tomek1950 02.07.2008 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Tedii, w prywatnych firmach też biorą a niby za co? I co? przychodzi murarz i mówi: daj pani stówę ,bo inaczej wymuruję krzywo? Jaki interes mieli by w braniu? To prędzej dawają. Tym z budżetówki,żeby różne sprawy załatwić. Pracowałem w swoim życiu w budżetówce. Jedyne co dostałem, to pochwałę od szefa i pochwałę od dyrektora oraz kwiaty, czerwone róże, od pewnej pani. Olbrzymi bukiet i to po załatwieniu bardzo trudnej sprawy. Załatwiając nie liczyłem na jakakolwiek nagrodę. Załatwiłem zgodnie z przepisami, swoim sumieniem i zdrowym rozsądkiem. Jako pracownik prywatnej firmy byłem kuszony przez konkurencję. Pozostałem jednak lojalny wobec pracodawcy, choć oferta była kusząca. Może ja jakiś nienormalny jestem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 03.07.2008 03:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Tedii, w prywatnych firmach też biorą a niby za co? I co? przychodzi murarz i mówi: daj pani stówę ,bo inaczej wymuruję krzywo? Jaki interes mieli by w braniu? To prędzej dawają. Tym z budżetówki,żeby różne sprawy załatwić. nie zapominaj, że np. telefony, prąd, woda, gaz to już prywatne firmy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 03.07.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Tedii, w prywatnych firmach też biorą a niby za co? I co? przychodzi murarz i mówi: daj pani stówę ,bo inaczej wymuruję krzywo? Jaki interes mieli by w braniu? To prędzej dawają. Tym z budżetówki,żeby różne sprawy załatwić. Moja znajoma pracuje w supermarkecie (nie budżetówka). A ponieważ wykłada między innymi towar na półki, to oczywiście przedstawiciele (prywatnych firm) prześcigają się w podarunkach. Czasami tych darów ma tyle, że dzieli się nimi z innymi (kiedyś podzieliła się i ze mną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 03.07.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 kurna, wychodzi, że na forum tylko ja jestem (byłem) łapówkarzem. procentowo malutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 03.07.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Tedii, w prywatnych firmach też biorą a niby za co? I co? przychodzi murarz i mówi: daj pani stówę ,bo inaczej wymuruję krzywo? Jaki interes mieli by w braniu? To prędzej dawają. Tym z budżetówki,żeby różne sprawy załatwić. Oczywiście że biorą w prywatnych firmach! Mój mąż pracował kilka lat w handlu i - w różnych firmach i sporo o tym opowiadał. Ostatni szef jasno dał do zrozumienia, że szukajc klientów (firma sprzedająca materiały stalowe, blachy itp) mają do dyspozycji "lewą" kasę, którą wręczają przedstawicielom handllowym, zaopatrzeniowcom - byle kupowali u nich. Masakra normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 03.07.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Ostatni szef jasno dał do zrozumienia, że szukajc klientów (firma sprzedająca materiały stalowe, blachy itp) mają do dyspozycji "lewą" kasę, którą wręczają przedstawicielom handllowym, zaopatrzeniowcom - byle kupowali u nich. Masakra normalnie kurcze, tak późno się obudzili??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 03.07.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 No nie..a ja od 10 dni czekam na uruchomienie transzy. Na moje pytanie czy juz są pieniądze na koncie , zawsze jest ta sama odpowiedź..''jeszcze nie''... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 03.07.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Powiem tak: przetargi to totalny przekręt. Przetargi organizuje tylko budżetówka (zresztą ma taki obowiązek). Dlatego bardzo rzadko wygrywamy bo ZAWSZE dajemy rzetelną ofertę. Jak prywatny da SWOJE pieniądze prywatnemu to ich sprawa. Ale jak pińcia,która za nic nie odpowiada a decycuje o milionach ,bierze kasę i bierze droższy towar za MOJE pieniądze to już nie jest wesoło. Ostatnio miałem ciekawą rozmowę z policją. Próbowałem im uświadomić że jest grupa zarabiających i grupa wydających (tzw. budżetówka).A oni mówią: że ONI płacą tez podatki.ONI!!! A to niby skąd mają na te podatki??? Elementarz się kłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Demi 04.07.2008 01:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 A ja mam pytanie - jak w końcu dać tą łapówkę, co powiedzieć, jak zagaić i w końcu ile dać Przykłądowa sytuacja bardzo zależy mi na kupnie pewnej działki (obok mojej) ale gmina nie chce się zgodzić (oficjalne stanowisko), działka niewielka ok 1000m2 w tej chwili to zarośnięte nieugóry, jak to załatwić podkreślę że naprawdę bardzo mi zależy a na tym terenie jestem w miare nowa i nie mam znajomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 04.07.2008 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 A ja mam pytanie - jak w końcu dać tą łapówkę, co powiedzieć, jak zagaić i w końcu ile dać Przykłądowa sytuacja bardzo zależy mi na kupnie pewnej działki (obok mojej) ale gmina nie chce się zgodzić (oficjalne stanowisko), działka niewielka ok 1000m2 w tej chwili to zarośnięte nieugóry, jak to załatwić podkreślę że naprawdę bardzo mi zależy a na tym terenie jestem w miare nowa i nie mam znajomości. No to tylko przez pośrednika. od ciebie nikt nie weźmie, a poza tym nawet nie wiesz komu dać. po pierwsze nalezy ustalić, czy działka w ogóle może być przeznaczona do sprzedaży, bo jak nie to d...a zbita. Może ma nieuregulowany status prawny? po drugie, dowiedz się, od kogo tak naprawdę zależy decyzja. Jak ustalisz - spróbuj znależć się w jakiejś sytuacji blisko takiej osoby; są jakieś imprezy gminne, jakieś spotkania, zebrania, po prostu daj się poznać. Jak to wykonasz - to ci dam następne rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts