jasiek71 24.09.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 tylko nie chcę myśleć czym oddycham do końca mojego lub instalacji to zrób testa ... odpal instalację, weź do garści mocna lampę halogenową i świeć przy kanałach nawiewowych ... jeżeli powietrze porywa jakieś drobiny wełny z instalacji to będzie widać w strumieniu światła ... porównaj z założonymi i zdjętymi filtrami w centrali ( jak Picz... to pewnie Jan gaz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.09.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Na dekielku anemostatu nawiewnego połóż mokry kawałek waty i sprawdź po kilku godzinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 24.09.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Na dekielku anemostatu nawiewnego połóż mokry kawałek waty i sprawdź po kilku godzinach. na pewno wyschnie ... tam raczej sadza nie lata aby było widać po tak krótkim czasie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.09.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Wata ci tak szybko nie wyschnie, zaufaj mi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 24.09.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Wata ci tak szybko nie wyschnie, zaufaj mi;) oj tam... czepiasz się ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.09.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 oj tam... czepiasz się ... Ja nie, wełna:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 24.09.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 (edytowane) wasze argumenty są logicznezastanawia mnie to że są elastyki bez tej perforacji Miki sprawdziłem te przewody o których wspominałeś są dostępne W Polsce cena większa ale nie masakryczna chłopaki potwierdzili co ty mówiłeś sprzedaję się to co rynek szuka Edytowane 24 Września 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 24.09.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 ja pierniczę malux współczuję ci ,to zdjęcie jest niesamowite ,nic dodać.wełna to drugi azbest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 24.09.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Drodzy koledzy . Tu nie chodzi o kanały, przetarcia i co tam jeszcze opisze kolega malux tylko o coś zupełnie innego ,,, Pozdrawiam . po co ta cała dyskusja? nie kumam. jest instalator i jest niezadowolony klient .... typowa antyreklama Paweł nie przejmuj się - każda nawet antyreklama jest reklama - czym więcej malux będzie pisał tym więcej osób się do Ciebie zgłosi ... a jak sądze jego cel był zupełnie inny hehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.09.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 no chyba masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 24.09.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 ja od siebie mogę napisać tyle1. fotka : zbyt mocne źródło światła w rurze powoduje że otwory wydaja się większe niż w rzeczywistości są 2. końcówki rur podczas wykończeniówki niszczą się - u mnie były kilkukrotnie wkładane i wyciągane z otworów w płytach KG co powoduje ich przedarcie i to co widać na zdjęciu maluxa3. końcówki zawsze przez instalatora są robione o 30-50 cm dłuższe po to by przy montażu anemostatów odciąć zniszczoną końcówkę ! tego najwidoczniej malux lub osoba od wykończeniówki nie zrobiła !!!4. byłem od początku do końca przy montażu instalacji u siebie ... montowałem również sam u siebie anemostaty - potrafię ocenić fotkę i to co pisze jej twórca .... dla wielu jednak będzie to "kosmiczne zdjęcie" lub "kosmiczna technologia" znając produkt i jego właściwości nie widzę nic nadzwyczajnego w fotce , za to widzę jakieś nadzwyczajne czepianie się maluxa jako klientamalux - sam sprzedajesz okna , masz doczynienia z klientami ... chyba lubisz mieć takich klientów jakim właśnie sam się stałeś ...co !?!?!?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 24.09.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 arturo, kosmiczne ceny bo nie wiesz gdzie pytać, ponad połowa instalacji na tym idzie p.s. co to jest pcv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 24.09.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 No nie wiem:) Ja wolę sztywną rurę spiro A elastyczne tworzywo też niczego sobie Teraz robimy zazwyczaj takie układy mięszane tzn. spiro i elastyczne tworzywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 24.09.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 arturo, kosmiczne ceny bo nie wiesz gdzie pytać, ponad połowa instalacji na tym idzie p.s. co to jest pcv? Pytałem się o ceny dla niego w tym samym miejscu co i ty kupujesz Ale wybrał fleksy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 24.09.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 U nas w hurtowni kanały Zehndera 75 mm można kupić za krążek w cenie ok. 480 zł netto, więc już nie są takie drogie jak 2 lata temu (cena ok. 1700 zł) Czyli... Nie taki diabeł straszny jak go malują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 24.09.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Ale to chyba dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 24.09.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Pytałem się o ceny dla niego w tym samym miejscu co i ty kupujesz Ale wybrał fleksy jego dom, jego prawo u mnie może 1 na 3 chałupy jak się trafi na same flexy a i to w zasadzie gdy 75 nie da się juz położyć, różnica na 75 a flexach całości chałupy zmalała już do 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 24.09.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 kangaxx jakiego producenta 75 używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 24.09.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 I o wentylacji mamy teraz dosłownie wzdłuż i w poprzek. Budowa własnego domu to niejednokrotnie życiowa decyzja i życiowa inwestycja. Wydaje się zasadne dociekanie inwestora w kwestiach na pozór błahych, jak dziurki w kanale sono... Po drugiej stronie mamy dobrego instalatora (forumowy lider), któremu się dostało po plecach za produkt, który nie jest ani jego wyrobem, ani jego wyborem.W kwestii pvc, miałem okazję kiedyś rozmawiać z przedstawicielem popularnej marki kanałów płaskich, który zapewniał, że do +70*C kanał nie ma prawa się odkształcić, ani wydzielać zapachu. A u mnie podczas nacinania złączek brzeszczotem wydobywał się zapach palonego plastiku - ale tylko złączek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 24.09.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 ....któremu się dostało po plecach za produkt, który nie jest ani jego wyrobem, ani jego wyborem. najlepsze jest to że niemal wszyscy instalatorzy z Podkarpacia zaopatrują się w tym samym punkcie - nie wspominając że masę sprzedają na allegro na całą Polskę - maja 1 rodzaj tych rur ... bo jeszcze żeby był wybór ... a tu cały kraj robi na 1 rodzaju ... ja już dawno (na podstawie produktów w innej branży) doszedłem do wniosku że deklaracje producentów czy importerów to 1 a zgodność z etykieta lub normami to 2 .... co nie znaczy że produkt jest zły - jak widać finalne wykonanie instalacji (montaż anemostatów) źle wykonany - niezgodnie z zaleceniami instalatora , rury mają swoje plusy , tłumią hałas, są ocieplone , elastyczne i dają możliwość montażu również osobą bez doświadczenia (jeśli ktoś chce wykonać instalację we własnym zakresie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts