Piczman 24.09.2012 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 ...otóż nic nie zbadałeś Piczman... Kanał oczywiście atest ma i przeznaczony jest do wentylowania budynków mieszkalnych . Jest też całkowicie bezpieczny co ZBADAŁEM ponieważ córka zaczęła nam chorować zaraz po przeprowadzce do nowego domu . i użyłeś niezbyt fortunnego argumentu: ja robię z takich i je wybieram bo sam tak mam, czyli każda sroka swój ogonek chwali Gdzie użyłem tego argumentu ? Co do cen to Ja mam w du... po ile kupuję kanał, to nie są aż takie wielkie różnice . Malux, masz fakturę ? Sprawdź nazwę, poszukaj producenta i zadzwoń. Dla chcącego nic trudnego ! Forum traktujesz jak miejsce skarg i zażaleń, piszesz co chcesz i gdzie chcesz a są do tego odpowiednie działy . Robi się totalny bałagan . Jak miałem 5 lat to też tak skarżyłem, wyrosłem ! Temat jest zamknięty, Ja zrobiłem co trzeba i to bardzo dobrze, nie mam sobie nic do zarzucenia, centrala jest cicha, pracuje odpowiednio, wydatki na anemostatach są niemal że idealne . To Ja powinienem być wkurwiony po tym jak potraktowałeś mnie przy rozliczeniu ! A jednak tel. zawsze odbieram i nawet jestem miły . Z Tobą nie warto współpracować bo tylko czekać aż znowu coś gdzieś napiszesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 24.09.2012 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 na moje pytanie czy przez te dziurki wełną nie będę oddychać wykonawca stwierdził że podcisnienie uniemożliwia Nie kłam ! Podciśnienie i nadciśnienie to 2 różne sytuacje ! w tej sprawie jest jedna jeszcze pouczająca sprawa- o tym za chwilę Nie zdziwi mnie już nic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 24.09.2012 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 ja nie znam fachowych określeńbędzie lepiej jak napiszę ? - że temat ma załatwić podciśnienie czy też nadciśnienie czy ta ilość i wielkość fych dziurek nie ma wpływu na to czym oddychamy?ja nie zakładam że podciśnienie czy też nadciśnienie nie załatwi problemumożna to spokojnie tu wytłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 24.09.2012 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Paweł proszę nie wyciągaj takich sprawjesli chodzi o kwestię płacenia miałem wyceny różnych firm twoja była ok dla mnie to się zdecydowałemmejla z cenami zatytułowałeś KONKRETY BYŁY tam podane kwoty z dopiskiem że to są kwoty od do - z sugestią że jak nie będzie niespodzianek to będzie mniejsza kwota przy rozliczaniu było hasło że wcześniej te kwoty były takie w przybliżeniu [przypominam mejl z kwotami zwał się -konkrety]i kwota końcowa wyszla większa niż ta górna a jak się mialy moje smsy z pytaniem co mam zrobić z przetarciami na zagięciach -akurat rozumiem że nie zawsze odbiera się telefony.pytanie czy co mam zrobić z wyrzutnią która sobie spokojnie leży na strychu - bo już nie było czasu , przewód byl za krótki?ja do tej pory takich szczeg nie wyciągałem oczywiście byłem tak wredny przy płaceniu że opłaciłem ci 4 noclegi w hotelu- dodatkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 24.09.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Kanał oczywiście atest ma i przeznaczony jest do wentylowania budynków mieszkalnych . Jest też całkowicie bezpieczny co ZBADAŁEM ponieważ córka zaczęła nam chorować zaraz po przeprowadzce do nowego domu . Gdzie użyłem tego argumentu ? Co do cen to Ja mam w du... po ile kupuję kanał, to nie są aż takie wielkie różnice . Malux, masz fakturę ? Sprawdź nazwę, poszukaj producenta i zadzwoń. Dla chcącego nic trudnego ! Forum traktujesz jak miejsce skarg i zażaleń, piszesz co chcesz i gdzie chcesz a są do tego odpowiednie działy . Robi się totalny bałagan . Jak miałem 5 lat to też tak skarżyłem, wyrosłem ! Temat jest zamknięty, Ja zrobiłem co trzeba i to bardzo dobrze, nie mam sobie nic do zarzucenia, centrala jest cicha, pracuje odpowiednio, wydatki na anemostatach są niemal że idealne . To Ja powinienem być wkurwiony po tym jak potraktowałeś mnie przy rozliczeniu ! A jednak tel. zawsze odbieram i nawet jestem miły . Z Tobą nie warto współpracować bo tylko czekać aż znowu coś gdzieś napiszesz . mi tylko chodzi w jaki sposób te przewody przeciwdziałają przedostawaniu się wełny do wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 24.09.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 mi tylko chodzi w jaki sposób te przewody przeciwdziałają przedostawaniu się wełny do wnętrz weź to łopatologicznie ... przewody nawiewowe mają wewnątrz cały czas nadciśnienie więc jak coś z tych otworków może wpaść do wewnątrz ...? kanały wyciągowe mają z kolei podciśnienie..., teoretycznie mogły by coś zassać ...,ale to nie ma znaczenia bo powietrze nimi przelatujące jest usuwane z pomieszczeń ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 24.09.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 weź to łopatologicznie ... przewody nawiewowe mają wewnątrz cały czas nadciśnienie więc jak coś z tych otworków może wpaść do wewnątrz ...? kanały wyciągowe mają z kolei podciśnienie..., teoretycznie mogły by coś zassać ...,ale to nie ma znaczenia bo powietrze nimi przelatujące jest usuwane z pomieszczeń ... Drodzy koledzy . Tu nie chodzi o kanały, przetarcia i co tam jeszcze opisze kolega malux tylko o coś zupełnie innego ,,, Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 24.09.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Nie interesują mnie wasze rozliczenia, ale patrząc na zdjęcie(warte więcej niż 1000słów) nie chciałbym mieć takiego gówna w domu. Przewód powinien być szczelny, a nie udawać durszlak. Tłumaczenie że tak ma być, bo rura ma atest jest śmieszne. Prezerwatywa też ma atesty, a jest gówno warta jak sprzedawca zabawia się igłą( nie twierdzę że wykonawca siedział i robił dziurki, tylko zakładał badziewny towar). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 24.09.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 a o co? teoretycznie wyłączą mi prąd raz do roku na cały i co z tymi nad i podciśnieniami wtedybędzie istnieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 24.09.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Kanał oczywiście atest ma i przeznaczony jest do wentylowania budynków mieszkalnych . Jest też całkowicie bezpieczny co ZBADAŁEM . ...tak z czystej ludzkiej ciekawości - gdzie i jak to BADAŁEŚ? argumentu o tym, że takie kanały masz i z takich robisz użyłeś w poście 1377 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.09.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 po co ta cała dyskusja? nie kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 24.09.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 [ATTACH=CONFIG]138281[/ATTACH] o tym czy technologia tych dziurek zawsze uniemożliwia przedostawania się wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.09.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 ale za technologię odpowiada producent, wystarczy się z nim skontaktować i wszystko moim zdaniem by się wyjaśniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.09.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 [ATTACH=CONFIG]138283[/ATTACH] Co to za produkt, co to za producent? Jak ma to poprawnie działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 24.09.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 sonolight ad-lsprzedawca potwierdza że ruch powietrza uniemożliwia przedostawaniu sięco wtedy jak jest wył went? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.09.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 sonolight ad-l sprzedawca potwierdza że ruch powietrza uniemożliwia przedostawaniu się co wtedy jak jest wył went? Tym bym się mniej przejmował. Bardziej mnie zastanawia jak taka instalacja nie bierze "lewego" powietrza. Przecież nie ma siły by przez te tysiące dziurek nie brała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 24.09.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 to jest folia wewnątrz zewnętrzna tak nie wyglądaoprócz kilku przetarć na zagięciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 24.09.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 co wtedy jak jest wył went? no jak nie ma przepływu to co ma się przedostawać...? tak na chłopski rozum to taki pyłek trzeba czymś napędzić aby poleciał ... jak jakiś fachman wspomni o sztywnych spiro to od razu że za drogo..., za głośno... zapewne chciałeś mieć tanio i cicho... więc masz sonolight-a ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.09.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 to jest folia wewnątrz zewnętrzna tak nie wygląda oprócz kilku przetarć na zagięciach No chyba że tak. W takim razie myślę, że nie masz czym się specjalnie przejmować. Wentylacja działa na tak małych parametrach, że kłaków wełny nie będzie wyrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 24.09.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 jasiu masz racjęmi nie zależało żeby było tylko tanio elastyki to mój wybór tylko nie chcę myśleć czym oddycham do końca mojego lub instalacjiz tym spiro masz rację.jest też kwestia że nie wszystkim pasuje robota na sztywnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts