chrobry 30.06.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 WItam ! Chciałbym odświerzyć temat przyłącza wodnego. Mam wydane warunki techniczne do takiego przyłącza przez Gmine. 1. Wykonanie projektu - wiadomo. 2. Wykonanie własnym kosztem takiego przyłącza. I tu mam pytanie. Czy takie przyłącze zleca sie firmie, która robi to od A do Z czyli fizycznie wykonuje, plombuje, przyłącza do sieci na gotowo wszystko? Czy lepiej/taniej wynająć kopare, położyć rure, zrobic przyłącze na działce a plombowanie i wpiecie do sieci zostawic uprawnionej osobie ? Jutro bede rozmawiał z potencjalnymi wykonawcami takich robót a nie mam o tym za duzo pojecia, chciałbym sie troche od Was doedukować Ile moze mnie kosztowac takie przyłącze dł. ok 100m bez przeszkód po drodze. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 30.06.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Na działce to już nie przyłącze Przyłącze to od wodociągu do wodomierza. To robi zakład wodociągów. Kosztuje - zależy gdzie. Pytaj na regionalnej stronie. Na swojej działce rób se co chcesz, najwyżej potem geodeta opisze, że niezgodne z projektem Bez konsekwencji, dodam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 01.07.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 mi każą płacić 1000 zł za przyłącze. Dodam że rura leci po mojej działce do domu to mam ze 4 m i wszystko łącznie z wbiciem do głównej rury mam zrobić na własną rękę!!oni w ramach tego tysiąca przysyłają gościa który skontroluje czy dobrze się wpinamy. Macie na to jakieś paragrafy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 01.07.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Nie czaje co to za oburzenie. U mnie to normalne ze place za przylaczenie do sieci. W dodatku sam musialem znalezc wykonawce. Mam do wykoniania 100m przylacza w trudnym terenie. Mozesz zlecic komus by cie podlaczyl. Byle jaka firma wodociagowa. Zaklad nic nie musi robic, wydal warunki, zatwierdzili projekt i tyle. Wykonawcy szukasz sam. A 1000zl to zadna cena za przylacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.07.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 mi każą płacić 1000 zł za przyłącze. Dodam że rura leci po mojej działce do domu to mam ze 4 m i wszystko łącznie z wbiciem do głównej rury mam zrobić na własną rękę!! oni w ramach tego tysiąca przysyłają gościa który skontroluje czy dobrze się wpinamy. Macie na to jakieś paragrafy? Coś co potem z tego oddadą, o ile pamiętam Poza tym nie musisz robić. Możesz złożyć u nich podanie. Zrobią... kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carlos.d 06.07.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Ja znalazłem takiego wykonawce któremu dałem zatwierdzone przez rpwig papiery i na tym koniec. On załatwia wszyskie pozwolenia w "drogach mostach"(część wykopu idzie po drodze miejskiej) , on załatwia w rpwig odbiór i wcięcie do wodociągu. Po robocie dostałem protokół odbioru z którym pojechałem do rpwig i podpisałem umowe na dostawe wody. Odległość domu od miejsca wcięcia to 90 metrów , czas wykonania dwie dniówki, cena 100 zł za metr i nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.07.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 carlos.d a skąd masz tego wykonwcę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carlos.d 08.07.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Polecił mi go facet z rpwig.A moja nowa sąsiadka ( bardzo konfliktowa) była zachwycona jak ekipa po robocie pięknie zagrabiła trawnik i ubiła drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 08.07.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 u nas są takie ceny wodociągi - 130/m2 , znalazlem 2 firmy 1 - 70/m2 2- 50/m2 Wodociągi w metrach kwadratowych ? Czego to ludzie nie wymysla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 08.07.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 a jak oni wodociąg przeliczają na metr kwadratowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 08.07.2008 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Znalazłem firme co zrobi mi robote za 30zl/metr - całość ok 140m + materiał. Wydaje mi sie ze to chyba nieduzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 08.07.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 carlos.d pytając skąd masz wykonawcę to bardzej mi chodziło o lokalizację geograficzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 09.07.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 u nas są takie ceny wodociągi - 130/m2 , znalazlem 2 firmy 1 - 70/m2 2- 50/m2 Wodociągi w metrach kwadratowych ? Czego to ludzie nie wymysla Cicho - pewnie chodzi o mb. No chyba że wolą metry przestrzenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NASZBLUSZCZ 03.09.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 czesc ja mam do zrobienia wodne, kanalizacje i deszczowke. trzeba uzywac kreta bo wszystko jest w ulicy ( lub po drugiej stronie) oprocz tego trzeba w ulicy zrobic studnie. jedna firma powiedziala UWAGA 27tys zl kolejna 20tys - stargowalismy na 16tys. wodociagi powiedzialy 13tys ale wszystkie roboty reczne plus formalnosci musimy zalatwic sami! dobili mnie tymi cenami. nie spodziewalam sie ze to az takie koszty!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts