mariooo_87 30.06.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Zabieram sie za remont pokoju i nasunelo mi sie kilka pytan: 1. Na 1 scianie klade gladz gipsowa, i musialbym z tej sciany zdrapac farbe, w jaki sposob najlepiej to zrobic? drzec na sucho szpachelka, czy posmarowac mydlem malarskim i drzec na mokro?2. Czy sufit przed malowaniem umyc mydlem malarskim, potem zagruntowac i dopiero malowac? Czy odrazu malowac? A moze wystarczy mydlo malarskie i odrazu farba?3. Czy latexowa farba DULUX o lekko zoltym kolorze pokryje mi stara farbe o kolorze rozowym? Czy sciany rowniez gruntowac?4. Jak sie uzywa mydla malarskiego? czym sie go nanosi?Z gory dziekuje za pomoc poczatkujacemu budowniczemu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 01.07.2008 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 1. Po co chcesz zrywac stara farbe? Nie ma to wg mnie zadnego sensu jezeli kladziesz gladz. Rozkuj wszystkie pekniecia, odkuj wszystkie luzne elementy, porządnie zagruntuj i możesz gładzić. 2. Jeżeli jest mocno zabrudzony (nikotyna...), to umyj go najpierw, poczekaj aż zupełnie wyschnie, zagruntuj i dopiero maluj. 3. Czy pokryje - nikt nie jest wróżką. Nie wierz reklamom, Duluxem Once tez trzeba czesto malowac dwie warstwy jak sama nazwa wskazuje... Gruntowac trzeba koniecznie przed kazdym malowaniem. 4. Normalnie Rozpuszczasz w wodzie a potem nanosisz używając ławkowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts