Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...te przewody elastyczne w środku wyglądają jak rura drenażowa

suma powierzchni dziurek jest pioronująca

podobno przy elastykach tak ma być

a gówno prawda, kto ci tak nakadził?

Nie ma znaczenia? Sam napisałeś "o szczeg. pytać się picz-a". Brak zaufania do instalatora?

no akurat ten gość wie co robi ...:yes:

jeżeli chodzi o te otworki to przez nie nic nie wleci...

( no może zapach/smród nowych przewodów... )

a może inni by podpatrzyli jak u nich te przewody wyglądają?

jestem pewien że ktoś za chwilę będzie w stanie potwierdzić w formie pisemnej że przez te szparki nie przedostaje się welna

...malux a kto Ci ma to potwierdzić? forumowicze?

wejd na stronę producenta tych przewodów, zobacz czy mają wszystkie potrzebne certyfikaty, aprobaty i dopuszczenia do stosowania w instalacjach wentylacyjnych na terenie UE i tyle...

jeśli mają to odpowiedzialność za bezpieczeństwo użytkowania tych wyrobów ponoszą instytucje, które wydają takie dokumenty więc do nich musisz kierować swoje pytania i wątpliwości...

W firmie gdzie się zaopatruję tak mówią na złączkę nyplowa, już tak i mnie zostało .

hehe, skoro mają mufę nyplową to powinni mieć też nypla mufowego, to na rejmonta tak dają?

hehe, skoro mają mufę nyplową to powinni mieć też nypla mufowego, to na rejmonta tak dają?

to może w tej hurtowni są też potrójne czwórniki, albo ew poczwórne trójniki ;) ?

albo proste kolana? ;)

Tak, kupuję u K,,,czko na Reymonta .

Co do performacji w kanałach to nigdy nie twierdziłem że tak ma być .

Ja robię z takich i to jest mój świadomy wybór .

Sam zbadałem temat bardzo wnikliwie bo mam WM z tego samego materiału u siebie i użytkuję od ponad 3 lat.

Moja rada dla Ciebie Malux , nie wprowadzajcie się do swojego domu wcześniej niż po 2 latach od uruchomienia ogrzewania i wentylacji bo ilość ulatniających się substancji zawartych w materiałach z których zbudowany jest nowo budowany dom jest szkodliwa dla zdrowia !

Świat jest okrutny, a Ja nie jestem temu wszystkiemu winien !

...no chyba, że sam Ci ten Twój wykonawca wyprodukował te kanały z folii kuchennej alu i wełny mineralnej owiniętej stretchem ;)

Porada dla majsterkowiczów - sreberko grube tylko od Jana, a zamiast folii stretch "lepsiejsza" folia samoprzylepna do zabezpieczania okien.

Edytowane przez Karlsen

co do performacji

w czasie naszej ostatniej rozmowy telefonicznej z tego tygodnia twierdziłeś że te dziurki to normalna rzecz

to raz

prawdopodobnie tak samo normalna jak poprzecierana zewnętrzna folia przewodu i pochaczona o sufit podwieszany na zagięciach - skoro pozwalasz sobie na drobne złośliwości to czemu ja mam sobie oszczędzać.

możesz powiedzieć publicznie że te dziurki nie powodują oddychania tym swinstwem? -tylko mi o to chodzu

a wkrętki o 2 latach pozostawiam tobie

Edytowane przez malux20