Liwko 07.03.2016 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Witam. Poszukuję kominiarza do odbioru domu z okolic Mińska Mazowieckiego W skrócie: wentylacja mechaniczna, brak kominka, płyta indukcyjna, ogrzewanie pompą ciepła, bez garażu. Podpowiem że jest coś takiego jak google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 07.03.2016 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Podpowiem że jest coś takiego jak google. Podpowiem że google wskazuje jednego jedynego słusznego kominiarza który nawet nie chce słyszeć o WM. Do spółdzielni czy jak to tam zwał kominiarskiej od ponad tygodnia nie mogę się dodzwonić. Więc ponawiam pytanie i dziękuję za polecenie google :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 07.03.2016 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Podpowiem że google wskazuje jednego jedynego słusznego kominiarza który nawet nie chce słyszeć o WM. Do spółdzielni czy jak to tam zwał kominiarskiej od ponad tygodnia nie mogę się dodzwonić. Dlaczego nie chce słyszeć? Miałeś w projekcie WM czy zamieniłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.03.2016 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Podpowiem że google wskazuje jednego jedynego słusznego kominiarza który nawet nie chce słyszeć o WM. Do spółdzielni czy jak to tam zwał kominiarskiej od ponad tygodnia nie mogę się dodzwonić. Więc ponawiam pytanie i dziękuję za polecenie google :] No co ty nie powiesz...? http://panoramafirm.pl/kominiarze/mazowieckie,mi%C5%84ski,mi%C5%84sk_mazowiecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 07.03.2016 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Panie Liwko podziękuję za pańskie odpowiedzi w tym temacie. Poszukuję konkretnej informacji na sprawdzonego człowieka z okolic MMz a nie z Warszawy. Konkretne pytanie konkretna odpowiedz, a nie nabijanie ponad 20000 postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majsterrr 07.03.2016 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 zorientuj się najpierw czy wymagają spisu od kominiarza jak nie masz kominów. U mnie poszło bez wizyty kominiarza na odbiorze. Spisałem tylko notatkę z kiebudem że nie ma kominów a wentylacja jest wymuszona mechanicznie i tyle. W urzędzie nic nie mówili chociaż dziwiło ich ... ale jak to bez kominów ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 07.03.2016 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 (edytowane) majsterrr: Dziękuję za odpowiedz. Kierownik budowy nie chce się podpisać w dzienniku. Wymaga pomiaru przez kominiarza, albo protokołu firmy wykonującej wentylację. Zaznaczam że wentylację wraz z jednostką policzyłem i wykonałem własnoręcznie - swego czasu wykonywałem instalacje zarobkowo. Edytowane 7 Marca 2016 przez marcelix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.03.2016 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 A może tutaj zapytaj? http://minskmaz.com/forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 07.03.2016 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 (edytowane) marcelix szukaj innego kominiarza. Co do zamiany w projekcie.U mnie KB bez problemu klepnął zamianę WG na WM, Edytowane 7 Marca 2016 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 07.03.2016 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Oj panowie - przecież wiadomo że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi pieniądze. marcelix a ty tam oprócz pompy masz jakiś gaz, kominek albo coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 07.03.2016 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Jest tu na forum mój "sąsiad" z Rybnika.Także mu jeden kominiarz marudził (starej daty).Znalazł innego i ma załatwione.Skoro nie odbierają telefonu, pofatyguj się osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 07.03.2016 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Oj panowie - przecież wiadomo że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi pieniądze. marcelix a ty tam oprócz pompy masz jakiś gaz, kominek albo coś podobnego? Zero gazu, zero kominka, zero garażu. Spalanie jedynie w świeczkach WM mam od początku w projekcie. Kierbud chce dupokrytkę od kominiarza lub firmy instalującej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beskidziak 07.03.2016 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Zero gazu, zero kominka, zero garażu. Spalanie jedynie w świeczkach WM mam od początku w projekcie. Kierbud chce dupokrytkę od kominiarza lub firmy instalującej. U mnie mają cichą rejonizacje i nie chcą sobie na teren wchodzić. Trzeba wtedy spróbować w sąsiedniej gminie.....Mnie się tak udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.03.2016 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Jest tu na forum mój "sąsiad" z Rybnika. Także mu jeden kominiarz marudził (starej daty). Znalazł innego i ma załatwione. Skoro nie odbierają telefonu, pofatyguj się osobiście. Nie tyle marudził, co chciał mieć protokół badania wydajności wentylacji i oświadczenie, że instalacja została wykonana jako nawiewno-wywiewna zbilansowana. W sumie, takie są przepisy, więc się nie wykłucałem. Sęk w tym, że to ja wykonywałem WM, a raczej mojego oświadczenia by nie przyjął Znalazłem kominiarza w sąsiednim mieście z uprawnieniami do projektowania, wykonawstwa i pomiarów WM, który przyjechal przemierzył i wszystko, co potrzebne do oddania budynku mi wypisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.03.2016 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 (edytowane) Zero gazu, zero kominka, zero garażu. Spalanie jedynie w świeczkach WM mam od początku w projekcie. Kierbud chce dupokrytkę od kominiarza lub firmy instalującej. To w tym przypadku kominiarz faktycznie nie ma czego wypisywać. Ja potrzebowałem jego opinii do uruchomienia kotłowni gazowej Do formalnego oddania budynku w Twoim przypadku potrzebny byłby tylko protokół pomiarów wydajności. Nawet KB go nie potrzebuje, ale Nadzór Budowlany, który będzie przeglądał oddane przez Ciebie dokumenty. i tyle Edytowane 7 Marca 2016 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 08.03.2016 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Foto możesz wrzucić namiary na tego kominiarza co ci też WM pomierzył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 08.03.2016 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Można też wyłożyć kanał od wewnątrz jakimś materiałem [ATTACH=CONFIG]302284[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]302285[/ATTACH] byleby nie był gładki u mnie najbardziej hałasują kanały z blachy prostokątne, szkoda że nie zrobiłem plastików a te flexy co na fotce nie są takie złe... btw. WM z reku to super sprawa, stały nawiew powietrza nawet w zimę + filtrowanie brudów. u siebie mam tak syfiate powietrze że co 3mies wymieniam filtry bo są czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.03.2016 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Foto możesz wrzucić namiary na tego kominiarza co ci też WM pomierzył? http://panoramafirm.pl/śląskie,,żory,sienkiewicza,25/daniel_uslugi_kominiarskie-zapeha_lgx.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 08.03.2016 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Witam. Poszukuję kominiarza do odbioru domu z okolic Mińska Mazowieckiego W skrócie: wentylacja mechaniczna, brak kominka, płyta indukcyjna, ogrzewanie pompą ciepła, bez garażu. U mnie KB napisal oswiadczenie o braku kominow i kanalow WG, ze wzgledu na WM. I poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doris13 08.03.2016 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 nie mogę nigdzie znaleźć rzeczowych wypowiedzi, płynących z doświadczenia, co do współdziałania REKUPERATORA z KLIMATYZACJĄ KANAŁOWĄ jako głównego źródła ogrzewania domu szkieletowego, w układzie jak na poniższym schemacie. Czy ktoś ma taki układ wdrożony w życie i wie jak to się sprawuje w życiu? Szczególnie interesuje mnie łazienka i montaż kratki nawiewu (np. ciepła gdy klimatyzator w trybie grzania) z jednoczesnym zachowaniem anemostatu wywiewnego rekuperacji. Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts