ubić. no póki co nie ubity ten piach na razie piach się samodzielnie ubija gdy się zdecydujemy zalać, pomyślimy o jakimś profesjonalnym sprzęcie chociaż sąsiad np. dopiero teraz zalewał, gdy miał stan surowy zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 08.10.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 ha - to u mnie i w dzienniku i na działce pusto Ale za to głowa pełna dylematów :] (i tutaj cicha prośba o pomoc i sugestie co do mojego ostatniego pytania w moim dzienniku ) Ściany stawiać będziesz jeszcze w tym roku czy poczekasz do wiosny? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 08.10.2008 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 ha - to u mnie i w dzienniku i na działce pusto Ale za to głowa pełna dylematów :] (i tutaj cicha prośba o pomoc i sugestie co do mojego ostatniego pytania w moim dzienniku ) Ściany stawiać będziesz jeszcze w tym roku czy poczekasz do wiosny? Pozdrawiam ściany chcemy lecieć już w przyszłym roku teraz chcę składać jedynie o przyłącza jednak to wszystko zależy też i od pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts