Karlsen 15.09.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Dezynfekcja co najmniej raz w roku, ewentualnie odkażanie z odgrzybianiem co 2 lata, oczywiście można jonizować elektronami lub bombardować szybkimi atomami - bardziej kosztowne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 15.09.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Wolne żarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 15.09.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Ale Ci to mycie odkażanie i odgrzybianie dobrze sprzedali...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 15.09.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Hello? Gdzie Wasze poczucie humoru! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
28Keraj 19.09.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witam,Bardzo proszę o techniczną poradę. Jak stabilnie założyć czerpnię i wyrzutnię na strychu. Ściana Ytong 30 + 20 styropianu. Jeśli było to przepraszam ale już nie pamiętam gdzie i w tym przypadku proszę o jakiegoś linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 19.09.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Jak stabilnie założyć czerpnię i wyrzutnię na strychu. Ściana Ytong 30 + 20 styropianu. Doprecyzuj pytanie bo za cholerę nie rozumiem, podejrzewam że nie tylko Ja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
28Keraj 19.09.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Już piszę. Jestem przed ociepleniem i tynkowaniem chałupy. Zanim położę tynk chciałbym (a właściwie muszę) zrobić otwory w ścianie i styropianie na czerpnię i wyrzutnię do/ z rekuperatora, coby później nie charatać tynku. Pytanie: Jak to technicznie najlepiej zrobić? Boję się że rura giętka (flex) nie udźwignie czerpni/wyrzutni czyli tej kratki lub kółka z siatką która jest na zewnątrz budynku. Myślę że mógłbym zrobić większy otwór i zapiankować. Ale czy ro będzie stabilne i trwałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 19.09.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Kup 1 m sztywnej spiro .Przetnij na pół .Średnica 200 mm .Wywal dziury gdzie trzeba, osadź te kanały na piance, najlepiej z lekkim spadkiem do zewnątrz .Muszą wystawać na zewnątrz i licować się z docelowym tynkiem, możesz wysunąć dalej, po otynkowaniu utniesz . Później kratki ładnie wejdą Ci do wnętrza spiro bo są produkowane w standardach .Od wewnątrz łączysz to z kanałami mufą nyplową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 19.09.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 (edytowane) Podepnę się pod temat.Jak dużą czerpnie/wyrzutnie kupić? Nie mam rekuperatora, trzeba ściany wykończyć. !60 czy 200mm?Druga sprawa, która lepsza:http://allegro.pl/czerpnia-wyrzutnia-kratka-uela-150-chrom-inox-i2609052744.htmlczyhttp://allegro.pl/czerpnia-wyrzutnia-kratka-uvla-160-chrom-inox-i2609052628.html Edytowane 19 Września 2012 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 19.09.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Wstaw fi 200 mm, ta średnica raczej za mała nie będzie a to jest najważniejsze, kup kratkę jaka Ci się podoba. Obie się nadają i są OK.Ja często zostawiam klientom te z daszkiem .Kup koniecznie z uszczelką i "dziubkiem" .Jak będziesz zakładał uszczelkę , dodatkowo posmaruj ją silikonem bezbarwnym bo na strukturalnym tynku są przedmuchy, widać to na wyrzucie.Szkoda to od razu spaskudzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
28Keraj 19.09.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Piczman, wielkie dzięki za radę i rozwianie moich wątpliwości. Niech Ci Bozia w mokrej myszce wynagrodzi . A teraz z innej beczki. Czy można rurę wylotową z reku zostawić bez izolacji? Pytam bo przyszło mi do głowy że jak rura ma 4 metry długości i 200mm średnicy to jakby nie było jest to niskotemperaturowy kaloryfer o pow. ok 3m2 (jakby była gładka to by było 2,4m2). Przy zaizolowanym strychu może by co ten kaloryfer coś ciepełka jeszcze oddał? Pewnie będzie dużo wody ale poniżej można zrobić rynnę i wodę odprowadzić do kanalizy? Próbował ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 19.09.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Zostawić można pod warunkiem tego spadku do zewnątrz o którym pisałem .Ale wtedy to może ten "dziubek" od kratki nie wystarczyć i elewacja biedna . Sam bym się osobiście z tym nie pierniczył i zaizolował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 19.09.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Paweł - wiesz gdzie kupić takie duże kratki ? 25x25 lub 30x30 ? u mnie nigdzie nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 19.09.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Wiem .Zadzwoń do Nich : http://www.wentylacjaklimatyzacja.pl/index.php?page=kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 19.09.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 a te "dziubki" to co to takiego.. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.09.2012 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 kapinos, odkapnik, taki wystający POZA elewację badziew z którego sobie kapie OBOK tynku elewacyjnego... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 20.09.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 WIECZOREM umieszcże zdjęcia moich przewodów elastycznych pomijam poprzecierane przewody na zagieciach -wiem bralem troszkę tańszy system to teraz mam natomiast wielce mnie zastanawia to że te przewody elastyczne w środku wyglądają jak rura drenażowa suma powierzchni dziurek jest pioronującapodobno przy elastykach tak ma byćok natomiast głupotą jest mówić o świeżym powietrzu jeśli to czym oddychamy ma nieustanny kontakt z wełnągadanie o nadciśnieniu i podciśnieniu jest zbywaniem tematunadciśnienie -działa też jesli reku będzie wyłączony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dembi 20.09.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Te "dziurki" w elastycznych przewodach izolowanych służą do wyciszania hałasu. Coś a`la tłumik akustyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 20.09.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 a przez to wełna nie dostanie się w nasze płuca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 21.09.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 ...dostanie się...codziennie będziesz wydłubywał z zębów jakieś dwie garście wełny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts