bluenet 05.06.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Wiertla koronowe trochę kosztują i po prostu koszt odwiertow masz już wliczony w ofertę,być może aż tyle że dla Twojego wykonawcy nie ma różnicy czy zrobi 1 odwiert czy 10 Mądrego dobrze posłuchać. A, że ofert miałem osiem wybrałem najlepszą i najtańszą. Firmę reklamowaną również na tym Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 05.06.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Tak rozpieszczonych, wybrednych i obrzydliwie zachłannych na szybki zarobek wykonawców jak teraz dawno nie było... Gdyby rzeczywiście był kryzys to odsiałby papudroków od rzetelnych wykonawców. A tymczasem dziadostwo się panoszy... a ja zauważam, że tak rozpieszczonych, wybrednych i obrzydliwie zachłannych na wyceny poniżej kosztów inwestorów jak teraz dawno nie było...dziadostwo się panoszy... a kim jest dla Ciebie papudrok? (trudne słowo) pewnie to taki człowiek, który zrobił dla Ciebie ofertę wyższą niż Twoje oczekiwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 05.06.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 a ja zauważam, że tak rozpieszczonych, wybrednych i obrzydliwie zachłannych na wyceny poniżej kosztów inwestorów jak teraz dawno nie było...dziadostwo się panoszy... no patrz...a piszesz, że kryzys...co to się porobiło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 05.06.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Czy u ciebie też wiercili przez wieńce? we wieńcu dziurczyli ?!? to można tak bez konstruktora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 05.06.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 no patrz...a piszesz, że kryzys...co to się porobiło.... dla mnie to jest oczywiste brak szacunku do czyjejś pracy i do osób ją świadczących to jedna z oznak kryzysu...(wiem, że może to zjawisko być dla Ciebie niezrozumiałe) teraz mamy rynek kupujących i oni pokazują swoje pazurki, wiem, że niezmiernie Cię to cieszy, żeby Cię lekko zmartwić powiem Ci że w gospodarce tego typu zjawiska jak zwiększony popyt lub podaż zachowują się jak sinusoida więc kiedyś wróci rynek sprzedających a wtedy Ty będziesz na gorszej pozycji w negocjacjach (śpiesz się z budową żebyś tego nie doświadczył) w każdym bądź razie czy jest rynek kupującego czy sprzedającego dobrze by było żeby obie strony wykazywały w stosunku do siebie wzajemny szacunek, to jest też element zwykłej kultury osobistej, której Tobie widać brakuje sądząc o epitetach jakimi obdarzyłeś wykonawców... mam nadzieję, że nie będziesz moim klientem bez względu na to czym się będę zajmował i innym też takich klientów nie życzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 05.06.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 mam nadzieję, że nie będziesz moim klientem bez względu na to czym się będę zajmował i innym też takich klientów nie życzę... Spokojnie. Wyraźnie sfrustrowany jesteś. Stoimy po dwóch stronach barykady. Czasem ja wygram czasem Ty. Otrzyj łzy, weź się w garść. Jutro znów zaświeci słońce. C'est la vie BTW. Z tego miejsca pozdrawiam pracowników firmy (nie wiem czy mogę podać nazwę - poprawcie mnie, proszę) z Częstochowy, która wykonuje u mnie wentylację mechaniczną z rekuperacją i za kucie w stropach nie zażądali dodatkowej zapłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 05.06.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Jak myślimy o tej samej firmie to na pewno masz już to wliczone w koszty montażu. Jak to wcześniej ująłeś "Zapytałem czy przed robotą miał opaskę na oczach bo jakoś nie widziałem...." Jak ich znam to oni opaski na oczach raczej nie mieli przy wycenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 05.06.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Spokojnie. Wyraźnie sfrustrowany jesteś. Stoimy po dwóch stronach barykady. Czasem ja wygram czasem Ty. Otrzyj łzy, weź się w garść. Jutro znów zaświeci słońce. C'est la vie jeżeli z nas dwóch ktoś jest sfrustrowani leczy tutaj swoje kompleksy to na pewno nie jestem ja nie stoję po żadnej stronie barykady, tylko chory i spaczony umysł może traktować relacje klient-usługodawca jako jakieś barykady i wojny, no ale to Twój umysł i światopogląd a firmę pozdrowić trzeba, chociaż akurat kucie w stropach jest normalną czynnością przy instalacji WM, wiercenie wiertnicami w wieńcach lub innych żelbetach już niekoniecznie i w każdej branży jest opcją dodatkowo płatną, nie tylko u instalatorów WM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.06.2013 03:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 dajcie juz spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cruz 06.06.2013 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 BTW. Z tego miejsca pozdrawiam pracowników firmy (nie wiem czy mogę podać nazwę - poprawcie mnie, proszę) z Częstochowy, która wykonuje u mnie wentylację mechaniczną z rekuperacją i za kucie w stropach nie zażądali dodatkowej zapłaty. Kucie czy wiercenie bo to trochę inna cena usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pki001 06.06.2013 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Jeszcze o tych przepustach - kiedys mialem taki problem i musialem wiercic. Zrobilem wczesniej przepusty, ale bylo za malo albo za male. Dzisiaj zrobilbym 2x wiecej przepustow na etapie lania stropu - wstawiajac rury PCV fi 125 albo i fi 160 na zapas - zawsze latwiej je zmniejszyc, a nawet zakryc, niz wiercic wiertnicą nowe, zwlaszcza jak sa tynki (koszty i balagan). Trzeba polozyc skosne prety przez zalaniem stropu wokol tych przepustow (jesli monolityczny) i zageszczenie. Jesli chodzi o wiercenie w zbrojeniu - moj konstruktor na pewno chcialby wiedziec gdzie dokladnie i potwierdzic ze mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
combo 06.06.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Panowie czemu nie możecie zdradzić nazwy firmy z Częstochowy skoro mają dobrą cenę i dobrze robią swoją robotę? Powinno się tępić firmy, które próbują ubić interes życia przy każdym zleceniu a promować te którym się jeszcze w głowach nie poprzewracało. W Polsce mamy chory rynek pełen chciwości, próby wyciśnięcia maksymalnie klienta wciskając najtańszy szit po najwyższej cenie. Rozumiem, że robocizna kosztuje ale nie może dochodzić do sytuacji że 1h pracy instalatora jest warta kilkaset złoty. Tak naprawdę podaż i popyt zupełnie się u nas nie równoważą bo ile jest firm które siedzą bez zleceń albo klientów którzy chcieliby np wentylację mechaniczną a rezygnują ze względu na zaporowe ceny. Ja np dałbym do 15 tyś za WM bez GWC w domu 125m2 ale przy wycenach które ja dostaję nie mam szans. Sam też nie zrobię bo się nie znam. Nie wydaje mi się żebym był "rozpieszczonym, wybrednym i obrzydliwie zachłannych na wyceny poniżej kosztów inwestorem" ale KLITA od WM chce więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 06.06.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Panowie czemu nie możecie zdradzić nazwy firmy z Częstochowy skoro mają dobrą cenę i dobrze robią swoją robotę? DOBRE OBYCZAJE FORUM Pkt. 4. b BTW. Mogę namiary wysłać na PRIV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
combo 06.06.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 BTW. Mogę namiary wysłać na PRIV. To wyślij. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 06.06.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Sam też nie zrobię bo się nie znam. Po pierwsze trochę sie poznać musisz bo inaczej wcisną Ci za te 15k najgorszy szit. Dalej załóżmy, że zarabiasz najniższą krajową. To jest roczna Pensja!!! Opłaca się? Dalej załóżmy, że zarabiasz 10 najniższych krajowych, to jest miesięczna pensja. Miesiąc po 8h dziennie, na pewno się wyrobisz. Do tego jakiego pomagiera z rodzinki weź jaką młodzież, wakacje idą, co będzie młodzież chlać jabole po parkach, niech popracuje. No chyba, że te 15k to z materiałami..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 06.06.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Kucie czy wiercenie bo to trochę inna cena usługi. Sprzęt mojej ekipy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
combo 06.06.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 15k z materiałami oczywiście. Zakładam, że materiał jakieś 9k + 6k robocizna. Jak za 5 dni roboty dla 1 człowieka wyjdzie 5-6k to nie wiem gdzie tyle zarobisz. Ale tyle przecież to za mało dla takiej firemki. Wyceny mam 16 do 22 tyś gdzie sam rekuperator wychodzi po 5k-7.5k. Jak dla mnie to jest chore bo nie wiem za co tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.06.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 No ok, ale to nie jest wiercenie przez lany, zbrojony beton Czy możesz ich dopytać czy im to by robiło znaczną różnicę? Sprzęt mojej ekipy: [ATTACH=CONFIG]194052[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 06.06.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 15k z materiałami oczywiście. Zakładam, że materiał jakieś 9k + 6k robocizna. Jak za 5 dni roboty dla 1 człowieka wyjdzie 5-6k to nie wiem gdzie tyle zarobisz. Ale tyle przecież to za mało dla takiej firemki. Wyceny mam 16 do 22 tyś gdzie sam rekuperator wychodzi po 5k-7.5k. Jak dla mnie to jest chore bo nie wiem za co tyle. skoro sam już widzisz, że za 5 dni pracy 1 człowieka można wziąć 5-6 k to otwieraj firmę i bierz się za wentylację... przecież można dobrze zarobić a filozofia to nie jest jak sam już pewnie wiesz, a jak nie wiesz to na pewno w internecie doczytasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 06.06.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 No ok, ale to nie jest wiercenie przez lany, zbrojony beton Czy możesz ich dopytać czy im to by robiło znaczną różnicę? wywiercić się da, pozostaje kwestia ceny... na żelbecie zużycie koronki będzie większe więc pewnie cena za otwór większa (w pustaku to jedną koronką pewnie z rok albo i dłużej można wiercić a w żelbecie tak się nie uda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts