inwestorka102 01.07.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Mam mieć 2 okna 240x160 (fix) , producent powiedział, że to nie problem ale okno musi być jakoś specjalnie klejone więc b.drogie, pozostaje mi chyba podzielić Przede wszystkim sprawdź, czy rozmiar twoich okien nie jest za duży nawet do zrobienia fixów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 01.07.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 ja mam okno w jednej szubie , uchylne i roztwierane o wymiarach 178x145.Okno jest drewniane, cięzkie jak cholera, niedawno je kupiłem. Ma 6 lat , pomimo wieku zamyka sie idealnie i otwiera również. Okucia roto, szyba jest zespolona podwójna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jotka2 02.07.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 okno 180x150 musi już być dzielone ja mam w salonie spooro większe rozwierno uchylne. Aluminiowe, system Schuco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.07.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 ja mam okno w jednej szubie , uchylne i roztwierane o wymiarach 178x145. Okno jest drewniane, cięzkie jak cholera, niedawno je kupiłem. Ma 6 lat , pomimo wieku zamyka sie idealnie i otwiera również. Okucia roto, szyba jest zespolona podwójna. Pozdrawiam tak samo bedzie OK z oknami aluminiowymi - ale pytanie bylo o PVC i tu odpowiedz jest jednoznaczna - nie da sie nawet jak sie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 02.07.2008 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 O co chodzi z tymi oknami aluminiowymi? Co to za okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matadorRS 02.07.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Okna z profili aluminiowych. Taksamo jak sie robi okna z PCV z drewna robi sie z Aluminium ps. Patrz podpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 03.07.2008 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 No ok. a jak one się mają do okien plastikowych, lepsze - gorsze, droższe - tańsze. Czy to jest zamiennik, czy stosuje się je w domkach jednorodzinnch. Sczerze powiem pierwsze słyszę o takich oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matadorRS 03.07.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Raczej stosuje sie w biurach i sklepach i miejsach urzytecznosci publicznej. Aluminium jest drozsze od PCV ale za to sporo wytrzymalsze. Przykladowo nierzadko zdarza nam sie wymieniac drzwi wejsciowe do sklepow z PCV (ktore maja rok lub dwa) na alu. W domkach jednorodzinnych nie stosuje sie z tego wzgledu ze aluminum jest "zimne" i mniej przytulne Plusem stolarki alu jest to ze mozna ja pomalowac na jaki kolor ktos sobie zazyczy (wg RAL) Tu jest przyklad obiektu w kturym wstawialismy stolarke. Witryny sa z PCV (nie ja robilem) a drzwi alu. http://img509.imageshack.us/my.php?image=st3ti8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 03.07.2008 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts