GGGosik 30.06.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Mam problem z płytą ceramiczną, która zostałajuż przymocowana do blatu. Panowie podkleili jązałączoną do płyty uszczelką gumową (?)i niestety chyba za głęboko ją podkleili,bo teraz na brzegach płyty (pod nią) powstałaszpara, w którą wszystkie brudy będą wchodziły...Czy można coś z tym zrobić?Czy można płytę przymocować np. do samego blatu?Tylko czy będzie to szczelne? itp, itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.07.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 hello, na twoim miejscu bym: 1. dokupił cienką uszczelkę i dokleił ją po podniesieniu płyty przy zewnętrznych jej krawędziach, lub 2. zasilikonował bezbarwnym silikonem połączenie płyty z blatem roboczym; oczywiście po uprzednim zabezpieczeniu taśmą zarówno brzegów płyty, jak i blatu... pzdr., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KJN 02.07.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Pytanie czy płyta ma ramkę stalowa czy nie?Jeśli tak, to wkleiłbym ją na silikon w blat.Moja płyta ceramiczna z stalową ramką właśnie tak została zamocowana i po 7 latach wszystko jest w najlepszym porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 02.07.2008 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Dzięki za podpowiedzi... Zapomniałam napisać... Jest to płyta bez ramki.... Też tak pomyślałam i poszłam do sprzedawcy płyty i dał mi... całkiem darmo taką uszczelkę, ale jest ona od płyty gazowej (tej samej firmy, co moja płyta ceramiczna). Mam nadzieję, że będzie dobra, bo jest trochę inna: moja uszczelka była taka grubsza i mniej giętka, ta zaś, którą dostałam jest gąbkowa i daje się łatwo ścisnąć... Płyta na pewno ładnie się dopasuje w ten sposób do blatu, ale nie wiem, czy mogę użyć tej uszczelki z płyty gazowej... Chyba to nie ma aż takiej różnicy w uszczelnianiu tych płyt? (a jeśli chodzi o silikon, to instrukcji informują, żeby przypadkiem nie uszczelniać żadnym silikonem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KJN 03.07.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Z ciekawości jakiej firmy masz płytę? Może Siemens lub Bosch? Jak mi tak montowali płytę, to się bałem, że będą problemy, ale prócz drobnych rys na blacie nic się nie stało W ten sam sposób (na silikon) złączono mi blaty i też to rozwiązanie się sprawdziło, więc mogę polecić. W moim przypadku blaty opierały się o ścianę, więc łączenie naturalnie jest ściskane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 04.07.2008 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Z ciekawości jakiej firmy masz płytę? Może Siemens lub Bosch? AEG-Elektrolux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts