Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lazienka - Fashion - Paradyz

boru

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...

Witam.

Odnawiam temat, ponieważ też bardzo podobają mi sie te płytki - wersja zielona. Początkowo myślałam o płytkach Cersanit Melodia, ale te są ładniejsze. Mam pytanie - jaką grubą fugę stosowaliście 2 czy więcej?

A może macie nowe zdjęcia takich łazienek?

Pozdrawiam. Gosia

• 11 months później...

Witam, podobają mi się płytki Paradyża z serii Fashion (szczególnie niebieskie azul i viola) , ciekawa jestem jak jest z ich utrzymaniem w czystości (ze względu na fakturę płytek) i czy dobrze się je kładzie, proszę forumowiczów posiadających te płytki o fotki i opinie, czy są zadowoleni ze swojego wyboru i je polecają, dziękuję

wyżej pokazane łazienki w kolorze koral też są śliczne :lol:

http://www.paradyz.com.pl/Collection/bathroom/fashion-cao/fashion-cao-azul-viola

Ja mam łazienkę Fashion Coral. Miałam zdjecie w dzienniku ale mi zniknęły. W weekend spróbuję zrobić i wkleję

http://picasaweb.google.pl/AgataLutek/Dom?feat=directlink - tutaj są zdjecia jeszcze z budowy

Część forumowiczów stwierdziła że płytki nie są ułożone tak jak powinny, ale mi się bardzo podobają. Łazienka jst piękna ciepła. :D

Mój magik od płytek narzeka, bo mja ryfle, bo dekorom nie da sie sciąć brzegów i takie tam ale on narzeka na wszystko i potem przestłam siętym przejmować.

Dzięki Asieks za odpowiedż, czekam na fotki gotowej łazienki :lol: , ciekawa jeszcze jestem czy utrzymanie w czystości tych płytek jest łatwe ,bo są takie pasiaste a nie idealnie gładkie :D

może ktoś jeszcze ma łazienkę w tych płytkach, chętnie obejrzałabym fotki w celu inspiracji przy mojej nowej łazience, myślę o położeniu tych płytek paseczkami pionowo a nie poziomo jak ma Asieks

utrzymanie czystosci nie sprawia problemu oprocz fug na podlodze - my wybralismy fuge MIETA i jest ona bardzo jasna i szybko sie brudzi (no ale to przy kazdej jasnej fudze tak bedzie a ciemna fuga do jasnych kafli nam sie nie podoba). Generalnie bardoz nam sie podoba tylko ze kafelkarz troche nie byl profesjonalny i gdzie niegdzie napsul. No i trzeba miec badzo dobra maszynke do ciecia ze wzgledu na te ryfle.

Inna sprawa to to, ze plytki byly bardzo nierowne (krawedzie krzywe i roznily sie pomiezy soba) jakosc wymiarow slaba

Dziękuję boru za odpowiedź, chętnie obejrzałabym fotki twojej łazienki :lol: , z tego co zrozumiałam to trzeba mieć nadwyżkę tych płytek bo przy ich układaniu mogą być problemy przy docinaniu (a u mnie sporo docinek może być) i szlifowaniu rogów, mam nadzieję tylko że tak łatwo nie pękają przy np nawiercaniu otworów na baterie

• 1 month później...
przy nawiercaniu nie pekla ani jedna.. jedna pekla przy robieniu schodow (stolarz przebil sie z korytarza wiertarka ;-)

generalnie jak jest dobra maszyna do ciecia to nie ma duzo odpadow.

zdjecia pozstarm sie wrzucic jak bede mial wiecej czasu. moze jutro

boru, proszę o fotki twojej łazienki w płytkach fashion :lol: