czlowiek 22.09.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 zabieram sie za lazienke na poddaszu.ma spory skos. jak wiadomo przydaloby sie odprowadzic pare ktora sie zbiera wysoko. komin z kratka mam w polowie lazienki czyli duzo nizej. mysle nad zalozeniem kratki w plycie GK na odpowiedniej wysokosci (nad prysznicem), nastepnie zamierzam podlaczyc rure z wentylatorem do krati nizej (rura bedzie pod plyta schodzila do poziomu komina). wentylator elektrczny z wlacznikiem przy drzwiach. mam pytanie: czy to dobry pomysl?czy potrzebne sa otwory w drzwich lazenki?czy jesli nie wlacze wentylatora to tez bedzie ciag umozliwiajacy wymiane powietrza w pomieszczeniu? z gory dziekuje za odpowiedzi i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docieplenia 23.09.2003 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 zabieram sie za lazienke na poddaszu. ma spory skos. jak wiadomo przydaloby sie odprowadzic pare ktora sie zbiera wysoko. komin z kratka mam w polowie lazienki czyli duzo nizej. mysle nad zalozeniem kratki w plycie GK na odpowiedniej wysokosci (nad prysznicem), nastepnie zamierzam podlaczyc rure z wentylatorem do krati nizej (rura bedzie pod plyta schodzila do poziomu komina). wentylator elektrczny z wlacznikiem przy drzwiach. mam pytanie: czy to dobry pomysl? czy potrzebne sa otwory w drzwich lazenki? czy jesli nie wlacze wentylatora to tez bedzie ciag umozliwiajacy wymiane powietrza w pomieszczeniu? z gory dziekuje za odpowiedzi i pomoc. z tego co wiem obecne normy budowlane WYMAGAJA dziur w drzwiach lazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czlowiek 24.09.2003 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 tak myslalem. nie bylem pewien czy ktos moze instalowal wentylator w lazience i moze si epodzielic uwagami? czy moze tez sie ktos spotkal z problemem wentylacji na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 25.09.2003 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 z tego co wiem obecne normy budowlane WYMAGAJA dziur w drzwiach lazienki Z tego co ja wiem, to normy rzeczywiscie wymagaja dziur w drzwiach lazienki, ale nie na wyciag powietrza stamtad a na jego dostarczenia. Do usuniecia musi byl komin wentylacyjny. Nie wiem jak jest przy wentylacji mechanicznej, ale podejrzewam, ze wtedy powietrze swieze dostarczane jest dziura w scianie i nie potrzeba otworow w drzwiach. Pozdrawiam Jankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbrakus 25.09.2003 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Zapytaj kominiarza. Słyszałem, że mogą być problemy z odbiorem przy zastosowaniu podgrzewacza z otwartą komorą spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czlowiek 26.09.2003 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 dzieki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 26.09.2003 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Też mam taki problem. W suficie chcę zainstalować kratkę i połączyć z kominem wentylacyjnym. Mimo, że w jednej ze ścian w łazience mam przewód wentylacyjny to będę wentylację prowadził do wyższego komina. W innym przypadku przewód wetylacyjny miełby tylko 1,5m. Polak mądry..... Jeszcze jedno - Człowieku - pamiętaj że w zawijasach rur może gromadzić się skroplina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czlowiek 26.09.2003 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 czyli bedziesz mial tylko wentylacje mechaniczna? czy moze rury prowadzisz aby uzyskac lepszy ciag i nie bedziesz stosowal wentylatora? ja chce zastosowac ale nie wiem czy poza momentami kiedy wlacze wentylator bedzie dzialala normalnie wymiana powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gosc 26.09.2003 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Prawo zabrania stosowania wentylatorów mechanicznych w pomieszczeniach dla kotłów z otwarta komora spalania. sprawdz info na http://www.kominiarz.org.plPozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 27.09.2003 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2003 Instalacje do wentylatorka mam zrobioną, a czy zastosuję to zobaczę w praniu. Komory spalania nie mam więc się tym nie martwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts