Liwko 23.10.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 normalnie ... odpaliłem palnika i zagotowałem ok. 1 L wody ... Dzisiaj sam to sprawdzę, bo nie mogę uwierzyć (mam indukcję, ile litrów wody zagotować?) odnośnie smrodka łazienkowego to jakiegoś chemika trza by spytać ... odnoszę wrażenie że składniki owego zapaszku są cięższe od powietrza więc nie bardzo mają chęć latać, tworzą rodzaj zawiesiny którą stopniowo rozcieńczamy powietrzem napływającym ... moje spostrzeżenie jest po obserwacji przepływu wyziewów z wywiewki kanalizacyjnej ... ten smrodek ma często tendencje do "spadania" z dachu ... Może i masz rację. Jedynie zwiększenie wentylacji na ten moment by coś pomogło. Ale czy to tylko te smrodki tak mają??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.10.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 (edytowane) Dzisiaj sam to sprawdzę, bo nie mogę uwierzyć (mam indukcję, ile litrów wody zagotować?) raczej ile energii wydzielić ... nie wiem ile z tego palnika trafiło do wody a ile latało po kuchni... na zagotowanie 1 L wody trzeba jakieś 100w... pogotuj przez pewien czas i obserwuj ... Edytowane 23 Października 2012 przez jasiek71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 23.10.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 No i co jasiek z tym smrodkiem, czy tylko z kibelka tak się zachowuje? Dlaczego nie odczuwamy smrodka nad krawędzią szczeliny w drzwiach w pomieszczeniach nawiewnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.10.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 No i co jasiek z tym smrodkiem, czy tylko z kibelka tak się zachowuje? Dlaczego nie odczuwamy smrodka nad krawędzią szczeliny w drzwiach w pomieszczeniach nawiewnych? przecież cały czas mieszasz to powietrze ... proponuje "nadać paczkę" w sypialni i obserwować a raczej wyczuwać gdzie będzie czuć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 23.10.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 przecież cały czas mieszasz to powietrze ... proponuje "nadać paczkę" w sypialni i obserwować a raczej wyczuwać gdzie będzie czuć... No przecież to był twój koronny argument, kiszenie powietrza nad szczeliną drzwi w pomieszczeniach nawiewnych:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 23.10.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 I jeszcze jedno w tym temacie. Moim zdaniem łatwiej jest dostarczyć do domu świeże powietrze niż usunąć zużyte. A jeżeli tak się dzieje, to usuwajmy je z tych pomieszczeń gdzie na prawdę jest to konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.10.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 I jeszcze jedno w tym temacie. Moim zdaniem łatwiej jest dostarczyć do domu świeże powietrze niż usunąć zużyte. A jeżeli tak się dzieje, to usuwajmy je z tych pomieszczeń gdzie na prawdę jest to konieczne. widzisz ja proponuje rozwiązanie które umożliwia łatwiejsze usuwanie powietrza zużytego a także przegrzanego w okresie upałów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.10.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 No przecież to był twój koronny argument, kiszenie powietrza nad szczeliną drzwi w pomieszczeniach nawiewnych:P zamknij sobie te drzwi i zapal papierosa ... a potem zapytaj gdzie jeszcze czuć dym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 23.10.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 widzisz ja proponuje rozwiązanie które umożliwia łatwiejsze usuwanie powietrza zużytego a także przegrzanego w okresie upałów ... Tylko cieplejszego, a to zimą nie jest argumentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.10.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Tylko cieplejszego, a to zimą nie jest argumentem. jak wyciągasz cieplejsze to i cieplejsze nawiewasz, bo chyba od tego jest reku ... po za tym w zimie jest inny przedział temperatur i wydajności ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 23.10.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 zamknij sobie te drzwi i zapal papierosa ... a potem zapytaj gdzie jeszcze czuć dym ... Od maja nie palę Kiedyś próbowałem palić przy anemostacie wywiewnym, efekt był słabiutki. Dym rozchodził się po całym pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 23.10.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 jak wyciągasz cieplejsze to i cieplejsze nawiewasz, bo chyba od tego jest reku ... po za tym w zimie jest inny przedział temperatur i wydajności ... A co ze sprawnością? Przecież to są ewidentne straty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 23.10.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 zamknij sobie te drzwi i zapal papierosa ... a potem zapytaj gdzie jeszcze czuć dym ... Nie żałuj sobie zapal skręta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.10.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Od maja nie palę Kiedyś próbowałem palić przy anemostacie wywiewnym, efekt był słabiutki. Dym rozchodził się po całym pomieszczeniu. no to moje gratulacje ... ja od siedmiu lat ... po całym pomieszczeniu... to teraz to samo zrób tam gdzie masz nawiew ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.10.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 A co ze sprawnością? Przecież to są ewidentne straty! czym większa różnica temp. to większa sprawność ... o mniejszej wydajności nie wspomnę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.10.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Nie żałuj sobie zapal skręta! tylko tyle do powiedzenia ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 23.10.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 czym większa różnica temp. to większa sprawność ... hehe:D Nic tylko grzać do wysokich temperatur:D Czysty zysk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 23.10.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 po całym pomieszczeniu... to teraz to samo zrób tam gdzie masz nawiew ... Było by podobnie. Wentylacja pracuje na tak małych parametrach, że tak szybko tego dymu się nie pozbędziemy. To nie odkurzacz. No chyba że tryb Turbo (mam taki:D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.10.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 hehe:D Nic tylko grzać do wysokich temperatur:D Czysty zysk... jeżeli temp. nawiewu się nie różni to w czym masz problem ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.10.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Było by podobnie. oczywiście ... z drobną różnicą przemieszczania się dymu do innych pomieszczeń ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts