Gość Arturo72 07.06.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) takiego tekstu to po kim jak po kim ale po tobie bym się nie spodziewał . Arturo ty taki perfekcjonista a autorusowi do jego domu a raczej "statku kosmicznego" proponujesz rękodzielnictwo najgorszego sortu. Przecież sam kupiłeś wypasioną PCi a mogłeś kupić za 1/3 ceny garażowy składak. Sorka ale takie teksty że za rogiem u pana Kazia zrobisz wszystko za grosze to mnie wkurzają. Jesteś tego żywym zaprzeczeniem.A widzisz,tak to jest jak się czyta tekst bez zrozumienia go...Moja wypasiona pompa z zasobnikiem kosztowała 16tys.zł,gdybym nie dostał takiej ceny na powietrzną była by również wypasiona gruntowa made in china z odwiertami za 20tys.zł,wentylacja na skrzynkach kosztowała mnie 6tys zł gdzie sam reku to koszt 4.5tys.zł i najlepsze jest,że wszystko działa jak należy.Czyli mam system grzewczy oparty na pompie ciepła z WM z reku w cenie jaką niektórzy płacą za samą wentylację. Edytowane 7 Czerwca 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 07.06.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 WM musi kosztować. Ot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 07.06.2013 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 A widzisz,tak to jest jak się czyta tekst bez zrozumienia go...Moja wypasiona pompa z zasobnikiem kosztowała 16tys.zł,gdybym nie dostał takiej ceny na powietrzną była by również wypasiona gruntowa made in china z odwiertami za 20tys.zł,wentylacja na skrzynkach kosztowała mnie 6tys zł gdzie sam reku to koszt 4.5tys.zł i najlepsze jest,że wszystko działa jak należy. ale ja ciebie dokładnie zrozumiałem tylko chyba teraz ty mnie nie zrozumiałeś . nie ganię ciebie w żaden sposób za to że zdecydowałeś się kupić coś konkretnego , wręcz przeciwnie i tylko dziwię się że proponujesz półśrodki autorusowi. może być tak że np. autorus będzie chciał sprzedać kopuły bo postanowi zbudować piramidę . i potencjalny klient jak zobaczy w tym kosmicznym wnętrzu wyroby pana Kazia to troszkę wyjdzie skonfundowany . na miejscu uniflexa dałbym autorusowi maksymalny rabat na cały system i potraktował to jako inwestycję marketingową. dziwne autorus że nikt nie chce skorzystać z tego wielkiego zainteresowania twoim domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 07.06.2013 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 autorus nie widzę w twoim domu innego systemu niż uniflex , po prostu wyroby garażowe trochę bardziej pasują do nieużytkowych poddaszy, a spiro do hal przemysłowych . przepraszam za tak zdecydowane postawienie sprawy ale twoim domem żyje cała Polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 07.06.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 ale ja się niestety z tobą zgadzam. Albo stety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 07.06.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Pierwsza lepsza blacharnia zrobi takie skrzynki za śmieszna kasę,podobnie z ze skrzynkami rozdzielczymi. a ile to jest ta śmieszna kasa ...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 07.06.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 ale ja się niestety z tobą zgadzam. Albo stety ale ja z tą piramidą niczego nie sugeruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 07.06.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) a ile to jest ta śmieszna kasa ...??? W moim przypadku,gdybym zdecydował się robić skrzynkę rozdzielczą w blacharni to koszt skrzynki z wejściami fi150mm/6x120mm*2szt byłby w okolicach 50zł*2szt co porównaniu do kolektora unifleksa w cenie ok.800zł*2szt jest śmieszną kasą. Podobnie ma się sprawa ze skrzynkami rozprężnymi,koszt 30-40zł*10szt a 380zł*10szt to chyba różnica ? Paniał ? Ze względu na czas kupiłem skrzynki rozdzielcze na allegro bodajże w cenie 69zł/szt Edytowane 7 Czerwca 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 07.06.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) wręcz przeciwnie i tylko dziwię się że proponujesz półśrodki autorusowi. może być tak że np. autorus będzie chciał sprzedać kopuły bo postanowi zbudować piramidę . i potencjalny klient jak zobaczy w tym kosmicznym wnętrzu wyroby pana Kazia to troszkę wyjdzie skonfundowany . Przecież dobrze zrobiona wentylacja to wentylacja ,której nie widać i nie słychać,także potencjalny kupiec kopuły nie ma prawa nic dojrzeć i nic usłyszeć Być może unifleks przez swoją cenę stosowany jest specjalnie zewnętrznie,żeby oczy widziały "naklejkę" i specjalnie głośno zrobiona,żeby uszy słyszały,że jednak te plastki wentylują U mnie widać tylko reku i anemostaty i nic kompletnie nie słychać i tym czyli ciszą i brakiem wiaterku z czegoś czego nie widać wzbudzam największe zainteresowanie odwiedzających Edytowane 7 Czerwca 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 07.06.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 autorus ty nie wsadzisz w posadzkę 75 tylko max 63 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 09.06.2013 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Ja wszystko mam zamiar zrobić nie w posadzce, bo już tzw po ptakach ale w suficie podwieszanym. A sufit podwieszany będzie w całej chałupie i może mieć nawet ok 20cm. Wiec gdzie schować przewody jest. Inna sprawa ze na ostatnim zlocie forumowym tj wczorajszym sobie pogadaliśmy z kolegami i trzeba będzie u mnie zmienić rekuperator bo przesadziłem. I tak zmniejszyłem w stosunku do projektu ale to nadal za mało. Konkretnie chce dobrać reku nie do powierzchni tylko do ludzi którzy tam będą przebywali czyli max 5 osób. Do tej pory miałem projekt jednak osoba która mi robiła wcześniej chyba zajmowała się instalacjami przemysłowymi wiec wpakowała mi jak pamiętam reku 1200m3/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 09.06.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Do tej pory miałem projekt jednak osoba która mi robiła wcześniej chyba zajmowała się instalacjami przemysłowymi wiec wpakowała mi jak pamiętam reku 1200m3/h. no to jest właśnie częsty problem speców od wentylacji że dom traktują podobnie do dużych obiektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.06.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 no to jest właśnie częsty problem speców od wentylacji że dom traktują podobnie do dużych obiektów Swego czasu to właśnie nie kto inny jak adam_mk propagował dobór wentylacji do kubatury na poziomie wymiany 1/h. Ja zawsze optowałem za 20-40m3/osobę+ normy i dlatego też od początku w głowie była Luna z 200m3/h do kubatury 430m3,skończyło się na 300m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_l 09.06.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Arturo72 nie widzi różnicy w skrzynkach rozprężnych robionych z blachy i kupionych za 70 PLN na allegro a skrzynką rozprężną Uniflexplus+ Tłumaczę to sobie tym, że Arturo w życiu nie trzymał porządnej skrzynki w rekach: na obrazku pokażę różnicę: http://www.comair-polska.pl/2013/FOTO/Uniflexplus_przekr%C3%B3j.jpg w pełnej rozdzielczości na: http://www.comair-polska.pl/2013/FOTO/Uniflexplus_przekr%C3%B3j.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.06.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Arturo72 nie widzi różnicy w skrzynkach rozprężnych robionych z blachy i kupionych za 70 PLN na allegro a skrzynką rozprężną Uniflexplus+ Niezła reklama... Nie widzę różnicy w działaniu wentylacji uzasadniającej większy koszt skrzynki z Unifeksplus o 300zł*10=3000zł w stosunku do skrzynki wykonanej na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.06.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Niezła reklama... Nie widzę różnicy w działaniu wentylacji uzasadniającej większy koszt skrzynki z Unifeksplus o 300zł*10=3000zł w stosunku do skrzynki wykonanej na zamówienie. jeden ma na podjeździe mercedesa a drugi malucha... tak samo tym pierwszym jak i drugim można dojechać do pracy ... to że ty masz 100m2 chałupy, alfę na podjeździe , wentylację na "kondonach" i PC na krawężnikach to wszyscy tak muszą ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_l 09.06.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Nie widzę różnicy w działaniu ...... uzasadniającej większy koszt skrzynki Powtarzam to na każdym wątku tego forum, na którym jedyną uwagą krytyczną do Uniflexplus+ jest jego cena: Uniflexplus+ jest systemem technicznie lepszym od konkurencji,kolektor, którego przekrój pokazałem ma idealnie aerodynamiczny kształt [ jakiego nie da się tanio zrobić nawet z metalu] dzięki temu skrzynka [ a to jest ważne] pracuje cicho i nie stawia bezsensownego oporu,kolektor ma też super szczelne i trwałe połączenie z kanałem co pozwala na jego zalanie nie tylko w wylewce ale i w samym stropie [ jeżeli jest taka potrzeba] I na sam koniec drobna uwaga:za 300 PLN Klient otrzymuje komplet kolektora z bardzo porządnym anemostatem metalowym.za sam kolektor - jeżeli chce go kupić bez anemostatu Klient zapłaci mniej niż 300 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_l 09.06.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 (edytowane) I jeszcze jedno: http://www.comair-polska.pl/2013/FOTO/Uniflexplus_wytrzymalosc.jpg na skrzynkach metalowych proponowałbym nie stawać - chyba że jest się chudą nastolatką na zdjęciach to ja stoję - a zbliżam się już do 100 ))) Edytowane 9 Czerwca 2013 przez michal_l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_l 09.06.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 na pewno warto zobaczyć jak to wygląda od środka: http://www.comair-polska.pl/2013/FOTO/Uniflexplus_vs_metal_inside.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.06.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 (edytowane) jeden ma na podjeździe mercedesa a drugi malucha... Złe porównanie a mianowicie jeśli chodzi o komfort jazdy malucha i mercedesa nie można porównać natomiast jeśli chodzi o komfort użytkowania i samo działanie wentylacji,skrzynka robiona na zamówienie a skrzynka unifleksa nie różni się niczym. No chyba,że jak widać na powyższym zdjęciu skrzynka unifleksa służy jedynie do skakania po niej i deptania a nie do przepływu powietrza przez nią...no cóż,są różnie zboczenia. Edytowane 9 Czerwca 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts