Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika ROSSY

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 507
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

patrząc na zdjęcia wnioskuję, że wykusze będą w systemie kanadyjskim (jak w projekcie), czy tak?

I troszkę za późno, ale napisze: nie wiem czy dawaliście pręty zbrojeniowe pod okno (w ostatnią warstwę BK)-a warto, bo mi pod 3 oknami pęka tynk. A z wyprzedzeniem: jeśli robicie półokrągłe okno w salonie (pisze jesli bo widziełem ZFG2 bez) to polecam wycięcie piłą otworu w ścianie. Wcześniej należy 2-3 warstwy ponad planowanym otworem zazbroić np fi 6- przynajmniej zachowasz jednorodność ściany :-)

Warto również zadbać o DOBRE okna. Salon jest mocno przeszklony i w zimie odczywa się jakby okno było uchylone (mimo że to fix). O właśnie, możecie rozważyć czy nie wstawić fixów (my daliśmy w salonie, kuchni, garażu-sprawdza się)

powodzenia

A tak, to duże okno w salonie to na bank fix - na plaster mi się ma otwierać? Zresztą jak zrobię otwieraną część, to będzie miejscami grubszy podział, miejscami cieńszy - zepsułoby to to piękne okno...

widzisz i tu już mam problem jakaś niedouczona jestem co to FIX i pozostała reszta bo kompletnie nie mam pojęcia poprostu jeszcze nic na ten temat nie czytałam

A tak, to duże okno w salonie to na bank fix - na plaster mi się ma otwierać? Zresztą jak zrobię otwieraną część, to będzie miejscami grubszy podział, miejscami cieńszy - zepsułoby to to piękne okno...

widzisz i tu już mam problem jakaś niedouczona jestem co to FIX i pozostała reszta bo kompletnie nie mam pojęcia poprostu jeszcze nic na ten temat nie czytałam

fixy to naświetla stałe. okna których nie da się otworzyć