Marin205 04.07.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 profesjonalnie to zmywa się tym samym zmywaczem którym myje się białe profile okienne - ma on rozpuszczalnik który radzi sobie ze wszystkim - tak przynajmniej robi się w fabryce na produkcji jak okno przygotowuje się na wystawkę do punktu dealerskiego - nazywa się to cosmofen - przy czym w fabryce używa się steżonego (bo robi się to umiejętnie - rozpuszcza profil) a w zestawach do konserwacji jest mniej stężony (natomiast w profilu czyści nawet wżery) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mind 04.07.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Bardzo nieekologiczny , ale skuteczny sposob to rozpuszczalnik NITRO (tylko ten!). I trzeba uwazac na ramy okienne z PCV, bo rowniez rozpuszcza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.07.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 profesjonalnie to zmywa się tym samym zmywaczem którym myje się białe profile okienne - ma on rozpuszczalnik który radzi sobie ze wszystkim - tak przynajmniej robi się w fabryce na produkcji jak okno przygotowuje się na wystawkę do punktu dealerskiego - nazywa się to cosmofen - przy czym w fabryce używa się steżonego (bo robi się to umiejętnie - rozpuszcza profil) a w zestawach do konserwacji jest mniej stężony (natomiast w profilu czyści nawet wżery)profesjonalnie robi sie to jakimkolwiek rozpuszczalnikiem organicznym - nie musi być od razu cosmofen - wystarczy nitro, aceton, czasem Izopropanol wystarczy tylko cholernie trzeba uważać na profile - je także te rozpuszczalniki rozpuszczaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 01.08.2008 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 No wiec pisze jak zmywalam nalepki z szyb Tluszcz nic nie chcial zmyc, pomogl aceton.To znaczy sama nalepka odeszla, ale zostal slad po niej na szybie, taki matowy.Wygladalo to tak jakby ten klej wzarl sie w szybe.Na to nic z wymienionych wyzej srodkow nie pomagalo.Pomoglo jedynie zeskrobanie pozostalosci po kleju nozykiem. Dzieki jeszcze raz wszystkim za rady Wniosek jest taki, zeby naklejki zdzierac jak najszybciej po kupnie okien:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 01.08.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 No wiec pisze jak zmywalam nalepki z szyb Tluszcz nic nie chcial zmyc, pomogl aceton.To znaczy sama nalepka odeszla, ale zostal slad po niej na szybie, taki matowy.Wygladalo to tak jakby ten klej wzarl sie w szybe.Na to nic z wymienionych wyzej srodkow nie pomagalo.Pomoglo jedynie zeskrobanie pozostalosci po kleju nozykiem. Dzieki jeszcze raz wszystkim za rady Wniosek jest taki, zeby naklejki zdzierac jak najszybciej po kupnie okien:wink: A ja głupi myślałem, że potrzebne są do ewentualnej reklamacji A teraz mam śliczne tatuaże na szybach, bo słońce swoje zrobiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 01.08.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Spray "Label off" i po kłopocie, bez wysiłku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 01.08.2008 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 A ja głupi myślałem, że potrzebne są do ewentualnej reklamacji A teraz mam śliczne tatuaże na szybach, bo słońce swoje zrobiło... U nas wlasnie to wygladalo jak tatuaze, pod dotykiem bylo nie odroznienia od szyby.Zeszlo dzieki drapaniu(delikatnemu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 01.08.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 A ja głupi myślałem, że potrzebne są do ewentualnej reklamacji A teraz mam śliczne tatuaże na szybach, bo słońce swoje zrobiło... U nas wlasnie to wygladalo jak tatuaze, pod dotykiem bylo nie odroznienia od szyby.Zeszlo dzieki drapaniu(delikatnemu). Dobrze że chociaż z profili odkleiłem dzień po montażu (zgodnie z zaleceniem producenta), bo bym się teraz zapłakał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 07.08.2008 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Sprobuj jeszcze Nitro, moze bez drapania nawet sie obejdzie. Nitro jest najlepszy, po przetestowaniu roznych srodkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorfetka 16.11.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 proponuję zastosować rozcieńczony kwas fosforowy ok 15%nie rozpuszcza okleiny, zmywa klej z nalepek i klej do styropianu stosowałam u siebie jak "fachowcy" ubrudzili mi cale okna przy obrabianiu glifów zewnętrznychpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 16.11.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Ja to dopiero mam problem!!!!! Naklejki z szyb i ram szybko odkleiłam, żaden problem. Ale własnie kończymy ocieplanie domu. Mąż dał fachowcom taka taśmę jaką używa sie do zaklejania tekturowych pudełek. W ogóle nie chce teraz zejsc z ram, ramy mam PCV w okleinie orzech. Boję sie że zmarnowane zostały okna. Próbowaliśmy ajaxu, płynu do mycia szyb itp. Czy możemy zastosowa denaturat, lub rozpuszczalnik? Co nie zniszczy oklejny??? Błagam pomóżcie!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 17.11.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Boję sie że zmarnowane zostały okna. Próbowaliśmy ajaxu, płynu do mycia szyb itp. Czy możemy zastosowa denaturat, lub rozpuszczalnik? Co nie zniszczy oklejny??? Błagam pomóżcie!!!!!! Nawet nie próbuj. Alkohol też niszczy PCV, dlatego nie powinno się używać środków do mycia z alkoholem, wiem że dobrze się nimi myje okna i szyby - producentom właśnie o to chodzi.... a to że potem trochę matowieją - to już mniej, zresztą wtedy bardziej się brudzą i potrzeba więcej środków do mycia, koło się zamyka. Jak twój chłop był taki mądry to niech teraz jedzie do hurtowni chemicznej i zakupi "2-propanol" ( wymawia się dwupropanol ) ---> C3H8O. Jedynie ten środek nadaje się do zmywania kleju z taśmy i naklejek na podłożach z PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 17.11.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 dzieki bardzo za odpowiedź. Jeszcze dziisaj popędzimy do jakiejś hurtowni chemicznej. mam nadzieję, że to pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts